Heikki Kauranne

Huhtikuun ensimmäisen päivän ilmailukysymyksiä

10 viestiä aiheessa

Katselin tänään Helsingin Karttapalvelusta (https://kartta.hel.fi/) löytyviä Helsingin alueen vanhoja ilmakuvia, ja vuoden 1950 ilmakuvasta löysin oheisen Douglas DC-3:n Keravanjoen rannalta alueelta, jolla nykyään sijaitsee Tiedekeskus Heureka. Mikä koneyksilö on kyseessä ja miksi se on tuolla? Onko tiedekeskuksen myöhempi rakentaminen tuolle tontille osattu ennakoida jo noin varhain, ja oliko jo tuolloin suunnitelmissa siirtää tuleva Suomen Ilmailumuseo jossain vaiheessa Tiedekeskus Heurekan yhteyteen?

 

Heikki

Douglas_DC-3_nykyisen_Tiedekeskus_Heurekan_tulevalla_tontilla_vuonna_1950.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lapparin mukaan Kimin Enkelit olisi tulossa Turkuun.. :o

Quote

Turku International Airshow puolestaan tiedottaa, että Pohjois-Korean sotilastaitolentoryhmä Kimin Enkelit esiintyy Turun lentonäytöksessä kesäkuussa. Ryhmä esiintyy ensimmäisen kerran Pohjois-Korean ulkopuolella.

https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/aprillia-aprillia-syo-sillia-laitilalta-silliuutuus-ja-kimin-enkelit-ryhma-lentaa-pohjois-koreasta-turkuun-3511143/

 

Muokattu: , käyttäjä: Matti Hyötyniemi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suomen Ilmailumuseo on ratkaissut tilaongelmansa ostamalla ylijäämävarastosta amerikkalaisen lentotukialuksen. Finnair puolestaan piti kevätsiivouksen ja pesi kaikkien koneidensa ikkunat. Jutussa on pari muutakin tähän päivään liittyvää ilmailu-uutista. :D

http://www.lentoposti.fi/uutiset/pohjois_korean_naistaitolentoryhm_kimin_enkelit_turun_lenton_yt_kseen_lentotukialus_suomeen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tulisikin tuo Kimin lentonäytös oikeasti:) Ja se taitaakin tulla! muuten joutuu kiertelemään vanhojen romujen seassa? Ennen uskon Kimin vehkeisiin, kuin lentäviin F-35 laitteisiin. ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...ja lentotukialuksen myötä löytyi myös Malmin kentän korvaaja. Tosin Helsingin tarve asuinrakentaa kentän sulfidisaveen poistui muutenkin, kun kadonnut saari, Muua, otetaan asuinkäyttöön. Vuosia onkin jo kansa vaatinut rakentamista Muualle!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ketjun ekaan kuvaan palatakseni, tuossa vielä vuosien -50 ja -97 kuvat päällekkäin selkeyttämään koneen sijaintia:

heureka.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Seppo Kohonen
Kuva lisätty

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Pimppilento" tuskin on totta

Yleensä Ruotsissa kaikki on paremmin, mutta ei tänään. Ruotsin radion alueradio P4 Blekinge kertoo, että Puolustusvoimat olisi tehnyt tahallisen "pimppilennon". Juttu vaikuttaa muuten uskottavalta, mutta kehno kuvanmuokkaus paljastaa uutisen todennäköiseksi puijaukseksi.

Lähde: MTV3 uutiset 

Screenshot_20190402_012216.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin, aprillipäivän mentyä paljastettakoon tämän ketjun ensimmäisen viestin arvoitus. DC-3 ei olekaan parkissa nykyisen Tiedekeskus Heurekan tontilla, vaan sattumoisin (ja historiallisen sopivasti) ilmassa sen yläpuolella. Koneen varjo näkyy pellolla Keravanjoen toisella puolella koneeseen nähden luoteessa, ks. oheinen kuva, joten kuvausajankohta on aamupäivä. Ilmakuvan ottopäivä ei ole tiedossa, mutta maa on ainakin lumeton. Jos oletetaan, että kuva olisi otettu sinä aikana, kun Aero lensi kesäaikataulun mukaan (aikataulu löytyy mm. “Malmin lentokenttä”-kirjasta), niin kyseessä voisi olla lento AY 724 Tampereelle (lähtö Malmilta 07:30), AY 703 Turkuun (lähtö Malmilta 08:15), tai AY 718 Jyväskylään (lähtö Malmilta 09:50).

Heikki

Douglas DC nykyisen Heurekan tontilla noin vuonna 1950.jpg

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
4 tuntia sitten, Heikki Kauranne kirjoitti:

DC-3 ei olekaan parkissa nykyisen Tiedekeskus Heurekan tontilla, vaan sattumoisin (ja historiallisen sopivasti) ilmassa sen yläpuolella.

Kun Google Earth tuli käyttöön joskus aikojen alussa niin SLK:laiset huomasivat EFHF:n satelliittikuvassa että OH-SLK ei ollutkaan normaalilla parkkipaikallaan platalla ja kerhon iso 600-sarjan paku, jolla hyppääjät haetttiin, oli A-alastuloalueella (hiekkaympyrä ykskasin kynnyksen tasalla). Pienen etsimisen jälkeen Lima Kilo löytyi lennossa Tattarisuon romisten yläpuolella.

Rod :cool:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään