Esa Kaihlanen

F/A-18D ja KC-130J törmäsivät Japanissa

5 viestiä aiheessa

Kaksipaikkainen merijalkaväen F/A-18D Hornet ja KC-130J Hercules ilmatankkauskone ovat törmänneet ilmatankkausharjoituksen yhteydessä. Mediatietojen mukaan yksi Hornet-lentäjä on pelastettu ja 6 henkilöä on edelleen kateissa. Törmäys tapahtui merellä reilun 300 kilometrin päässä Iwakunin tukikohdasta.

1 Rescued Alive After Marine Corps F-18, KC-130J Crash Off the Coast of Japan

 

Muokattu: , käyttäjä: Esa Kaihlanen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentoposti.fi: Hercules ja Hornet törmäsivät Japanin edustalla - viisi ihmistä edelleen kateissa

Kaksi Yhdysvaltain merijalkaväen lentokonetta on torstain vastaisena yönä törmännyt toisiinsa merellä Japanin edustalla. Onnettomuudessa oli mukana KC-130J Hercules -ilmatankkauskone ja kaksipaikkainen F/A-18D Hornet -hävittäjä. Koneissa oli mukana yhteensä seitsemän henkilöä, joista ainakin kaksi on pelastettu merestä.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/hercules_ja_hornet_t_rm_siv_t_japanin_edustalla_viisi_ihmist_edelleen_kateissa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Lainaa

 

Yhdysvaltojen merijalkaväen sotilailla, jotka olivat osallisina myös kuolonuhreja vaatineeseen hävittäjäturmaan, oli tapana puuhailla omiaan lentojen aikana, paljastaa tiistaina julkaistu Yhdysvaltain armeijan raportti.

Sen mukaan Japanissa Iwakunin tukikohdassa työskennelleet hävittäjälentäjät ottivat usein happimaskinsa pois ja irrottivat kätensä ohjaimista lukeakseen kirjoja tai trimmatakseen partojaan. Tiedossa on tapaus, jossa pilotti oli jakanut sosiaalisessa mediassa itsestään selfien lennon aikana

Onnettomuustutkinnan jälkeen neljä upseeria on erotettu, mukaan lukien partaansa trimmannut lentäjä.

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006298397.html

 

Muokattu: , käyttäjä: Petri Lehtovirta

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo Hesarin uutinen, jota on jo osittain korjattu, antaa virheellistä ja epätarkkaa tietoa onnettomuudesta ja sen syistä.

Onnettomuuden aiheuttaneen Hornetin ohjaaja ei pelastunut, mutta eli lähes yhdeksän tuntia vedessä ennen menehtymistään. Tämä tieto saatiin, sillä hänellä oli ranteessaan Garminin älykello, joka mittasi mm. pulssia. Hornetin takapenkkiläinen selvisi ja pelastettiin noin neljän tunnin kuluttua merestä.

Parhaan kuvan onnettomuudesta ja sen tutkinnasta saa ehkä Marine Corps Times'in 19. syyskuuta julkaistusta artikkelista, jonka otsikossa jo luetellaan syitä.

Tutkimusraportti liitteineen on yli 1600 sivua, mutta laitan siihenkin linkin.

Rodney

Unqualified pilot, inadequate training and a nonstandard maneuver: Inside the investigation to the 2018 refueling collision that killed 6 Marines.

https://www.marinecorpstimes.com/news/your-marine-corps/2019/09/23/mission-improficiency-inadequate-training-oversight-inside-the-investigation-to-the-2018-midair-refueling-collision-that-killed-six-marines/

http://www.documentcloud.org/documents/6431155-KCJAGAMN-TOTAL.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään