Sami Puro

Ilmavoimien Learjet-suihkukonekalustoa nykyaikaistetaan

3 viestiä aiheessa

Ilmavoimien Learjetit päivittyvät, ja saavat uuden maalauskuvion

http://ilmavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/learjet-suihkukonekalustoa-nykyaikaistetaan

ILMAVE_LJ+uudessa+maalauskaaviossa_20180

Lainaa

Ilmavoimien Learjet 35 A/S -suihkukonekalusto on palvellut puolustusvoimia vuodesta 1982 muun muassa materiaali- ja henkilökuljetus- sekä maalinhinauslentotehtävissä. Koneella myös on valmius suorittaa valokuvaus-, laskeumantiedustelu- ja merivalvontalentoja. Keväästä 2018 alkaen Satakunnan lennoston Tukilentolaivueeseen sijoitetut Learjetit ovat käyneet läpi koneiden elinkaarta jatkavaa päivitysohjelmaa.

Päivitysohjelman yhteydessä konekaluston avioniikkaa, tehtävävarustusta ja matkustamojärjestelyjä päivitetään niin, että koneilla voidaan jatkaa operointia matkustajan- ja rahdinkuljetus-, valokuvaus- ja laskeumantiedustelutehtävissä nykyaikaisessa toimintaympäristössä. Samalla koneet myös saavat ylleen uuden, ilmavoimien muun yhteys- ja kuljetuskonekaluston kanssa yhteneväisen harmaan maalauskaavion.

Ensimmäisenä ilmavoimien kolmesta Learjetistä on maalattu LJ-1 -rekisteritunnuksella varustettu koneyksilö (kuvassa). LJ-1 rullasi ulos Tanskassa toimivan, koneen maalauksesta vastanneen Danish Aircraft Painting -yrityksen tuotantolinjalta torstaina 12. huhtikuuta. Tanskasta kone jatkaa modifikaatioiden loppuunsaattamista varten Saksaan Aero-Dienst GmbH & Co. -yrityksen toimipisteeseen.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään