Markku Vainio

Suomen F1-osakilpailu Kymi Ringillä ja lentoyhtiöt

4 viestiä aiheessa

YLE uutisoi 13.8.2018 että Suomen Formula 1 - osakilpailua selvitellään.

Lainaus YLE Uutiset:

Lainaa

Formulasirkus kiinnostui Suomesta – mahdollisuutta ajaa F1-kilpailu Kymi Ringillä Iitissä selvitetään

Haaveet F1-kisan saamisesta Suomeen ovat vahvistuneet omistajan vaihtumisen ansiosta.

 

Tässä vaiheessa on jo hyvä alkaa spekuloimaan mahdollisen Suomen F1-osakilpailun sponsoreista, vaikutuksista ja liikennejärjestelyistä. Onko Finnairilla mahdollisuutta tarttua sponsorina mahdolliseen megaluokan F1-osakilpailuun vai pystytetäänkö kilparadan ympärille totutusti Emiratesin, Etihadin vai kenties Qatarin tai jonkin muun lentoyhtiön mainokset? Rakentaako Finavia valtion takaamana/ varoilla Iitti-Kymi Ring Internationalin tai (sittenkin) Lahti-Henna Internationalin vai kuljetetaanko kymmenet tai aikojen saatossa sadat tuhannet ihmiset junalla Helsinki-Vantaalta vai jopa Lappeenrannan lentokentältä? Paljonko tämän kaltaisissa tapahtumissa vierailee yleisöä ja miten liikennejärjestelyt on hoidettu muualla? Avautuisiko tämän johdosta uusia lentoreittejä ja tulisiko Suomeen uusia merkittäviä lentoyhtiöitä? Ovatko lentokentät muualla kilparadan läheisyydessä vai kuljetetaanko katsojat kauempaa? - Oikeastaan eniten kiinnostaa se, minkä sponsorin tai liikeyrityksen kannattaisi lähteä ensimmäisenä tukemaan näin ainutlaatuista mahdollisuutta julkisesti? Voisiko Finnair tai jokin muu lentoyhtiö olla ylipäänsä merkittävänä sponsorina Suomen F1-osakilpailussa?

Linkki YLEN uutiseen

 

  :cool:

 

Muokattu: , käyttäjä: Markku Vainio

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

F1-kisan saamiseen ei riitä pelkkä rata, tarvitaan rahaa ja paljon .... kisaoikeudet maksavat useamman kymmenen miljoonaa euroa vuosittain. Esim. Vietnamin osakilpailun hinnaksi on arvioitu noin 50–60 miljoonaa dollaria vuosittain

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Uskallan epäillä erittäin vahvasti koko Kymi-Ring touhua. Jos hanke toteutuisi, minnekkähän ne "sadattuhannet" oiekin majoitettaisiin? Tai aukenisiko senansiosta yhtään uutta lentoreittiä?

Ettei ole vaan hienoa puhetta hankkeen puuhaporukoilta, että saataisiin valtiolta, siis veronmaksajilta lisää euroja hukattavaksi suunnitteluun.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään