Tarmo Kallio

Tomtom ennen 06.04. 2019 vaadittava päivitys

9 viestiä aiheessa

Tuli viesti että minun hyvä vanha navi on päivitettävä ennen päivää 06.04. Ovat tyrkyttäneet vaikka mitä vaihtoehtoja halvalla! Vanhalla mennään. En todellakaan osta uutta.

Kytkin laitteen koneeseen, mutta tuli vain joku karttakorjaus ym. Ehkä päivitys tuli aikaisemmin?  Mikä tämä on: https://www.tomtom.com/fi_fi/updates/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvin on toiminut. Minun vanhaan Tomtomiin ei pitänyt saada enää maksullisia uusia karttoja. Laitteen muistimäärä oli kuulemma liian pieni uusille kartoille. Laitoin vähän sähköpostia "pääkallopaikalle" ja "selitin" tilannetta. Ja kuinka hyvä vanha laite on. Erillinen RDS-liikennevastaanotinkin toimii hienosti. Olen ennenkin ladannut kartat pieninä osina, kuten vain Skandinavia. 

Olen sen verran nuuka mies, että en varmasti osta jotain laitetta vain uutuuden takia. Jos vanha on hyvä ja vielä toimiva, niin Ok. Näillä mennään vielä pitkään. 

Päivittelin sitten laitetta TomTom HOME 2 sovelluksen kautta ja kappas! Euroopan kaikki alueet uusilla kartoilla olivat nyt vapaasti ladattavissa ilmaiseksi! Latasin Euroopan pohjoiset alueet ja tämä karta-alue mahtui mainiosti vanhaan laitteeni muistiin. Laitteessa on lisäksi toisena parin vuoden takainen Skandinavian kartta. Siihen en tosin löytänyt uutta versiota. Samat uusimmat Skandinavian  maat ovat tosin tuossa pohjoisen alueen kartoissa. Eli kyse ei ole laitteen muistimäärästä, vaan myyntipolitiikasta. Laite on TomTom XXL IQ Routes / XXL Classic. Saas nähdä kuinka kauan jatkossa tulee ilmaisia karttoja :).

 

 

 

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Latasin pari päivää sitten mielenkiinnosta ToMTom Go-sovelluksen. https://apps.apple.com/fi/app/tomtom-go-navigation/id884963367?l=fi

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen ja ostin tuon 6 kk./ 8.99€. Pidä plussana karttojen latauksen ennalta. Ja voi käyttää offline-tilassa. Kartat ovat ilmaisia ja niitä voi latailla ja poistella mielensä mukaan. Suomen ja Ruotsin kartat latautuivat hetkessä ja asennus ei kestänyt juuri mitään. Suomen ja Ruotsin kartat ovat kooltaan kumpikin reilut 500 Mt.  Sovellus toimii tarvittaessa myös taustalla ja ääniohjeet reitistä pitäisi saada vaikka Bluetooth kuulokkeisiin, vaikka puhelin olisi taskussa valmiustilassa pimeänä. En ole kerennyt testata vielä lainkaan. 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pikaisella testauksella tämä ohjelmisto toimii iPhonessa oletetusti. Eli hyvin. Grafiikka on tietenkin aivan erilaista verrattuna vanhaan TOMTOM XXL IQ Routes malliin. Näkyy rakennukset ja kaikki. Myös ääniohjaukset tulevat paljon täsmällisemmin ja yksityiskohtaisemmin. Vanhassa laitteessa karttojen lataus ja asennus kesti tuntikausia. Nyt iPhonella ne menivät melkein sekunneissa. 

Tulee toimimaan todennäköisesti hyvin autoni kanssa Bluetooth- yhteydellä. Ohjelmisto toimii hyvin taustalla puhelin "kiinni".  Tämä on tärkeää fillaroinnin ja kävelyn, juoksun kannalta vaikka vieraissa kaupungeissa. Puhelin on taskussa, tai vyöllä  ja ääniohjaukset tulevat pieneen korvanappiin. Applen omat johdolliset EarPods kuulokkeet ovat tietenkin aivan loistavat, mutta johto häiritsee ja nykii liikkuessa. Johdottomat vastaavasti muotoillut AirPods kakkoset ovat varmaan hyvät, mutta ne ovat varsin uudet ja suhteellisen kalliit. Vanha Nokia J saa kelvata toistaiseksi: http://www.mobiiliblogi.com/2011/05/11/nokialta-tyylitelty-bluetooth-kuuloke-nokia-j/

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kehuin liian aikaisin..:hmm: Nokia "J" tukee vain vanhoja Bluetoothin kuuloke systeemeitä. Puhelut toki toimivat sillä, mutta uudet Bluetooth- systeemit eivät toimi...

Musaa ei kuulu, eikä muutakaan..

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään