Tumi Hämäläinen

Kaupunki luopumassa Mikkelin kentästä

13 viestiä aiheessa

Mikkeli muuttaa lentokenttänsä korpikentäksi. Kenttä jää paikoilleen, mutta kaupunki ei enää jatkossa ylläpidä sen toimintoja. Mikkelin rakennetyöryhmä esittää kentän menoihin tuntuvia säästöjä, mikä tietää toiminnan lakkaamista. Merkittävää kaupallista toimintaa kentälle ei ole odotuksista huolimatta syntynyt.

Yllä oleva tekstinpätkä Länsi-Savosta, jossa artikkeli on luettavissa vain tilaajille. Siksi tässä ei linkkiä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pilatuksella lentelevät satunnaisesti Mikkeliin, mutta ei niinkään päivittäin. Vielä vuosi pari sitten toiminta oli säännöllisempää, nyt enemmänkin satunnaista. Ilmailuvoimien mukaan kentän tai sen palvelujen olemassa olo ei ole heille avainkysymys yhteysliikenteessä.

Mikkeli_Oulu 28.3.2012.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Maavoimien ilmailun päällikkö everstiluutnantti Janne Sallila Maavoimien esikunnasta sanoo, että Mikkelin kentän olemassaolo on etu maavoimille.

-On valitettavaa, jos kenttä poistuu käytöstä. Kenttä tukee puolustusvoimien toimintaa Mikkelissä, mutta emme voi sitä ehdottomasti vaatia.

-On ymmärrettävää, jos lakkauttamista tarkastellaan säästösyistä yhtenä vaihtoehtona. Helikopterilennoissa voidaan käyttää suoraan Karkialammen aluetta, mutta heikoissa sääolosuhteissa kentän tekniikka on ollut turvana. Kiinteäsiipisille koneille kenttä on välttämätön.

-Kenttä on etu, mutta emme ole siitä riippuvaisia, sanoo Sallila.

(Länsi-Savo 9.5.2018)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitaa suunnitelmat mennä uusiksi: Mikkelin kenttä saa kuin saakin valtionavustusta 150.000 euroa. Radiosta juuri kuulin. :thmbup::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
42 minuuttia sitten, Tumi Hämäläinen kirjoitti:

Taitaa suunnitelmat mennä uusiksi: Mikkelin kenttä saa kuin saakin valtionavustusta 150.000 euroa. Radiosta juuri kuulin. :thmbup::)

 

https://www.lvm.fi/lvm-site62-mahti-portlet/download?did=270410

Lainaa

"Mikkelin lentoasema palvelee monipuolisesti erilaista lentotoimintaa. Tämän lisäksi erityisesti yleisilmailutoimintaan Mikkelin lentoasemalla liittyy avustushakemuksen mukaan paljon kasvupotentiaalia ja muun muassa lentokoulutustoimintaa ja ympärivuotista lentokoulutusta odotetaan siirtyvän Mikkelin lentoasemalle lähivuosina. Mikkelin lentoasema on myös tarjonnut toimintatilaa miehittämättömien ilma-alusten testikeskukselle ja yhteistyötä on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa. Lennonvarmistuspalvelu Mikkelin lentoasemalla tukee myös osaltaan yleisilmailutoiminnan edellytyksiä ja toiminnan turvallisuutta. Ministeriön näkemyksen mukaan avustuksen myöntäminen Mikkelin lentoasemalle tukee 17.4.2018 julkaistun hakuilmoituksen mukaisia tavoitteita sekä laajan lentokenttä- ja lentoasemaverkoston säilyttämistä Suomessa. Myös haetun avustuksen suuruus suhteessa avustuksen myöntämisellä tavoiteltaviin hyötyihin on otettu harkinnassa huomioon.

Edellä mainitut seikat huomioiden liikenne- ja viestintäministeriö on päättänyt myöntää 150 000 euroa valtionavustusta Mikkelin kaupungille Mikkelin lentoasemaa varten vuodelle 2018. Avustus kohdistuu hakemuksen mukaisiin investointi- ja ei-taloudellisen toiminnan kustannuksiin."

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikkelin Kaupunginhallitus päätti 11.6. maanantaina kokouksessaan että lentoaseman budjettiin ei tehdä suunniteltua säästöä vuonna 2019 ( 150.000 eur.) ,mikä olisi johtanut lentoaseman osittaiseen  lennonvarmistuksen sekä ylläpidon alasajoon. Mikkelin kaupunki sai valtiolta 150.000 euroa avustusta tälle vuodelle. Maavoimien komentaja kenraalimajuri Petri Hulkko kertoi Sanomalehti Länsi-Savossa että "maavoimien sijoittuessa Mikkeliin 2008 oli Mikkelin yksi kilpailuetu, lentoasema". Puolustusvoimat  osallistui Mikkelin lentoaseman tarkuuslähestymislinjan rakentamiskustannuksiin 100.000 eurolla vuonna 2008.Kaupunginhallitus tarkastelee uudelleen lentoaseman  ensi keväänä kun selviää uusien kenttää vilkastuttavien kehityshankkeiden tilanne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään