Jorma Laiho

Maastolaskujen uutisointia

8 viestiä aiheessa

"Pelastusyksiköt kävivät siitä huolimatta paikan päällä"

"Onnettomuuspaikalla myöhemmin iltapäivällä kuvia"

Kävi onni onnettomuudessa"

Hohhoijaa, että oikein palokunta kävi paikan päällä katsomassa maastolaskun tehnyttä purjekonetta.

Kyllä näitä tapahtumia riittää kesän mittaan jos tälle uutisointi linjalle lähdetään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ennen olivat ainakin joltain osin paremmin. Journalisteilla oli joku tuttu, jolle pirauttaa ilmailu-uutista kirjoittaessaan. Minullakin oli kunnia olla toistakymmentä vuotta erään toimittajatuttuni taustapiru. Rooli loppui toimittajan siirryttyä hierarkiaportaissa ylöspäin, eikä hän enää itse juttuja kirjoitellut. Samanlainen käytäntä olisi suositeltavaa nykyjournalisteillekin.

Seppo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin kauden aluksi Ilmailuliitto voisi informoida toimittajia purjelennon maastolaskuista ja muutenkin puffata harrastusta. Jotta sitten ehkä useammin toimittajat osaisivat kirjoittaa oikein. Sille emme varmaan voi paljoakaan, että kännykkäkansa maastolaskun nähdessään ensin soittaa hätäpuhelun eikä tarkasta, onko tilanteessa mitään hätää laisinkaan. Toki muutamassa isommassa lehdessä ja vaikkapa tv kanavilla sopiva tarina purjelennosta ja siihen kuuluvista normaaleista maastolaskuista saattaisi olla eduksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieman haluaisin yleisellä tasolla jatkaa kommentointia iltapäivälehtien uutisoinnista. Ymmärrän sen, että jutut kirjoitetaan siksi että ihmiset lukisivat lehteä. Ei siksi, että kansa pysyisi puolueettomasti kärryillä maailman menosta. Liian usein uutisoinnissa ollaan joko liian asiantuntemattomia kuten esim. tässä maastolasku-uutisessa. Tai uutiset ovat niin räikeän yksipuolisia, että ne herättävät myötähäpeää lukijassa. Esimerkkinä Nesteen kassan kieltäytyminen palvelemasta romaneja. Ymmärrän, että on rasistista olla palvelematta. Mutta kyllä sekin olisi voitu kertoa, miksi tähän tilanteeseen ollaan ajauduttu. Se kun tahtoo tässä kuten monessa muussakin asiassa olla niin, että 95 % porukasta pilaa kaikkien maineen. Sitten nämä mielensäpahoittajat, 5% porukasta, nostavat hirveän älämölön "kärsimästään" vääryydestä. Miksei kukaan uskalla sanoa, että kun varkaudet loppuu, palvelualttius lisääntyy. Pistäkööt oman porukkansa ensin järjestykseen ennenkuin alkavat heiluttaa rasismikorttia.    

Myös toinen iltapäivälehdistön silmiinpistävä tavoite menee räikeästi poskelleen, nimittäin kansan valistaminen. Luen ilolla ulkolaisia lehtiä, joista saa uutta ja ajankohtaista tietoa. Mutta nämä meidän iltapäivälehtien kamelinvarvasvalistukset "...osaatko panna paperinpalan oikein kireisiin housuihin ettei pimppa näy..." ja monet vastaavat uutiset kuvastavat holhousintoilussaan jotain täysin käsittämätöntä keskenkasvuisuutta. Ja näitä " osaatko paistaa kananmunan oikein" ja muita vastaavia on joka päivä. Ymmärrän, että nämä ovat tarkoitetut uusavuttomille, mutta edes hiukan ottaisivat huomioon, että lehteä lukevat normaalitkin ihmiset.    

Seppo

   

Muokattu: , käyttäjä: Seppo Kolehmainen
2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten aikaisemmin mainittiin niin olisi todellakin hyvä idea jos kevään korvalla Ilmailuliitto boostaisi harrastusta ja laittaisi medialle sellaisen infopaketin lajeista. Elikkä jotain jossa mainitaan, että kesä on tulossa ja ilmailijat alkavat taas palautua koloistaan. Sellaista yleistä infoa, että maastolasku purjekoneella on "normaalia" ja ani harvoin "onni onnettomuudessa". Tässäkin tapauksessa taisi ennemminkin olla, että pilotti sen ihan tarkoituksella siihen pellolle suunnitteli eikä niin, että "tähän sujahti".

Samassa paketissa mainintaa ainakin Kuumailmapalloista, koska ne ovat kyllä toinen joista tulee vähän väliä uutisointia kun "pallo katosi metsän taakse".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään