Jussi Koivukangas

Jäänpoisto

3 viestiä aiheessa

Lentelin tuossa viikolla Oulusta etelään Norwegianilla ja jäi mietityttämään tuo jäänpoisto. Eli molemmille kentällä olleille norskeille se tehtiin mutta finskin bussille ei. Ennenkin oon tuon huomannut esim. Vantaalla että Boeingit on suihkussa mutta Airbussit ei. Miksi näin? Johtuuko tämä konetyypistä vai mistäköhän?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos taivaalta ei sada mitään, niin silloin kysymys on siitä miltä siiven ylä- ja alapinta näyttää. Siiven tulee olla ennen lentoonlähtöä puhdas huurteesta, lumesta ja jäästä.

En Bojoa tunne yhtään mutta arvaan kysymyksessä olevan konetyyppien eroavaisuuden, jossa Bojon siivelle epäillään muodostuneen huurretta ja se on pesty pois kun taas Airbussille ei. Tai eroavaisuus operaatio-ohjeissa tai muu vastaava.

Kotimaisella Airbus-kalustolla jäänpoistotarpeen määrittää kapteeni, yhteistyössä muun ohjaamomiehistön ja ulkona toimivan jäänpoistoryhmän kanssa (= ikkunasta katsomalla miltä siipi näyttää, ja tarvittaessa pesutiimi jäänpoistoautolla lähemmin katsomaan jos on epäselvä tilanne). Pikku-Airbussien isoin ongelma kirkkaina pakkaspäivinä on siiven huurtuminen maassa kärjessä olevien pienempien polttoainesäiliöiden kohdalta jos niissä on kylmää polttoainetta (joka tulee usein vastaan kotimaan reissuilla missä on tankattu polttoainetta edestakaiseen reissuun). (nuo kärkisäiliöt tyhjenevät normaalisti ennen laskua, jos löpömäärä on "normaali"). Ja A321:ssä tuo on taas erilainen eli ei samaa ongelmaa...

(joskus kovatuulisena päivänä kevyesti sateleva lumi ei aiheuta ongelmaa tai jäänpoistotarvetta, kun lumi ei jää kiinni siipeen vaan lentelee tuulen mukana samantein pois .. nuo tilanteet ovat poikkeuksia, mutta tarkoitan että aina lumisade ei automaattisesti tarkoita pesua - yleensä kyllä)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin vähän arvelinkin että konetyypistä täytyy ehkä johtua. Molemmat bojot tosiaan tankattiin Oulussa ja lämpötila oli melkein pakkasella.

Kiitoksia vastauksesta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään