Harri Koskinen

Merkittävä dronekokeilu Suomeen

2 viestiä aiheessa

Lentoposti.fi: Merkittävä dronekokeilu Suomeen – luvassa lentorahtia Viroon ja ilmataksi Helsinki-Vantaalta

Suomi on yksi kuudesta maasta, jonka toimijat saivat rahoitusta miehittämättömän ilmailun järjestelmien kehittämiseksi Euroopan ilmaliikenteen hallintaan liittyvien tutkimus- ja kehitysprojekteja koordinoivalta SESAR-JU:lta (Single European Sky ATM Research - Joint Undertaking). U-space -hankkeet ovat saaneet 9,5 miljoonan euron EU-rahoituksen.

U-space käsittää uusia palveluita ja erityisiä menetelmiä, jotka tukevat suurten droonimäärien turvallista ja tehokasta siirtymistä osaksi nykyistä ilmatilaa. SESAR-hankkeiden on määrä osoittaa U-space -palveluiden valmius erilaisten droonioperaatioiden osalta ja niiden toteuttasen toimivuus yhdessä miehitetyn ilmailun kanssa.

GOF Uspace -konsortion suunnitelmissa on toteuttaa mm. kansainvälinen pakettikuljetus Suomenlahden yli Helsingistä Tallinnaan, yli 100 kilometrin mittainen BVLOS-tehtävä, merellinen etsintä- ja pelastustehtävä Suomenlahdella, suuria drooni-operaatioita Helsingin yllä sekä Tallinnan kaupungin yllä valvotussa ilmatilassa.

Yksi mielenkiintoisimpia yksittäisiä hankkeen osia lienee kuitenkin lentotaksipalvelu Helsinki-Vantaan lentoasemalta Helsingin keskustan alueelle. Sen toteuttamisessa on mukana saksalainen Volocopter, joka lentää vuoden 2019 aikana X2 eVTOL-kopterillaan koelentoja mm. Singaporessa.

http://lentoposti.fi/uutiset/merkitt_v_dronekokeilu_suomeen_onko_luvassa_lentorahtia_viroon_ja_ilmataksi_helsinki_vantaalta

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään