Timo Koski

Baana 2018 Jokioisilla

7 viestiä aiheessa

Huomasin Forssan Lehdestä mielenkiintoisen pätkän jutun lopusta.

 

Forssan ABC-asemalla toimii 16.–19.9. Ilmavoimien tiedotuspiste, josta saa lisätietoa harjoituksesta ja Ilmavoimista. Tiistaina 18. syyskuuta yleisöllä on mahdollisuus tutustua harjoitukseen paikan päällä. Yleisö kuljetetaan rajatulle alueelle Forssan ABC:ltä ja alueelta pois linja-autoilla kello 13–20

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tänään kuulin paikan päällä "aakkosasemalla" olevassa Ilmavoimien infopisteessä, että oli virhettä uutisessa. OIKEAT AJAT klo 15-18. Nonstop-kuljetukset ja paikalla saa olla koko ajan, jos ei liikaa tule väkeä karsinaan tms. Aalloilta nappasin juttua kaksysidesiyhdeltä App ja kaksseiskadesikakskaksviis  Twr.

https://www.forssanlehti.fi/lounais-hame/hornetit-kiitavat-kohinalla-ilmavoimien-yleisotilaisuuden-ajankohta-muuttunut-79738

Ja kyllähän se lehdessäkin nyt oli selvästi korjattuna. Silti lopussa väitetään että klo 18 olisi ollut alun perin loppumisaika, vaikka selvästi lainaamassani pätkässä on muuta. Samaa ne naisetkin siinä infossa "aprikoivat ja olivat sekaisin".

Muokattu: , käyttäjä: Timo Koski
linkki lisätty ja loppu höpinää

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Baanan yleisösuosio taisi yllättää Ilmavoimat. 

Kuljetus alkoi kuitenkin jo klo 1300. Onneksi menimme jo silloin paikalle tutkimaan tilannetta. Infopiste oli nukke, plakaatti , pöytä ja kaksi tyhjää tuolia. Maastopukuinen löytyi pihalta.

Busseja oli vain yksi ja pääsimme vasta toiseen kuljetukseen. Vielä noin 1700 jonoa  ABCllä oli usean bussin verran. Tiedossa ei ole , pääsivätkö kaikki halukkaat paikalle.

Katselualue oli aivan kiitotien kynnyksellä Forssan päässä. Kaksi Hornettia tekivät läpilaskuja ahkerasti. Ei makkaranpaistoa, kahvia tms. Korvatulppia sai valtion puolesta. Oma aikataulu ei riittänyt odottaa muuta kalustoa, josta tosin oli ilmahavaintoja.

Katselualue oli valitettavasti niin sivussa, että puut peittivät osittain maisemat radan suuntaan. VIP ja lehdistö toki hirviaidan kyljessä.  Tosin jälkipolttolähdöt näkyivät sieltä rinteestä mukavasti. Meteliä riitti. Väkeä siis ainakin alussa vain sen verran kuin yksi bussi ehti sukkuloida. Tilaa oli. Hiukan harmaa keli. Pilvet kuitenkin korkealla.

Jorma

ps. MTV sai paremmat kuvauspaikat

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/seuraa-suorana-kello-14-alkaen-hornetit-jylisevat-ilmavoimien-harjoituksessa/7077496#gs.gBn0IWQ

Muokattu: , käyttäjä: Jorma Laiho

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jorma suunnilleen kaikki tärkeimmät kertoikin. Oltiinkin sitten samassa bussissa, noin 13:30 lähti, se tuli täyteen, muutama seisoi. Voisi sanoa että onneksi tulimme ajoissa paikalle, noin 13:15 oltiin siinä ABC:llä, kuski halusi tutkia paikkoja, aikomus oli ensin kyllä käydä vorssa-kylän parissa kaupassa. Mutta se jäi iltapäivän loppuun sitten.

Ilmavoimat ja minäkin yllätyin suosiosta, joku kolmen pintaan karsinaan saapunut kertoi että siellä on kauheat jonot lähtöpaikalla, luulin että kujeilee vaan. Jonot oli sitten tosiaan isot, 300-400 henkeä ?,  kun noin 16.30 tulin pois. Silloin juuri alkoi paikallinen firma kuskata myös väkeä, tuli iso bussi ja 3 pikkubussia vastaan tiesululla. Tosiaan kaffetauon jälkeen noin klo 17 oli jono jo hiukan vähentynyt, vielä yli 200 varmaan silti siinä oli. Jostain luin että homma jatkui sitten sinne klo20 asti kuitenkin, ehkä pidempäänkin, saattoi loputkin päästä perille ennen pimeää. Vaikka voihan se olla hyvinkin näyttävää hämärän ja pimeän tullessa.

Infossa oli välillä väkeä kyllä paikalla, oli siinä pinssejä, kyniä ja isoja korttejakin telineessä, ainakin maanantaina siinä poiketessa. Tiistainakin jotain oli, pikkusälää ei näkynyt.

Katselupaikka oli melko OK, toki siitä aidalta olisi paremmin nähnyt, mutta riitti varmaan useimmille tuokin. Kuvaajia ehkä hirviaita häiritsi, ilmaan näki ihan hyvin. Yksineljän finaalille ei nähnyt ihan, vaikka olin eturivissä ojan penkalla. Linssiluteeksi "jouduin" Hämeen alueuutisiin, nimmareita saatte ilmaiseksi:cool:, kuvia ei kukaan varmasti haluakaan;D.

Löörjetti LJ-1 siinä lenteli klo 15-16 välissä usean startin ja laskun, taisi joku läpärikin olla, monta kertaa (3-4) laskeutui 14:lle ja sitten kääntyi ja starttasi siitä ihan katsojien edestä 32:lta, 50-100m kynnyksen takaa. Hornetit lähti kynnykseltä.

Pilvet ei sentään haitanneet oikeastaan yhtään, eikä uhatut sadekuurot, muutama pisara tuli iltapäivällä, mutta ne ei häirinneet eikä kunnolla olisi ohutta paitaakaan kastelleet. En tiedä sitten klo 18 jälkeen, Ypäjältä lähestyi tihkusade, miten se osui.

Menisin uudelleenkin, toivottavasti noita tulee pian uudelleen, vaikka Virttaallekin. Siellä olisi moottoriradalla P-tilaa ja siitä vaikka kävelisi baanan reunaan puolivälin kohdille ihan tietä pitkin. Toivossa on hyvä elää, arskakin olisi kuvaajilla iltapäivällä selän takana.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kappas vaan ! Samassa bussissa olimme. Minut erotti siitä,  että mukana oli vaaleatakkinen rouvani. Rouva oli jäädä bongariukkojen jalkoihin ja joutui käyttämään komentoääntä, joka tehosi. Rouvan ansiosta matkaan sisältyi myös käynti Humppilan Iittalan ja Marimekon Outleteisssa.  Baanan toisessa päässä Latovainion risteyksessä oli myös jonkin verran väkeä lähinnä istuen autoissaan.  Learjet tuli siellä vastaamme. Kentän pääty näkyy sinne hyvin.

Kuviani on kolme malliksi tuolla tapahtumaosiossa. Tilaisuus ei ollut kuitenkaan sellainen kylätapahtuma, joka toistuu usein Lusissa.

Jorma

Muokattu: , käyttäjä: Jorma Laiho

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toisten rouvia ei tullut katseltua ja painettua mieleen, vaikka he varmasti suuressa vähemmistössä olivatkin. Ja ei osunut komennotkaan korviini, en tainnut olla ihan pahimmassa ryysiksessä ja tallojana, minua nyt ei helpolla tallotakaan. Ajattelin että olisin voinut käydä keskiviikkona siellä Latovainion päässä ja miksei ABC:lläkin, mutta olin tilannut pihalleni aiemmin sorakuorman ja kuski soitti aamun lopulla, että hänelle sopisi kohta tuoda. Sopi se minullekin sitten, jäi koneet katsomatta ja tuli suoritettua lapio+kottikärryhommia. Kerran vaan tuli hiki, se alkoi noin lapiollisesta numero 20 ja kesti seuraavat 4 tuntia. Tänään pääsin jo  vähemmällä, vain 1.5 tuntia enää sorahommia, mutta nyt on homma valmis. Syyssateet ja talvi saa tasoittaa ja tiivistää sorat, keväällä sitten paikkausta ja parantelua tarpeen vaatiessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään