Mika Laakso

Vanhoja valokuvia nippu

17 viestiä aiheessa

Sain taas vanhoja valokuvia. Osa niistä kaipaa lisäselvitystä? Ju 52/3m, tunnistaako kukaan?. Beaver BV-1, missä kuvattu, ja koska? Sitten vielä joku kone, postikortti, takana teksti.

FullSizeRender ju52.jpg

FullSizeRender bw1.jpg

FullSizeRender joku.jpg

FullSizeRender joku2.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Junkersista vanha säike täällä 

...mutta tuntuu siltä että ei täsmä mainittujen tunnuksien kanssa(?) Koneen kyljessä (vasen moottorin peittämä) nimi joka alkaa W-kirjaimella. Ulkoasun perusteella kone todennäköisesti Saksan rekisterissä. Ehkä D-??AZ. Esim. D-AZAZ löytyisi (FFS Fürstenwalde, Berliinin lähellä). (Olemassa myös D-ANAZ 'Willi Charlett', mutta kuvan perusteella kolmas kirjain ei ole N...)

EDIT: Raimo ehtii ensin :-)

Muokattu: , käyttäjä: Armin Zuger

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

D-AZAZin historiasta: 

Lainaa

28.9.1935 Einflug, unter Führung der Lufthansa Reichsstellenmaschine 'Walter von Bülow'. (...) Reisemaschine SS Heinrich Himmler 1936-37, 1938 Reiseflugzeug des Staatssekretärs für Luftfahrt (...)

Lähde: https://ju52archiv.de/Ju52.pdf

Muokattu: , käyttäjä: Armin Zuger

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Rekisterin kolmanneksi viimeisen kirjaimen pystyviiva näyttäisi lähtevän kohtisuoraan ylöspäin, eikä viistoon kuten Z-kirjaimessa, joten se voisi olla L. Tällöin kone olisi todennäköisesti D-ALAZ, sellainenkin kun on ollut olemassa, enkä löytänyt netin rekisteritietokannoista parempia vaihtoehtoja. Tosin tuon kolmannen kirjaimen pystyviivaa näkyy erittäin vähän, joten se voi olla Z-kirjainkin. Koneen vasemman siiven alapinnalla häämöttävät tummemmat alueet (eli rekisterin kolme viimeistä kirjainta) vaikuttaisivat taas tukevan Raimon ehdotusta D-AZAZ, sillä rekisterin viimeinen ja kolmanneksi viimeinen kirjain vaikuttaisivat olevan sama.

Heikki

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset tähän asti kaikille! Selvisikö tuo postikortin lentokone kenellekään? Vielä yksi valokuva, tämähän on Bristol Bulldog, eikö?

FullSizeRender bulldog.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuvan Bulldogissa näyttäisi olevan ripustimet vain vasemman siiven alla,oikealla näyttäisi olevan optio...Varmaan remontissa.

Muokattu: , käyttäjä: Risto Sollo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1930-luvulla LAs.5:ttä komentaneen everstiluutnantti Yrjö Oppaan näkemyksen mukaan hävittäjiä tultaisiin sodassa käyttämään ilmahyökkäysten torjunnan ohella myös maavoimien tukemiseen ja maataisteluihin. Tähän ajatteluun hän sai innoituksensa maailmalla tuolloin aktiivisen tutkimuksen kohteena olleesta syöksypommituksesta.

Niinpä ko. lentosemaan kuuluneen LLv.26:n melkein tuliterät Bristol Bulldog IVA -koneet varustettiin vuoden 1935 loppukesästä (vain) vasempaan alasiipeen asennetuin pomminripustimin, joihin sai kiinni neljä 25 kg pommia. Näillä koneilla otettiin sitten tuntumaa uuteen pommitusmenetelmään, ja sen perusteet olivat hallussa, kun Ilmavoimille muutama vuosi myöhemmin hankittiin syöksypommitukseen paremmin soveltuvia Fokker C.X-koneita.

Heikki

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja tuohon edelliseen liittyen ainakin yksi Bulldog ”pommitti itseään” syöksyharjoituksessa pommin irrottua muistaakseni omia aikojaan. Suomen Ilmailuhistoriallisessa Lehdessä oli takavuosina juttu kuvineen tästä erikoisesta tapauksesta. Täytyypä kaivaa esiin. 

Jukka

 

Muokattu: , käyttäjä: Jukka Nisula

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuosta Ju 52.sta vielä. Jostain syystä en saanut kunnolla auki tuota Armin'in "lähde"-liitettä? Sen verran aukes, että D-AZAZ, werkenummer  5371, "Walter von Bulov". Himmlerin matkakone 36-37, myöhemmin NB+NA. Selasin Valtosen Luftwaffe-kuvastokirjan ja Valtonen / Anttonen Luftwaffe Suomessa-kirjat, mutta niistä ei löytynyt kuvaa siitä Ju52-koneesta millä Himmler kävi suomessa? mikä tunnus?

https://www.aamulehti.fi/ihmiset/pahamaineinen-natsijohtaja-lomaili-salaa-ihannoimassaan-suomessa-yksityiskokoelmasta-loytyi-harvinaisia-kuvia-heinrich-himmlerista-200288419

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
4 tuntia sitten, Mika Laakso kirjoitti:

Tuo aloitusviestin kolmas postikortti vielä kaipaa tunnistusta?

Hawker Tomtit RAF:n koulukone 1920-30 lukujen vaihteesta. Tehtiin myös siviiliin, kuvan kone näyttäs olevan sivilirekiserissä ja koneessa vähän erikoisempi moottoriviritelmä

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään