Sami Puro

USA harkitsee lopettavansa turvatarkastukset pienillä lentokentillä

2 viestiä aiheessa

Lainaa

Yhdysvaltojen liikenneturvallisuusviranomainen TSA harkitsee turvatarkastusten lopettamista yli 150 pienellä ja keskisuurella lentokentällä, kertoo CNN (siirryt toiseen palveluun).

Tieto perustuu nimettömiin lähteisiin ja CNN:n haltuunsa saamiin TSA:n sisäiseen käyttöön tarkoitettuihin asiakirjoihin.

Asiakirjojen mukaan turvatarkastusten lopettaminen korkeintaan 60-paikkaisten lentokoneiden käyttämillä kentillä heikentäisi lentoturvallisuutta vain vähän, mutta toisi 115 miljoonan dollarin eli vähän alle sadan miljoonan euron säästöt. Säästyneillä rahoilla voitaisiin tehostaa turvatarkastuksia suuremmilla lentokentillä.

Ehdotuksessa kaavaillaan, että mikäli pieniltä lentokentiltä lähteneet matkustajat vaihtaisivat lentoa isommalla kentällä, heidät turvatarkastettaisiin lennon vaihdon yhteydessä.

https://yle.fi/uutiset/3-10333592

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suomeen tuon kokoluokan rajaus ei juuri vaikuttaisi jos vastaava otettaisiin käyttöön täällä, kun AY/N7 ei noin pienellä kalustolla kuitenkaan operoi. Jatkomatkustuksen ja tiukkojen vaihtoaikojen kannalta väliin työnnettävä turvatarkastus olisi vain iso miinus matkustajalle, vaikka jokunen saattaisikin päästä koko matkan maaseudulta isolle kirkolle ilman turvaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään