Markku Vainio

BA:n kapteeni ei laskeutunut Gibraltarille

17 viestiä aiheessa

Kaikella kunnioituksella jos olisin tiennyt, että ilmailun uutisia julkaistaan 'Erikoisia tapauksia ilmailun parissa'- osastolla, niin en olisi sitä julkaissut ilmailun uutisissa. Onkohan se niin, että myös muut mahdolliset osastot tulisi tarkistaa? Toisaalta osta/myy- osastolla jännästä uutisesta voisi saada ehkä muutaman kinkilän?

 

  :cool:

Muokattu: , käyttäjä: Markku Vainio
puuttuva väliviiva

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyrkkisääntö on se että jos postaamasi uutinen on yli 5 min vanha, niin sen on joku tänne jo suurella todennäköisyydellä tuupannut. 

 

Päivän vanha tapahtuma on jo todennäköisesti monessa ketjussa mukana.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mä en nyt ymmärrä, että mitä minun pitäisi asialle tehdä jos joku on postannut uutisen jonnekin muualle kuin uutispalstalle? Laitoin uutisen uutispalstalle koska en siellä sitä nähnyt enkä havainnut. En selannut Flightforumin kaikkia palstoja. Ei kaikilla ihmisillä ole aikaa selata kaikkia aiheita - sitä voi kuluttaa aikaa vaikka lentämiseen tai matkustelemiseen.

 

  :cool:

Muokattu: , käyttäjä: Markku Vainio

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sitä paitsi tuo "riepottelu" oli vaaputusta...   Alkaa noin kohdasta 6 min...

 

Muokattu: , käyttäjä: Teppo Sarpila
Tarkennus

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
1 tunti sitten, Teppo Sarpila kirjoitti:

Sitä paitsi tuo "riepottelu" oli vaaputusta..

 

Miksi olisi vaaputeltu? Kaupallisella lennolla vieläpä. Uutisessa kuitenkin edelleen puhutaan kovasta tuulesta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ota kantaa syyhyn, mutta tuo vaaputtelu oli kyllä tietoista ohjaamista. Ja jos ei ollut tietoista, sitten täytyy olla todella tohelo pilotti. Tällainen pilotti varmaan tanssii valssiakin aina pari tahtia musiikkia jäljessä.

Seppo

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Enpä tiedä asiasta minäkään enempää kuin mitä netissä kerrotaan, mutta useilla sivustoilla mainitaan, että Gibraltarin kallion lähistöllä pyörivät tuulet saattavat tuulen suunnasta riippuen tehdä laskeutumisesta hankalaa.

Lainaa

If you’re an aviation geek, you would know that landing at Gibraltar International Airport could sometimes be tricky because of the strong winds around the Rock of Gibraltar. On some occasions, flights are outright canceled depending on the direction from which the wind blows.

Ja yhtiön virallinen lausunto kertoo näin, tosin se on tiedotusosaston kertoma vakioteksti:

Lainaa

A British Airways spokesperson released the following statement: “The flight has landed safely and passengers have left the aircraft normally. Due to strong winds in the Gibraltar area, our pilots decided to land in Malaga as a precaution. The safety of our customers and crew is always our number one priority.”

https://www.gatechecked.com/watch-as-british-airways-flight-is-violently-rocked-side-to-side-after-aborted-landing-in-gibraltar-1035

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jyrki kertoikin tuon hienon sanan, jonka olin jo unohtanut, Pilot induced oscillation. Sen verran jatkan edellistä viestiäni, että pilotti tekee tässä kaksi perusvirhettä. Ensimmäinen on jo mainitsemani väärä ajoitus vastaohjakselle, eli on myöhässä kuin tanssisi pari tahtia musiikin jäljessä. Ohjausliikkeen ja koneen reagoinnin välillä on aina viivettä eli vastaohjausliike on tehtävä aikaisemmin että ohjausliikkeen vaikutus olisi oikea-aikainen. Toinen virhe on se, että vastaohjaus on syytä olla hieman terävämpi, että sillä olisi toivottu vaikutus eli että vaappuva liike pysähtyisi kerralla. Nyt ohjausssiiveke "soutaa" hitaasti puolelta toisella ja ylläpitää vaappumista. Tyypillisiä kokemattoman pilotin virheitä. Jos tämä helppoa olisi, kaikkihan sitä tekisivät. 

Seppo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
1 tunti sitten, Seppo Kolehmainen kirjoitti:

 Nyt ohjausssiiveke "soutaa" hitaasti puolelta toisella ja ylläpitää vaappumista. Tyypillisiä kokemattoman pilotin virheitä. Jos tämä helppoa olisi, kaikkihan sitä tekisivät. 

Seppo

Siis BA:n puikoissa kokematon pilotti,jaaha…..   onko tämä nyt sitten paljon puhuttua käsiohjaustaidon puutetta ammattireiskalta? Kuten muuan tarkkarilentäjä jutteli että heitä monesti täytyy "opettaa lentämään"

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
38 minuuttia sitten, Tuomas Reinikainen kirjoitti:

BA:lla on oma MPL-koulutusohjelmansa, aivan kuten Finnairilla, Lufthansalla ja monella muulla on omat koulutuspolkunsa.

Eli kyllä, jokainen liikennelentäjä on ollut joskus ensimmäistä päivää töissä. BA palkkaa toki myös kokeneita, aivan kuten Finnairkin. Cessnaa lentämällä saadaan hyviä Cessna-pilotteja. Isossa koneessa on omat juttunsa, vaikka fysiikan lait ovatkin samat.

Myös konetyyppi asettaa omat erityispiirteensä, vaikka olisi kokenutkin kuski. ”Perinteisellä” lentokoneella voi tehdä nopean ohjausliikkeen ja pysäyttää sen vastaohjauksella. Airbusilla jos teet kaksi yhtäsuurta, mutta suunnaltaan vastakkaista ohjausliikettä, on niiden summa nolla. Eli saattoi olla yliohjaamista, mikä loppuu sillä kun päästää irti ohjaussauvasta. 

Kuitenkin "maallikkona" jaksan hiukan ihmetellä,että tämä "vaappupilotti" ,kun on kuitenkin tyyppikurssit hyväksytysti läpi kahlannut ja yhtiön pilotiksi kelpuutettu,antaa koneen ajautua ihmeliikkeeseen josta ei kukaan(paitsi hän itse) osaa sanoa varmuudella oliko se tahaton vai ei,oliko se kenties pelleilyä. Ainakin osalle matkustajista se saattoi olla järkytys?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuen Tuomaksen lausumaa, kyllä näitä työuransa alussa olevia pilotteja on jokaisella yhtiöllä ja jokseenkin kaikki ne tekevät samat virheet. Yliohjaus on yksi tyypillisimpiä kokemattoman pilotin virheistä. Jos vielä yhdistyy myöhässä oleva yliohjaus, onkin soppa valmis. Käsinlentämisen vähyys tietenkin huonontaa tilannetta ja se, ettei pilotti helpolla tajua, että pitäisi hetkeksi päästää kokonaan irti ohjaimista. Kestää aikansa ennenkuin oppii, että sauvan / ratin liikkeet ovat usein millimetrejä eikä senttimetrejä. Ohjainvoima, ohjainteho ja ohjaintunto ovat termejä, joilla näitä asioita käsitellään. Eri koneissa on suuriakin eroja näiden kolmen käsitteen keskinäisissä suhteissa ja lisänä tulee, että näitä käsitteitä on tarkasteltava kolmen akselin suhteen. Joku kone (esim. taitolentokoneet) on herkkiä ohjata ja toiset taas kuin lehmällä ratsastaisi. Yksi hienoimpia kiitoksia IFR-opettajalle on huomata, kun oppilas oppii lentämään lentokonetta pienillä ja oikea-aikaisilla ohjainliikkeillä. 

Seppo   

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
21 tuntia sitten, Lasse Lehtinen kirjoitti:

Tässä toisen yhtiön B737 kapteenin näkemys asiasta:  https://www.youtube.com/watch?v=3BkOgZPjZX4

 

Tämä on mielenkiintoinen pätkä. Kyseessä on siis Boeing-pilotti, mutta hänen ajatuksensa siitä, että tuo PIO olisi autopilotin tekemä, on uusi elementii tuohon yllä käytyyn keskusteluun. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään