Petri Lehtovirta

Euroopan komissio tutkii varausjärjestelmätoimittajia kilpailusääntöjen noudattamisesta

1 viesti aiheessa

Lainaa

 

Euroopan komissio on päättänyt käynnistää tutkinnan lentolippujen kansainvälisten varausjärjestelmien sopimuskäytännöistä. Käytännössä tutkinta kohdistuu alan kahteen suurimpaan yritykseen: eurooppalaiseen Amadeukseen ja yhdysvaltalaiseen Sabreen. Komissio haluaa selvittää, rikkovatko Amadeuksen ja Sabren sopimuskäytännöt EU:n kilpailusääntöjä.

Tutkinta Amadeukseen ja Sabreen kohdistuu mahdolliseen kilpailun rajoittamiseen lentolippujen varausmarkkinoilla. Tällaiset rajoitukset voisivat muodostaa esteitä innovaatioille ja nostaa lippujen varauskanavamaksuja ja lopulta matkustajien lippujen hintaa.

Komission syynäyksen alla ovat nyt erityisesti Amadeuksen ja Sabren laatimat sopimukset niin lentoyhtiöiden kuin lippujen jälleenmyyjien kanssa. EU haluaa tarkistaa, etteivät sopimusmuotoilut rajoita muiden varausjärjestelmien käyttöä, joka voisi rajoittaa uusien varausjärjestelmien tuloa markkinoille ja aiheuttaa korkeampia kustannuksia, jotka nostaisivat kuluttajahintoja.

 

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/265507-komissio-syynaa-nyt-lentolippujattien-sopimukset-rajoitukset-nostaisivat-lippujen

Muokattu: , käyttäjä: Petri Lehtovirta

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään