petri a hiltunen

Haluatko kehittää itseäsi pilottina?

1 viesti aiheessa

Muistutus kaikille v. 2019 oikein päin lennettävistä kotimaisista treeni -ja kisatapahtumista

Seuraavat kisatapahtumat lennetään soveltaen FAI kansainvälisiä sääntöjä

Air Navigation Race sopii sekä ultrille että moottorikoneille. Kaitpa tuolla rännissä vosi myös hekollakin lentää mutta maaliinlaskukisat niille pitäisi keksiä erikseen ;)

ANR on suorituksena lyhytkestoinen, kustannustehokas, intensiivinen, helppo järjestää. Samoja elementtejä kuin tarkkuus- ja rallilennosssa mutta modernimmassa, intensiivisemmässä ja ennen kaikkea yleisöystävällisessä paketissa. (mm. lennon reaaliaikainen seuranta).

Voit kokeilla lajia ilman yleisön aiheuttamia paineita ainakin seuraavissa paikoissa: treenireittejä on saatavissa toistaiseksi EFHF, EFNU, EFLA, EFHN, EFRY, EFJM, EFVR, EFSA, EFAH, EFKE, EFSO, EFMA, EFPU ja EFKU läheisyyteen. Jos kiinnostuit ota yhteys armin_zueger (miukumauku) hotmail piste com . Vastauksessa tosin saattaa mennä hieman aikaa Arminin työkiireiden/pitkän ulkomaankomennuksen takia.

ANR lennetään kahden ohjaajan miehistöllä (ohjaaja/navigaattori). Navigaattorilla ei tarvitse olla lupakirjaa eikä alaikärajaa ole, SM kisasta ylöspäin FAI kilpailulisenssi riittää (vakuutukset).

Kun kokeilet lajia tallennna  lentosi 1 sekunnin välein tallentavaan GPS tallentimeen ja/tai Livetrack24 sovellukseen (android puhelin, asetukset /ohjeet Arminilta) ja lähetä lennon jälkeen file Arminille. Saat palautteen lennostasi mahdollisimman pian.

Katso:

https://www.ilmailuliitto.fi/laji/moottorilento/air-navigation-race/

https://www.fai.org/page/gac-air-navigation-race

Kerhotapahtuman reaaliaikaisella seurannalla järjestät helposti Livetrack24 sovelluksen avulla.

 

Vuonna 2019 lennetään kisaa ANR muodossa tiettävästi ainakin

-Ultrien SM kisat EFHN touko /kesäkuu (ajankohta vielä avoin)?

-ANR kilpailu moottorilennon SM kisoissa EFVR viikko 32, voit osallistua myös ultralla. Tapahtuman järjestäjät eivät diskriminoi ULAC koneita osallistumasta tapahtumaan nämä  ovat suorastaan tervetulleita :) Ensikertalaisille pyritään järjestämään opastusta harjoituspäivien aikana.

Muita lajeja:

-Tarkkuus- ja rallilennon SM kisa EFVR viikko 32.  Lennetään kansainvälisiä FAI sääntöjä soveltaen.

Ei kannata arastella osallistumista, suurin osa lajin harrastajista on tutustunut lajiin ensimmäisen kerran osallistumalla SM kisoihin. Antaa kuuman kärjen kinastella  keskenään ja me muut keskitymme kehittämään itseämme ja tapahtuman sosiaaliseen puoleen. Nimimerkiillä ensimmäisellä kerralla tarvitsin rinkan virhepisteilleni, nyt riittää toistaiseksi enää reppu, :)

Yt.

Pete :)

Muokattu: , käyttäjä: petri a hiltunen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään