Peter Tähtinen

Malmi. Final approach?

9 viestiä aiheessa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/malmin-lentokentan-voi-ottaa-asuinkayttoon-kaupunkibulevardeilla-ei-edellytyksia-kho-hylkasi-useimmat-helsingin-yleiskaavavalitukset/7155754#gs.63bY0mk

Kauan odotettu Korkeimman Hallinto-oikeuden päätös yleiskaavan kumoamisesta on saatu tänään.
Malmin lentoaseman ystävien liki varmana pitämä torjuntavoitto näyttää muuttuneen 10-0 tappioksi - niin surullista kuin täm onkaan todeta.

KHO päätti että asuntorakentaminen Malmilla on mahdollista.  Tämä päätös poisti esteet kaavoitusprosessin etenemisestä.  Päätöksestä ei voi valittaa.

Nauttikaamme vielä vuosi 2019 täysin rinnoin hienosta lentokentästä.

Käytettävissä olevien tietojen mukaan lentäminen päättyy 31.12.2019.  Jo nyt on tiedossa, että kenttä kaivetaan auki vuonna 2020 kun Gasumin maakaasu-runkoputki vedetään kentän halki ja sen ympärille rakennetaan korroosiota ehkäisevä anodikenttä.

Nyt, enemmän kuin koskaan tarvitaan nopeasti Malmin korvaava kenttä. 

Toivon että kaikki pääkaupunkiseudun yleisilmailua puolustavat tahot yhdistävät voimansa uuden yhteisen hankkeen eteen.  Enää ei ole varaa vastakkainasetteluun.

 

Peter Tähtinen

yleisilmailija.

 

PS. Suomen Ilmailuliitto tiedottaa asiasta varmaankin omasta puolestaan.  Tämä on minun tiedotukseni.
 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ole ko. yhdistyksen tiedotuksesta aistinut, että torjuntavoittoa olisi pidetty varmana. Toisaalta, jos asiaa on yhtään seurannut, niin tietää, ettei tuollaisia toteamuksiakaan ole vielä asiallista heittää. http://www.malmiairport.fi/kholta-kiistanalainen-yleiskaavapaatos-malmin-lentokenttaalueesta/

Minkä yhteisen hankkeen eteen? Mistään yhteisestä hankkeesta ei ole koskaan ollut tätä ennen puhetta, eikä sellaista hankkeesta ole tälläkään hetkellä mitään tietoa.

ps. meinaako gasum rakentaa runkoputkensa ilman paalutusta, vai erikseen pelkän putken paaluttamalla?

Muokattu: , käyttäjä: Ilkka Portti
Turha lainata koko viestiä, varsinkin kun on ketjun 1. viesti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On ikävää, jos vieläkin jollakulla on sellainen käsitys että hanke uuden korvaavan kentän rakentamisesta Malmin toiminnan päättyessä ei olisi yhteinen.
En nyt kuitenkaan tartu trolliin enkä ala kaivautumaan enempää semantiikan syövereihin.

Minullakin on vielä paljon opittavaa. Ensimmäiseksi haluaisin oppia, mikä EU:n instanssi voisi kumota Suomen KHO:n päätöksen. (MLY/ Hyvönen: "Jatkovalitus EU-tasolle saattaa olla perusteltu. ")

Ja toistan vielä, että itse toivon varmasti palavammin kuin moni muu, että Malmi pelastuisi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pikainen konsultaatio itseäni viisaamman, juridiikan ammattilaisen kanssa. 

Kysymys: "Nyt Hyvönen aikoo lähteä Eurooppaan valituskiertueelle. Mihähän instanssi siellä kumoaisi Suomen KHO:n päätöksen? Paavi ?"

Vastaus:  "Tietääkseni ei mikään. EU ei ole tuomioistuin. Eu oikeus on se käsittelee EU peruskirjaa ja sen kanssa ristiriidassa olevia säädöksiä tai valtion toimia, mitkä vääristävät kilpailua.  Olisiko yleiskaavapäätös sellainen?  Epäilen."

Ja toistan vielä, että itse toivon varmasti palavammin kuin moni muu, että Malmi pelastuisi. Ja että EU kumoaisi KHO:n päätöksen.  Siitä saataisiin ennenkuulumaton prejudikaatti EU-tasolla.

Muokattu: , käyttäjä: Peter Tähtinen
Lisäsin loppukaneetin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
3 tuntia sitten, Tatu Koiranen kirjoitti:

ps. meinaako gasum rakentaa runkoputkensa ilman paalutusta, vai erikseen pelkän putken paaluttamalla?

Kehotan kysymään tätä asiaa MLY:n puheenjohtajalta. Saamani tiedon mukaan hänellä on ollut asiasta jo kohta pari kuukautta ensi käden tietoa; olihan hän(kin)  syyskuussa Helsingin kaupungin tiedotustilaisuudessa jossa asia esiteltiin. 

(Minulle jäi hiukan epäselväksi, miksi hän, kun kirjoitin asiasta somessa, lähetti tuohtuneena Suomen ilmailuliittoon valituksen ja ruutukaappauksen kirjoituksestani.  Minulle jäi epäselväksi, miksi asiasta ei olisi saanut puhua.)

Muokattu: , käyttäjä: Peter Tähtinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Malmin korvaava kenttähanke on aika rakas aihe. Olen huutanut kurkkuni kipeäksi asian puolesta pari vuosikymmentä. Olen turhautunut siihen, ettei päivänselviä faktoja tahdota uskoa, vaan pannaan tunne ja järki tappelemaan keskenään. Kerrataan vielä: Malmi käy viivytystaistelua, on tehnyt sitä jo pari vuosikymmentä eikä se lopputulos siitä muuksi muutu. Tämä on sitä järkeä. Tunnepuolella jokainen ilmailija haluaisi Malmin säilyvän ja on ihailtavaa nähdä monien puolustavan henkeen ja vereen tätä tunnesidettä. Ongelmana on se, että liikaa tunteeseen sitoutuneena järkiperusteiset suunnitelmat ja tavoitteet alkavat vaarantua, ei löydy Peterin peräänkuuluttamaa konsensusta. Aikoinaan Finavia lupasi jopa rahoituksen uuden kentän rakentamiselle, mutta kun konkreettista hanketta ei saatu liikkeelle, rahoituskin peruttiin. Osasyynä lienee ollut myös epäonniset Ilmailuinfrahallinnon "pisnesmiesten ja -naisten" sijoitusseikkailut johdannaismaailmassa. Toisaalta ei nytkään ole kyse siitä, etteikö sitä rahaa olisi maailmassa olemassa. Pitää vaan saada poliitikot jonkin konkreettisen suunnitelman takuumiehiksi. Niitä EU-rahojen anomisen ammattilaisia kyllä löytyy. Ei minullakaan ole käytössäni mitään viisasten kiveä. Mutta näyttää vahvasti siltä, että seuraavien vuosikymmenten ajaksi Malmin perintö jakaantuu usean ympäröivän kentän kehityshankkeiden varaan. Peräänkuulutan sen työryhmän aikaansaannoksien esilletuomista, minkä työryhmän tehtävänä on ollut laatia pääkaupunkiseudun yleisilmailun tulevaisuuden konkretia. En tiedä tällaisesta työryhmästä, mutta olisi äärimmäisen hölmöä, jos sellaista ei olisi olemassa. 

Seppo   

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
7 tuntia sitten, Jorma Laiho kirjoitti:

Kaasuputkihankkeesta ei nopeasti löydy tietoa, mutta tällainen hyvä yleissivu Malmin suunnitelmista on :

https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/malminlentokentanalue

Suunnittelutilaisuuksia on ollut mm. syyskuussa. 

Kaasuputkea on hahmoteltu paikalleen ainakin Malmin lentokentän alueen kaavarungossa:

Koko aineisto: https://kartta.hel.fi/applications/hanke/showplan.aspx?id=2011-005466

Kaavarungon kartta 29.11.2016 (melko raskas pdf): http://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkisuunnittelulautakunta/Suomi/Esitys/2016/Ksv_2016-11-29_Kslk_38_El/518FF0E7-85AA-C9DA-A042-587273600005/Liite.pdf

Ohessa leike kaavarungon kartasta, kaasuputken ohjeellinen sijainti kulkee alueen halki itä-länsisuunnassa, merkitty palloviivalla jonka yhteydessä (ylläriylläri) kirjain K

Malmi kaavarunko.png

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään