Joonas Pio

DAT ostamassa Norran enemmistöosuuden

4 viestiä aiheessa

https://company.finnair.com/fi/media/kaikki-tiedotteet/tiedote?id=3031372

Lainaa

Tanskalainen lentoyhtiö Danish Air Transport (DAT) hankkii 60 prosenttia Nordic Regional Airlines AB:n (Norra) osakkeista Finnairilta, josta tuli marraskuussa 2017 Norran väliaikainen omistaja sen jälkeen, kun edelliset 60 prosentin osakkaat vetäytyivät yhtiön omistuksesta. Finnair omistaa Norrasta edelleen 40 prosenttia. Omistusmuutoksella ei sellaisenaan ole vaikutusta Norran toimintaan, henkilöstöön eikä Norran ja Finnairin väliseen ostoliikennesopimukseen.

Norra operoi Finnairille kotimaan- ja Euroopan-reittejä 24:lla ATR- ja Embraer-lentokoneella.

”Finnairin ja Norran kotimaan- ja lähiliikenteen kumppanuusmalli on toiminut kannaltamme hyvin, ja Danish Air Transport vahvistaa entisestään kumppanuutta. Heillä on vahvaa kokemusta alueellisesta lentämisestä ATR-laivastolla”, sanoo Finnairin operatiivisen toiminnan johtaja Jaakko Schildt.

”Tämä strateginen kumppanuus sisältää paljon mahdollisuuksia. Pystymme näin vahvistamaan niin teknistä kuin operatiivista osaamistamme. Yhtiömme ovat samaa kokoluokkaa ja hyödyntävät samoja konetyyppejä ja voimme yhdessä viedä liiketoimintaamme eteenpäin”, sanoo DAT:n toimitusjohtaja Jesper Rungholm.

Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voisiko DAT-yhteistyö tuottaa uusia reittejä DAT:n koneilla? Århus-Helsinki, Aalborg-Helsinki?

Pienemmän kysynnän aikana Billund-Helsinki DAT:n koneilla niin, että yhteys Aasian lennoille toteutuu molempiin suuntiin. Tai niin, että DAT lentää BLL-HEL-BLL Finnairin Embraer-koneilla klo 12-15 Billund-Helsinki + 16-17 Helsinki-Billund. Näiden aikojen ulkopuolella kone voisi lentää DAT:n reittejä Tanskassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään