Jorma Kosonen

MiG-21BIS MG-117 tuhoutuminen

5 viestiä aiheessa

3 tuntia sitten, Jorma Kosonen kirjoitti:

Eilisessä Ilta-Sanomien nettiversiossa oli mielenkiintoinen tarina MG-117 koneen tuhoutumisesta 5. marraskuuta 1991 sen lentäjän yliluutnantti Kimmo Niemelän kertomana.

Rodney

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005969867.html

Mielenkiintoinen tarina kaikkiaan pilotin vinkkelistä ja ajantajun muokkautumisesta adrenaliinin vaikutuksesta (o,3 sek on lyhyt aika). Pikku juttu oli vain se "historiallinen juttu Ilmavoimissa"-osio. Tapaus ei ollut ensimmäinen laatuaan.

Ainakin kaksi aikaisempaa tapausta löytyy ja vieläpä "idän ihmeille" sattunutta. 27.11.1970 MiG-15 (MU-3)/ maj. Vuorio ja 19.11.1977 MiG-21F (MG-63)/ ylil. Lahtela.

 

ASa

 

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Tämä oli ensimmäinen valmisteltu heittoistuinhyppy Suomen Ilmavoimissa. Asiaa oli tietysti kirjoituspöydän ääressä mietitty, että mitenköhän moinen tehtäisiin. Hyppypaikaksi oli Kuopiossa valittu Veh vorrilta noin radiaali 350 ja 20 km. (muistelee) Eli kuitenkin Siilinjärven ja Nilsiän välistä nokka kohti Kajaanin itäpuolelle."

1 tunti sitten, Ari Saarinen kirjoitti:

Pikku juttu oli vain se "historiallinen juttu Ilmavoimissa"-osio. Tapaus ei ollut ensimmäinen laatuaan.

Majuri Vuorion poistuminen Mukelosta el liene ollut kovin suunniteltu ainakaan ajan ja paikan suhteen polttoaineen ollessa loppumassa vaikka perimätiedon mukaan hyppytoimenpiteet siinäkin radion kautta luettiin.

Rodney

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tervehdys Rod.

Olet varmasti oikeassa maj. Vuorion hyppyyn johtaneen Mukelo-kuvion osalta, vaikka hyppyyn olikin aikaa valmistautua juurikin polttoaineen vähetessä ja epätietoisesta sijainnista johtuen; force major!

Lahtelan poistuminen Migistään oli hyvin samankaltainen tapahtumasarja kuin artikkelissa, tosin kyseessä silloin oli oikean päätelineen häiriö.

ASa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro Asa,

Näitä tälläisiä pieniä mielenkiintoisia historiapalasia olisi mukava useamminkin lukea vaikkei välttämättä edes lentolaitteesta poistumisista. Jään odottamaan...

Rod

Muokattu: , käyttäjä: Jorma Kosonen
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään