Jaakko Rissanen

Joystick ei toimi XP:ssä

15 viestiä aiheessa

Moi,

 

tässä jonkin aikaa sitten tapahtui siirtyminen Windows 98:sta Windows XP:hen. Alkuun kaikki toimi loistavasti ja tehokkaammalla koneellakin oli mukavampi lennellä. Yht'äkkiä Windows XP lakkasi tunnistamasta USB-porttiin liitettyä Microsoftin SideWinder Precision 2-joystickiäni. Olen yrittänyt uudelleenasentaa stickin mukana tulevaa software-ohjelmistoa, sekä etsiä netistä uusia drivereita. Eipähän tunnu onnistuvan. Joystickin pitäisi olla ehjä. Mitä seuraavaksi?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koita ottaa tikku irti ja pistää takaisin, mieluummin velä toiseen USB-porttiin. Auttaa yllättävän usein USB-vehkeiden ongelmissa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyseisen tikun mukana tulevat ajurit eivät toimi XP:ssä,ilmeisesti sekoittavat vain lisää.XP:n pitäisi sisältää jonkunlaiset ajurit itsessään.Näkyy olevan ongelmia paljon tikun tunnistamisessa ajoittain.Muuta ratkaisua kuin tikun irrottamista ja kytkemistä ei näytä löytyvän.Joskus muistelen nähneeni juttua,että varsinaista täydellistä XP-tukea ei Microsoft tee.

Vexi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, irroittamista ja toisiin portteihin laittamista on kokeiltu jo lukemattomia kertoja, ei toimi. Eli mulla on kyllä keinot loppuneet jo. Voisiko olla, että nämä XP:n ajurit sitten olisivat jotenkin kadonneet? Jos näin on, niin mitä sitten pitäisi tehdä?

 

Kiitoksia yrityksistä!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuota voisit koittaa.Irrota joikkari poista tai mieluummin siirrä johonkin talteen tämä tiedosto

C:\Windows\INF\INFCache.1 Boottaa ja liitä joikkari.INF-kansio on piilotettu joten laita "näytä piilotetut kansiot".

Vexi

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä Ms SideWinder Precision 2 tikun mukana tullut Game Cotroller Software 4.0 toimii nimenomaan WIN XP:ssä hyvin. Itse siirryin WIN ME:stä WIN XP:hen ja XP:ssä ei ole ollut mitään ongelmia tikun ja sen ohjelmiston kanssa. WIN ME:ssä tikun ohjelmiston asennuksen kanssa oli paljonkin ongelmia.

 

Tikun ohjelmisto ei ole välttämätön itse tikun toiminnan kannalta. Tikku toimii ilman ko ohjelmistoakin, mutta silloin menetetään mahdollisuus ohjelmoida tikun näppäimiä ja ilmeisesti jonkinlainen automaattinen tikun kalibrointi (ohjelmisto asennettuna ei ole mitään erillistä kalibrointi-näyttöä, mutta silti kalibrointi on aina kohdallaan).

 

Se, että tikku näkyy Ohjauspaneelin Peliohjaimissa, tilana OK, ei ainakaan itselläni ole ollut kiinni siitä, oliko tikun mukana tullut ohjelmisto asennettu vai ei.

 

Onko niin, että sinulla Ohjauspaneelin Peliohjaimissa tikkua ei näy ollenkaan?

Oletko tarkistanut laitehallinnassa, että USB-ohjaimet ovat kunnossa. Jos vika ei ole USB-ohjaimissa, on tikku saattanut vioittua. Voitko kokeilla sitä jossain muussa tietokoneessa?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä netistä lueskelemalla löytyy monenlaista toimivuutta kyseisellä tikulla.4.0-softa toimii joillakin virheettömästi,toisilla tasan siihen asti kun kone sammutetaan ja joillakin ei ollenkaan.

Tuota INFCache.1 tiedoston poistamista voisi kokeilla,C:\ Windows\INF kansiosta.Kyseinen vinkki on Microsoftilta itseltään,vaikka ei täyttä toimivuutta takaakkaan.

Vexi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aina kun poistan INFCache.1- tiedoston ja käynnistän koneen uudelleen, samanniminen tiedosto on tullut takaisin INF-kansioon ja sieltä pois siirtämäni lojuu työpöydällä. Millä keinolla tuon tiedoston saisi sitten pysymään poissa tuolta INF-kansiosta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Windows luo sen uudelleen.Tarkoituksena oli saada Windows tekemään siitä uusi virheetön versio.Siis näkyivätkö peliohjaimet,jos ei niin onhan sekin koitettu.Katsoppas näkyykö nuo tiedostot Windows INF-kansiossa

 

DIMAPS.INF

• INPUT.INF Jos ei sinun täytyy MSConfig työkalua käyttäen lisätä ne sinne.

• MCHGR.INF Suorita ruutuun MSConfig siitä se käynnistyy.

• SDWNDR2K.INF

• SWNT.INF

Vexi

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni on sellainen ongelma, että MSI K8N Neo Platinum-emo ei tunnista PS2-hiirtä, jos USB-joystick on kytkettynä koneeseen silloin kun se käynnistyy.

 

Olen ratkaissut ongelman siten, että otan USB-tikun aina irti koneesta ennen sammutusta. Seuraavana päivänä käynnistän koneen taas ilman tikkua ja vasta startin jälkeen kytken tikun USB:iin kiinni, jos sitä tarvitsen.

 

Eli kannattaa kokeilla vaikka näin:

1. Irroita tikku koneesta sen ollessa päällä.

2. Sammuta kone kokonaan (sähköt pois!) ja käynnistä uudestaan.

3. Kun kaikki on latautunut, pistä tikku kiinni ja toivo parasta.

 

Tässä on nimenomaan tärkeätä, että kytket ja irrotat tikkua aina silloin kun kone on päällä!

 

Ongelma ei ole ihan sama kuin mulla, mutta kokemus on soittanut, että kaikenlaista kikkaa kannattaa kokeilla.

 

Marko

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni oli ongelma, että xp ei "muistanut" joystickiä ( Microsoft Sidewindr precision 2) koneen uudelleen käynnistymisen jälkeen. Eli kun katsoin ohjauspanelista kohdasta peliohjaimet, ei tikkua näkynyt. Usb-johdon irroittaminen ja takaisin kytkeminen sai koneen taas "muistamaan", että joystickikin on olemassa.

Etsin vaivaan apua netistä ja löysin sieltä selityksen moiseen, että kyseinen tikku haluaa olla kiinni koneen "ensisijaisessa" usb-portissa. Kokeilujen jälkeen löytyi koneestani se usb-portti mihinkä kytkettynä tikku oli tallella vielä uudelleen käynnistyksen jälkeenkin.

Tällainen menettely auttoi itselläni. Toivottavasti toimii sinullakin !

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt toimii!

 

Kiitoksia kaikille auttaneille, kokeilin jokaista juttua - valitettavasti tuloksetta. Tänään sitten toivoni jo täydellisesti menettäneenä, XP:n uudelleenasennusta peläten laitoin vielä stickin viimeisen kerran kiinni USB-hubiin ja kas: XP tunnisti sen :). Tietokoneet ovat outoja ;). Hyvää pääsiäistä!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään