Petri Lehtovirta

Yli 20 tunin reittilennot tulossa

1 viesti aiheessa

Lainaa

 

Maailman pisin reittilento kestää tällä hetkellä vajaat 19 tuntia, mutta tilanteeseen voi olla tulossa muutos. Qantas Airways ja lentokonevalmistajat Boeing ja Airbus ovat edenneet yli 20 tunnin reittilennon suunnittelussa.

Qantasin haussa on ollut kone, joka pystyisi kuljettamaan noin 300 matkustajaa ja näiden matkatavarat puolikasta maailmanympärysmatkaa vastaavan matkan. Lisäksi koneeseen tulisi mahtua polttoainetta yllättävien tilanteiden varalle.

Ensimmäisten suorien lentojen on suunniteltu alkavan vuonna 2022. Jos yli 20 tunnin lento Lontooseen ja reilun 18 tunnin lento New Yorkiin osoittautuvat menestyksekkäiksi, voidaan suoria reittilentoja järjestää Australiasta myös muualle Amerikkaan ja Eurooppaan sekä Afrikkaan.

Lentokonevalmistajilla on tavallisista matkustajakoneista poikkeavia suunnitelmia maailman pisintä reittiä lentävien koneiden varalle. Matkustajille halutaan tarjota maratonlentojen ajaksi hyttejä nukkumista varten. Lisäksi koneisiin on kaavailtu muun muassa paikkaa kuntoilulle, erityistä tilaa lasten päivähoidolle sekä omaa baaria.

 

Kauppalehti / Bloomberg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään