Ilkka Mäkelä

Saksalainen Stiftung Warentest-kuluttajajärjestö testasi lentoyhtiöitä

1 viesti aiheessa

Tuli kuvapuolelta huomattua kone, jonka maalauksen nettiosoitteessa käydessäni huomasin, että saksalainen kuluttajatestijärjestö Stiftung Warentest on 02/05 julkaistussa lehdessään julkaissut vertailutulokset koematkustajien suorittamien lentojen perusteella.

 

Tutkitut yhtiöt (Saksasta kotimaahan tai ulkomaille):

 

Air Berlin, DBA, Condor, Hapag-Lloyd Express, easyJet, Germanwings, Ryanair, Germania Express, LH, BA, TAP, Alitalia, Iberia ja pari jo lopettanutta halpista.

 

5 yhtiötä sai arvosanan "gut" eli hyvä. Erinomainen-arvosanaa ei jaettu lainkaan.

 

Stiftung Warentestin nettisivut sanovat, että nämä 5 olivat DBA, Hapag-Lloyd Express, Condor, easyJet ja Ryanair.

 

Tämä ei silti estä Air Berliniä mainostamasta omilla sivuillaan, että he tulivat ykköseksi tässä samassa testissä???

 

Warentestin sivuilla varoitetaan useista asioista. Esim. lippu Barcelonaan (Saksasta) saattoi maksaa yhdellä yhtiöllä 33 € veroineen ja maksuineen ja toisella yhtiöllä 1400 €. Samoin sivuilla kerrotaan, että eri oikeusasteet Saksassa ovat pakottaneet Ryanairin muuttamaan matkustusehtojaan 3 pykälän kohdalla. No, nythän ovat kai voimassa ne uudet EU-säännöt...

 

Lisäksi esim. Frankfurt-Hahnin kentältä, jota Ryanair käyttää, bussi keskustaan maksaa 12 € per suunta per henkilö, ja Stockholm-Skavstasta bussi keskustaan maksaa 14 € per suunta per henkilö. Ja jos taksin ottaa, se maksaa usein enemmän kuin koko lentolippu.

 

Ja matkatavaran ylipainosta yli 15 kilon useimmat halpikset veloittavat 4 - 6 € per kilo. Jos matkatavaroita on paljon, ylikilot maksavat helposti enemmän kuin lentolippu itse.

 

No, sinänsähän tässä ei ole mitään varsinaisesti uutta. Kaikki ns. flag carrier-yhtiöt jäivät pitämään perää tutkimuksessa, vaikka halpisyhtiöiden ongelmatkin otettiin huomioon. Kokonaisuus ratkaisi.

Ja liput kehotettiin hankkimaan mahdollisimman aikaisin, koska Saksan kuluttajapykälät edellyttävät, että minimimainoshintoja on oltava saatavilla 10 % istuimista joka lennolle, ja ne menevät tietysti aikaisille varaajille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään