Jyri Jäntti

Kuvia vihreästä Hawkista?

4 viestiä aiheessa

Moi!

Olen tuusannut lennokkien kanssa jo pitkään ja nyt taas ilmottautunut pienestä paineistuksesta johtuen uuteen kilpailuun. Konekin on jo melkein valmiina tai ainakin sen vaatimat parannukset on hyvin tiedossa. Osallistuin jo samalla koneella 2017 Jämillä järjestettyihin MM-kisoihin. Jämillä kävi hyvin ilmi että kone lentää mainiosti ja tuomarit vaikuttavat pitävän lentokäsialastani. Kehitystä olisi eniten saatavilla staattisen arvoistelun puolella ja varsinkin dokumenttien kuvissa. Lentopisteet olivat järjestään hyviä ja staattisessa arvostelussa olin häntäpäässä. 

Tulevat PM-kisat poikkeavat hieman säännöiltään ja lentopisteiden painoarvo on JWM -sääntöjä korkeampi, mikä sopii minulle enemmän kuin hyvin. Olisi kuitenkin typerää antaa ruotsalaisille tasoitusta huonoilla kuvilla! :)  Esikuvani HW-314, mutta muutkin matalan värilinjan ja pienten kokardien vihreät kuvat ovat paljon parempia kuin nykyiset parannellun siiven harmaat kuvani.  Kysynkin teiltä arvon tietäjät, löytyisikö teiltä hyviä yleiskuvia vihreästä Hawk Mk 51 koneesta?

Minulla on jo jotain, mutta liian useassa kuvassa kone on joko kokonaan uudelleen maalattu harmaaksi tai sen osia on jo vaihdettu osin harmaisiin. Staattisen arvostelun tuomarit eivät pidä selittelyistä ja kieltämättä ristiriidat kuvien välillä nakertavat kuvien toditusarvoa.

Laitan vielä loppuun kuvan koneen alkuvaiheilta ja linkin JWM- kisavideoon, jotta saatte paremmin käsityksen mitä tässä ollaan tekemässä.

https://www.youtube.com/watch?v=ZNUz1DjWYAQ

 

DSC07169.JPG

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moron,

Laukkanen on eittämättä vertaansa vailla oleva tietolähde ilmavoimien koneista. Hänen kirjansa kuvituksen lisäksi olen yhden erinomaisen kuvan koneen oikealta kyljeltä sainkin. Keskustelu päättyi kuitenkin aikoinaan muita ei ole...

Se hawk- kirja pitää vielä uusien sääntöjen värjäämillä värilaseilla katsoa uudelleen, siellä saattaa olla piilossa helmiä kun hyvän kuvan ohjeet ovat muuttuneet. Etusektorista kirjassa oli hyvä kuva, mutta koneen edessä on ihmisiä ja huoltopukkia, sellaista olisin ainakin vailla. Yleiskuvaa olen nimenomaan vailla, kun näillä säännöillä arvostellaan 5m päästä. Pohjaa ei F4H:ssa tarvinne näyttääkään, se on aina vaikea suunta.

/Jyri

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

pienoismallit.net on paljon antoisampi keskustelualue Hawk´in maalauksille. Siellä asiaasi kyllä paneudutaan. Katsoin että hiljattain on käyty keskustelua Suomi-Hawk´in laskutelineiden väristä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään