9 viestiä aiheessa

Ilmailun uutisissa on kerrottu että AY avaa ensi vuonna suoran reitin HEL-LAX, 11 tuntia (auts!). Lennon numerot tulevat olemaan AY001/AY002. Kone on A350 "Pesukarhu". Samassa yhteydessä spekuloitiin onko Finnairilla koskaan ennen ollut lentoa 1. Monet lentoyhtiöt antavat ykkösen reittiensä lippulaivalle.

BA:lla esimerkiksi on BA1 (tai 001) omituisella reitillä omituisella koneella. LCY-SNN-JFK, eli Lontoon City Airportilta Shannonin kautta JFK:lle. Kone on kapearunkoinen pikkubussi A318, jossa on vain 32 istuinpaikkaa. Siis all-business. Sitä ennen BA1 oli Concorde reitillä LHR-JFK, kunnes lintuystävät häätivät Concorden JFK:ltä (Jamaica Bayn kosteikon vuoksi). Lufthansa 1 lentää HAM-FRA. Reitti voi olla vähemmän prestiisinen, mutta matkustajia riittänee.

Sallittakoon historiapläjäys. VR:n juna P1 liittyi Suur-Suomen luomiseen 77 vuotta sitten. Suomi valtasi Äänisen rannalla sijaitsevan Petroskoin 1.10.1941 ja muutti kaupungin nimen Äänislinnaksi. 30.4.1942 avattiin pikajunayhteys Helsingistä Äänislinnaan. V. 1944 reitti muutettiin päivittäiseksi numerolla Pikajuna 1. Matkan pituus oli 753,9 km. Lähtö Helsingistä 12h10, saapuminen Äänislinnaan 08h34 +1. Pidemmät pysähdykset (vettä ja halkoja) Kouvola, Virasoja, Elisenvaara, Sortavala, Matkaselkä ja Suojärvi. Veturina toimi VR:n lippulaiva (sopivasti sekin) P1 "Ukko-Pekka", joka nimettiin myöhemmin Hr1:ksi (henkilöjunaveturi, raskas).

Suomalaiset jättivät Äänislinnan 28.6.1944. Nimi muutettiin pikaisesti takaisin Petroskoiksi.

Nyt VR:n pienin numero taitaa olla IC5, ellei yksikirjaimisia taajamajunia lasketa.

Muokattu: , käyttäjä: Pekka Suuronen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://brandedskies.com/2013/06/flight-1/

There’s one facet of airline branding that’s subtle, yet intensely symbolic. And best of all, it doesn’t cost a thing. It’s the flight number.

In the age of rail, railroads often reserved lower numbers for their most prestigious trains. By the jet age, Pan Am used “flight 1″ for its fabled round-the-world service (flight 2 flew the same route, but in the opposite direction.) The flight an airline designates as “flight 1″ has powerful meaning. It may reflect the airline’s history (as in the cases of Southwest, JetBlue, and American.) Or it might reflect present priorities (as for Air Canada.) Sometimes flight 1 can give you a deep insight into an airline’s soul. And sometimes not.

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jäänteistä en tiedä. Voi olla. Ehkä lentävät ihmiset ovat jo fiksumpia. Muistuupa mieleen kun isot televisioyhtiöt tappelivat kanavien numeroinneista.  Mielikuvamainonta on merkillistä. Muumit ja joulupukit koneiden kyljessä, suurmiehet ja naiset  peräsimessä jne. 

Ykkönen on ensimmäinen ja 10 enemmän kuin 1. Ei erään bensayhtiön nimi ole vahingossa ykköseen loppuva.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noh, voi niitäkin olla joille ratkaisee lennon numero välittämättä siitä minne se menee ja tuntuu hyvältä lentää ykköskoodilla.

Mutta kyllä se sille tunnepohjalle jää täysin. Aika on vaan ajanut tuollaisista höpöhöpöistä yli.

En ole koskaan kokenut mitään mahtipontista lennon numeroista. FIN1HA:n kyydissä on ihan sama tunne kun FIN3CM:n kyydissä. :)

Muokattu: , käyttäjä: Ilkka Mannikainen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tunnepuolta toki. Numeroiden ammattilaiset erikseen.;)

Vähän off topicia.... mikä on tilanne rivi n:o 13 kohdalla ?  Vieläkö se puuttuu joistain koneista joillain yhtiöillä ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja Las Vegasissa ei juurikaan ole 13:tta kerrosta hotelleissa.

- - -

Ei tuota tunnepuolta kannata dissata. Kas kun ihmisillä on tunteet, ja ihmiset äänestävät jaloillaan ja lompakoillaan. Nyt kun on tämä #metoo, ei uskaltaisi oikein puhua naisista mitään. Mutta oletko koskaan tavannut naista, joka toimii tunteillaan eikä rationaalisesti? Minä olen. 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään