Jaakko Männistö

Viisi kuolonuhria helikopterin ja pienkoneen törmäyksessä Alpeilla.

8 viestiä aiheessa

Päivittyneiden tietojen mukaan kopterissa oli 6 henkilöä, jotka kaikki menehtyivät, ja pienkoneessa 3 henkilöä, joista yksi menehtyi.

Lainaa

A Jodel D.140E Mousquetaire IV (F-PMGV) and a Eurocopter AS 350B3 Ecureuil helicopter (I-EDIC) have collided in mid-air over the Rutor Glacier in Italy. All six occupants of the helicopter are reported to have died. On board the Jodel were a pilot instructor and two students. One occupant died in hospital from the injuries sustained in the crash.

https://aviation-safety.net/wikibase/wiki.php?id=221120

https://www.france24.com/en/20190126-death-toll-italy-helicopter-plane-crash-rises-7

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miami Herald-lehden uutinen/Associated Press

The French flight instructor was one of two survivors of Friday's accident over the Rutor glacier.

Italian news agency ANSA quoted Aosta Chief Prosecutor Paolo Fortuna saying he was investigating the instructor for alleged manslaughter and had questioned him in a hospital intensive care unit.

 

Siis suomeksi, paikallinen syyttäjä änkesi sairaalaan kuulustelemaan taposta epäiltynä pienkoneesta hengissä selvinnyttä lennonopettajaa, jota hoidettiin teho-osastolla.

Jokseenkin erikoista onnettomuustutkintaa vai sikäläinen normimeininki?

(Linkin liittäminen ei lukuisista yrityksistä huolimatta onnistunut tällä kertaa).
 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuohan menee siinä mielessä oikein, että onnettomuustutkintaprosessin ei anneta vaikuttaa rikosprosessiin. Toki kuulemisen aika on hieman erikoinen.

Suomessa sen sijaan odotellaan onnettomuustutkintaraportin valmistumista ja lähdetään hoitamaan rikosasiaa sitten sen perusteella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
38 minuuttia sitten, Ilkka Mäkelä kirjoitti:

taposta epäiltynä

Tutkimuksessa kuitenkin kuolemantuottamus, ei tappo.

Rod :cool:

P.S. Tämän viikonlopun pilkunviilaukseni.

Toki kuulemisen aika on hieman erikoinen.

P.P.S. Italiassa saattaa olla vaalit tulossa!

Muokattu: , käyttäjä: Jorma Kosonen
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juuri tuolla seudulla on yksi puolituttu helikopteripilotti ja siksi olen kuullut häneltä tarinaa alueen helikopteritoiminnasta. Toivon ettei viikatemies nyt iskenyt. Tunnen paremmin hänen setänsä, joka lensi liikennekoneita. Tällä helikopteripilotilla on hieman erikoinen tausta helikopteripilotiksi. Suku on kotoisin Venetsiasta, mutta tämä kaveri on asustanut lapsesta saakka Aostan alueella Gressoneyn laaksossa Tachen kylässä noin 100 kilometriä Torinosta pohjoiseen lähellä Sveitsin rajaa. Hän on oikeastaan hotellin pitäjä ja alkuperäiseltä ammatiltaan mountaineer eli opas, pelastustyöläinen ja vuoriston huoltovarmuuden ylläpitäjä. Kertoi oppineensa mountaineertaitojen alkeet nuorena kaverina, kun piti ympäri vuoden mennä riiuureissuille vuorten yli naapurilaaksoihin. Ei ollut helppoa kaverilla mutta mennä piti kun motiivi oli korkealla. Hän oli välillä töissä Kanadassa, jossa oppi hyvän englannin kielen ja vaimo pyöritti hotellia sillä aikaa. Lähin hiihtohissi lähtee käytännössä takapihalta. Vajaa 15 vuotta sitten kaveri suoritti helikopteripaperit. Sitten suku tuli taloudellisesti apuun ja samalla kertaa laajensivat Tachen kylässä olevaa Dufour-nimistä hotellia ja ostivat helikopterin. Saivat sopimuksen Italian valtion kanssa ja aloittivat operoinnin. Etsintä- ja pelastuspalvelu on tietysti se, joka takaa perustoimeentulon helikopterille. Hän kuljettaa myös hiihtäjiä ylös vuorille, hoitaa huoltokuljetuksia ja muita alan siviilitöitä. Tapasin hänet viimeksi kolmisen vuotta sitten ja oli elämäänsä tyytyväinen mies. Ja jos muistan oikein, vaimo on kotoisin naapurilaaksosta.

Seppo      

Muokattu: , käyttäjä: Seppo Kolehmainen
sana "sola" korvattu sanalla "laakso"

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

12 minuuttia sitten, Seppo Kolehmainen kirjoitti:

Juuri tuolla seudulla on yksi puolituttu helikopteripilotti ja siksi olen kuullut häneltä tarinaa alueen helikopteritoiminnasta. Toivon ettei viikatemies nyt iskenyt.

Menehtynyt pilotti oli Maurizio Scarpelli.

Rod

https://www.corriereadriatico.it/italia/incidente_val_daosta_elicottero_italiano_morto_maurizio_scarpelli-4255947.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään