Tumi Hämäläinen

Kaupunki luopumassa Mikkelin kentästä

17 viestiä aiheessa

Mikkeli muuttaa lentokenttänsä korpikentäksi. Kenttä jää paikoilleen, mutta kaupunki ei enää jatkossa ylläpidä sen toimintoja. Mikkelin rakennetyöryhmä esittää kentän menoihin tuntuvia säästöjä, mikä tietää toiminnan lakkaamista. Merkittävää kaupallista toimintaa kentälle ei ole odotuksista huolimatta syntynyt.

Yllä oleva tekstinpätkä Länsi-Savosta, jossa artikkeli on luettavissa vain tilaajille. Siksi tässä ei linkkiä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pilatuksella lentelevät satunnaisesti Mikkeliin, mutta ei niinkään päivittäin. Vielä vuosi pari sitten toiminta oli säännöllisempää, nyt enemmänkin satunnaista. Ilmailuvoimien mukaan kentän tai sen palvelujen olemassa olo ei ole heille avainkysymys yhteysliikenteessä.

Mikkeli_Oulu 28.3.2012.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Maavoimien ilmailun päällikkö everstiluutnantti Janne Sallila Maavoimien esikunnasta sanoo, että Mikkelin kentän olemassaolo on etu maavoimille.

-On valitettavaa, jos kenttä poistuu käytöstä. Kenttä tukee puolustusvoimien toimintaa Mikkelissä, mutta emme voi sitä ehdottomasti vaatia.

-On ymmärrettävää, jos lakkauttamista tarkastellaan säästösyistä yhtenä vaihtoehtona. Helikopterilennoissa voidaan käyttää suoraan Karkialammen aluetta, mutta heikoissa sääolosuhteissa kentän tekniikka on ollut turvana. Kiinteäsiipisille koneille kenttä on välttämätön.

-Kenttä on etu, mutta emme ole siitä riippuvaisia, sanoo Sallila.

(Länsi-Savo 9.5.2018)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
42 minuuttia sitten, Tumi Hämäläinen kirjoitti:

Taitaa suunnitelmat mennä uusiksi: Mikkelin kenttä saa kuin saakin valtionavustusta 150.000 euroa. Radiosta juuri kuulin. :thmbup::)

 

https://www.lvm.fi/lvm-site62-mahti-portlet/download?did=270410

Lainaa

"Mikkelin lentoasema palvelee monipuolisesti erilaista lentotoimintaa. Tämän lisäksi erityisesti yleisilmailutoimintaan Mikkelin lentoasemalla liittyy avustushakemuksen mukaan paljon kasvupotentiaalia ja muun muassa lentokoulutustoimintaa ja ympärivuotista lentokoulutusta odotetaan siirtyvän Mikkelin lentoasemalle lähivuosina. Mikkelin lentoasema on myös tarjonnut toimintatilaa miehittämättömien ilma-alusten testikeskukselle ja yhteistyötä on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa. Lennonvarmistuspalvelu Mikkelin lentoasemalla tukee myös osaltaan yleisilmailutoiminnan edellytyksiä ja toiminnan turvallisuutta. Ministeriön näkemyksen mukaan avustuksen myöntäminen Mikkelin lentoasemalle tukee 17.4.2018 julkaistun hakuilmoituksen mukaisia tavoitteita sekä laajan lentokenttä- ja lentoasemaverkoston säilyttämistä Suomessa. Myös haetun avustuksen suuruus suhteessa avustuksen myöntämisellä tavoiteltaviin hyötyihin on otettu harkinnassa huomioon.

Edellä mainitut seikat huomioiden liikenne- ja viestintäministeriö on päättänyt myöntää 150 000 euroa valtionavustusta Mikkelin kaupungille Mikkelin lentoasemaa varten vuodelle 2018. Avustus kohdistuu hakemuksen mukaisiin investointi- ja ei-taloudellisen toiminnan kustannuksiin."

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikkelin Kaupunginhallitus päätti 11.6. maanantaina kokouksessaan että lentoaseman budjettiin ei tehdä suunniteltua säästöä vuonna 2019 ( 150.000 eur.) ,mikä olisi johtanut lentoaseman osittaiseen  lennonvarmistuksen sekä ylläpidon alasajoon. Mikkelin kaupunki sai valtiolta 150.000 euroa avustusta tälle vuodelle. Maavoimien komentaja kenraalimajuri Petri Hulkko kertoi Sanomalehti Länsi-Savossa että "maavoimien sijoittuessa Mikkeliin 2008 oli Mikkelin yksi kilpailuetu, lentoasema". Puolustusvoimat  osallistui Mikkelin lentoaseman tarkuuslähestymislinjan rakentamiskustannuksiin 100.000 eurolla vuonna 2008.Kaupunginhallitus tarkastelee uudelleen lentoaseman  ensi keväänä kun selviää uusien kenttää vilkastuttavien kehityshankkeiden tilanne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

https://yle.fi/uutiset/3-10810596  

Quote

Mikkeliin voisi tulla lentäjien koulutusta – kunhan lentoasemaa ei lakkauteta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK ja Lentokoulu Pirkanmaa Oy voisivat aloittaa ammattikorkeakoulututkinnon ja ammattilentäjäkoulutuksen yhdistelmän Mikkelissä vaikka heti. Koulutus edellyttää kuitenkin sitä, että lentoaseman toiminta Mikkelissä jatkuu.

Lentokoulu Pirkanmaa olisi valmis siirtämään neljä koulutuskonettaan ja työntekijänsä Mikkeliin, mutta jos lentoaseman toiminta ei jatku, yhtiö toteuttaa ammattikorkeakoulututkinnon ja lentäjäkoulutuksen yhdistelmän joka tapauksessa jossain päin Suomea.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämän päivän Länsi-Savossa puntaroidaan Mikkelin kentän kohtaloa: 
 

Lainaa

 

Lentotoiminta Mikkelin lentokentällä ei ole vilkastunut vuoden aikalisällä, jonka kaupungin päättäjät kentälle antoivat. Lentoaseman päällikkö Mikke Hernetkoski pitäisi kuitenkin virheratkaisuna sitä, jos kenttä suljetaan. Hänen mielestään esimerkiksi matkailussa kaikkia kortteja ei ole vielä katsottu. Kentän tulevaisuudesta päätetään kesäkuussa kaupunginvaltuustossa.

Kenttä elää julkisesta tuesta ja lentoliikennemaksuista. Säännöllistä lentoliikennettä ei ole ollut 14 vuoteen. Laskeutumismaksuja kertyy nykyään puolustusvoimilta, jonka koneet ovat tänä vuonna käyneet kentällä 26 kertaa, ja lisäksi rahaa tuovat liikelennot ja yksityisten tahojen tilauslennot. Niitä oli viime vuonna 12.

Kentän ylläpito maksaa, ja kulut ovat noin 300 000 euroa tuottoja suuremmat. Kentän sulkemista perustellaan säästöillä. Vuosi sitten kaupungin luottamusjohto linjasi, että kentällä on vuosi aikaa osoittaa tarpeellisuutensa kaupungin rahoittamana lentokenttänä. Hernetkoski sanoo, että kaupallisia mahdollisuuksia pitäisi vielä selvittää tarkemmin.

— Lentoliikenne on kasvava toimiala, ja lentoyhteyksien merkitys kaupunkien elinvoimalle on suuri, sanoo Hernetkoski.

Hän toivoo, että kentän toiminta saisi jatkua toistaiseksi, ei uudella aikalisällä, koska kentän epävarma asema vaikuttaa yhteistyötahojen kiinnostukseen.

Yhtenä tulevaisuuden elävöittäjänä nostettiin esiin Lentokoulu Pirkanmaan ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) välille suunniteltu yhteistyö. Mikkelin lentoasema toimisi oppimisympäristönä liikennelentäjän lupakirjalle, ja ammattikorkeakoulu tarjoaisi lentämiseen liittyvää insinöörikoulutusta. Vielä koulutuksella ei ole tutkinto-statusta.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Länsi-Savo 11.6.2019:

Lainaa

 

Mikkelin kaupunginhallitus piti kiinni lentokentästä äänin 7-3 — Kenraali kävi vakuuttamassa päättäjiä Maavoimien tarpeesta

Kentän kohtalon ratkaisee viikon kuluttua kokoontuva kaupunginvaltuusto.

Mikkeli ei näillä näkymin aja alas omistamansa hiljentyneen lentokentän toimintaa. Kaupunginhallitus päätti äänin 7–3, yksi tyhjä esittää kaupunginvaltuustolle, ettei toimintaa lakkauteta.

Kaupunginhallituksen enemmistö päätyi esitykseen tehtyjen selvitysten perusteella ja Maavoimien toiminnan näkökulmasta.

Kaupunginhallitus tapasi maanantaina Maavoimien komentajan, kenraaliluutnantti Petri Hulkon. Kaupunginhallituksen listatekstiin tehdyn lisäyksen mukaan Hulkko oli todennut kentän olevan Maavoimille erittäin tarpeellinen ja kenttää tarvittavan lentokoneiden ja helikoptereiden operaatioissa Hulkko oli myös arvioi, että lentokentän merkitys tulevaisuudessa kasvaa kansainvälisen yhteistyössä.

 

Löysä hirsi löystyi hivenen...:-[

Muokattu: , käyttäjä: Tumi Hämäläinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään