Mika Laakso

Valtion lentokonetehdas, huolto-ohjekansiot

4 viestiä aiheessa

Löysin 12kpl vanhoja "Valtion Lentokonetehdas" huolto-ohje, ym. kansioita. mm. Goblin-35 ohjekirja osat I ja II, (Vampire). Bristol Orpheus vaihtomoottorin huolto-ohjekirja, (Gnat) ja British Thomson Houston Co. Ltd käynnistyskelat ja lentokonegeneraattori (Pembroke). Sitten on muutama, joista en tiedä, mihin koneeseen ne liittyvät? Gyrotähtäin Ferranti Mk.8? Laukkasen uudessa Gnat kirjassa mainitaan Mk.8 tähtäin. Gnat? Joustavat Hycatrol polttoainesäiliöt kansiossa mainitaan Royal Navy ja RAF, Vampire? Kansioita kierrätettiin jo -50-luvulla, gyrotähtäin kansion ekasivulla Messerschmitt 109 G varaosaluettelo?

IMG_7567.JPG

IMG_7587.JPG

IMG_7584.JPG

IMG_7568.JPG

IMG_7579.JPG

IMG_7585.JPG

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
1 tunti sitten, Mikael S. Stenhöjd kirjoitti:

Tämän kotisivun http://gunsight.jp/b/english/data/sight-e-e.htm mukaan Mk. 8 olisi ollut Hawker Hunterissa. Briteillä oli (Follandin koe koneissa myös) Gnatissa ilmeisesti Vampireista peritty Mk. 5A. Mutta onhan hyvin mahdollista että Suomen vientiversiossa olisi voinut olla Mk. 8, mene ja tiedä...

Minun silmään pistää Ferranti Mk.8-ohjekirjassa leima Karjalan Lennosto. Se tunnettiin 1950-luvulla nimellä 3.Lennosto, joka sijaitsi Utissa ja lensi tuolloin Vampire-kalustolla talvisin, kun sorakiitotie ei mahdollistanut lentämistä suihkukoneilla. Nimi muuttui Karjalan Lennostoksi 1957. Keväällä 1960 lennosto muutti Utista Rissalaan ja konetyyppi vaihtui ensin Fouga Magisteriksi ja sitten MiG-21F:ksi. Siis Vampire-ajan kirja Utin ajoilta 1957-60?

Jukka

Muokattu: , käyttäjä: Jukka Nisula
asiakorjaus

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten jo mainitsin, kansioita kierrätettiin. Tässä Ferranti Mk.8 kansiossakin etiketti on liimattu jonkun edellisen päälle, jotta leima ei välttämättä kuulu siihen? Kansiossa mainitaan Mk.8:n erot Mk.5A:sta? ja kuva näyttää kovin samanlaiselta Mikaelin laittaman linkin Mk.8 Hunterin tähtäimeltä. Partosen Vampire-kirjassa mainitaan sivulla 124, että Vampiressa oli Ferranti Mk.4E tähtäin.

IMG_7608.JPG

IMG_7607.JPG

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään