Jorma Laiho

Ilmavoimat 100 vuotta 2018

54 viestiä aiheessa

Ensi vuoden tapahtumista on vielä kovin vähän tietoja. Päätapahtuma on tietenkin Ilmavoimien juhlanäytös  Jyväskylässä 16-17.6. Markkinointi alkanee vasta vuoden alussa.

Siitä on uutinen Lentopostissa :

http://www.lentoposti.fi/uutiset/ilmavoimien_100_vuotisjuhlalenton_yt_ksen_tapahtumajohtajaksi_jarmo_majapuro

Ensi vuonna on muitakin tapahtumia. Utin varuskunta täyttää 100 vuotta toukokuussa, Ilmavoimien vuosipäivä 6.3. Ja toki nyt 6.12.2017 Kuopio. 

Ilmavoimien kiltalehdessä ”Pilven veikot” oli tieto Juha Suonperän Kiltaliiton palstalla, että Jyväskylään olisi tulossa mm. kavalkadi käytössä olleista koneista. Lähinnä siis Mersusta Hornettiin, mukana iso Safir pulja ja myös Blenheim. Vetonauloja olisivat  mm. Red Arrows , Patrouille de France ja ehkä myös sveitsiläiset. Toki myös omat taiturit. Ja kaikki ehdolla olevat HX-koneet. Ne on esitelty kiltalehdessä Jyrki Laukkasen sanoin.

Jos olette entisiä tai nykyisiä Ilmavoimien kasvatteja, tervetuloa kiltaveljien ja siskojen joukkoon ! Näissä kiltalehdissä on hyvää pikkutietoa, mitä ei muualta saa.

Terv. Jorma

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
14 tuntia sitten, Jorma Laiho kirjoitti:

.... Juha Suonperän Kiltaliiton palstalla, että Jyväskylään olisi tulossa mm....

Kannattaa huomioida sanamuoto, joka on tyypillinen lentonäytöksille näinkin kauan ennen tapahtumaa  - se oli lehdessä muodossa "on kutsuttu".

Toivotaan tietysti runsasta "kattausta".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niinpä viestissäni olikin ”olisivat”. Tuo nyt oli ensimmäinen tarina, mitä edes yritetään. Eiköhän kutsua ole pohjustettu jonkun toimesta. Mutta noiden Sveitsiläisten kanssa on vieläkin epävarmempaa. Eiköhän myös lobbarit tee parhaansa.... Kiertueohjelmat lyödään lukkoon näihin aikoihin. Amerikkalaisia ryhmiä ei kannata toivoa, niiden ohjelmat löytyy jo verkosta. Ne tehdään pidemmäksi aikaa.

No, ainakin Midnight Hawks nähdään. 

Mutta pistäkää ainakin nuo päivämäärät siis kalenteriin. Samaan aikaan kun olisi kaikenlaista muutakin menoa. Utin päivämäärä on tosiaan vielä auki. Kiltataloa on remontoitu ahkerasti kiltalaisten toimesta. Näyttely kuvineen vaikuttaa hyvältä. Sen verran olen päässyt vilkaisemaan.

Ilmavoimien Viestikillalla on myös työn alla Suomenlinnan IVAK entisöinti.

ilmapuolustusta on jo nyt hyvin nähtävillä myös Hyrylässä BUK , BTR jne. mukaanlukien.

Pysytään  kuulolla. Paraatin näytöstä odotellessa.

Jorma

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Amerikkalaiset (Blue Angels ja Thunderbirds) ovat tosiaan julkistaneet jo vuoden 2018 sekä jopa vuoden 2019 täydet näytösohjelmat. Mikä osoittaa, että sielläpäin aloitetaan näytösten järjestäminen jo pari vuotta etukäteen. Myös kanadalainen Snowbirds on julkistanut tämän vuoden ohjelmansa eikä sieltäpäin siis ole toivoa näistä mainituista esiintyjistä.

Ranskalaisten Patrouille de Francen ohjelma julkistetaan virallisesti vasta maaliskuussa, mutta pari ilmailutapahtumaa mainostaa jo näin (käännös):

Lainaa
In 2018, two Air Meetings will be organized: at the Evreux-Fauville air base on June 16th and 17th, then at the Nancy-Ochey air base on June 30th and July 1st.

Air festival open to all, an Air Meeting is of course the opportunity to attend presentations in flight of military and civil aircraft and helicopters, including the Patrouille de France. But it is also a forum for civil and military aviation trades that will allow you to discover the many trades accessible to all through workshops, a static presentation of equipment and aircraft and a beautiful simulation space.

Tuon mukaan ryhmä esiintyisi Evreux-Fauvillen tukikohdassa juuri 16. ja 17. kesäkuuta. Jäädään kuulolle.

Sveitsiläisten Patrouille Suisse näyttää myös julkistaneen ohjelmansa: https://airshowinfo.hu/airshowfeed/2018/02/03/patrouille-suisse-2018-calendar/

Tuon listan mukaan tanskalaiset ovat onnistuneet houkuttelemaan Sveitsin ryhmän Aalborgiin Danish Airshowhun saapumis- ja lähtöylilentoineen peräti 5 päivän ajaksi 7.-11.6., minkä jälkeen jäisi kyllä taukoa, mutta ohjelmassa on kuitenkin harjoitukset Sveitsissä heti 18.6. klo 10. eli heti päivä Jyväskylän näytöksen jälkeen. Täytyy olla tässäkin kuulolla.

 

Muokattu: , käyttäjä: Ilkka Mäkelä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jännää on. Red Arrows on myös uusimassa sivunsa ja ohjelmasta ei ole vielä tietoa.

Evreux on muuten ihan kiva paikka. Pariisista pääsee mukavasti junalla. Olen käynyt.

Odotellaan

Jorma

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sävelsin Suomen ilmavoimien 100-vuotisjuhlan kunniaksi alkusoiton sinfoniselle puhallinorkesterille, otsikolla Bf 109 G.

Teoksen Finale VST-playerillä toteutettu demoversio partituureineen on kuunneltavissa oheisesta YouTube-linkistä. Kappaleen yksityiskohtaisemmat tiedot löytyvät videon esittelytekstistä.

Mukavia kuunteluhetkiä ja juhlallista Ilmavoimien 100-vuotispäivää kaikille ilmailun ja Suomen ilmavoimien ystäville,

t. Klaus

 

Muokattu: , käyttäjä: Klaus Pylkkänen
Korjattu YouTube-linkki
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Osui silmiin pätkä kirjasta Benedict Zilliacus; "Kertomus kadonneesta saaresta". Kirjailija Benedict Zilliacuksen isä tunsi kreivi von Rosenin, joka luovutti aikoinaan Suomen ilmavoimien ensimmäisen lentokoneen. Zilliacus eli vuosina 1921-2013 ja von Rosen 1879-1948.  Zilliacuksen koti oli ennen sotia Viipurin lähellä saaressa olleessa kartanossa. Zilliacus määrättiin nuorena poikana noutamaan kartanoon vieraisille tuleva von Rosen moottoriveneellä. Venematkan aikana näkyi starttaavan Ilmavoimien kellukekone, ja se lensi veneen yli, jossa siis oli von Rosen kyydissä. Hän  katseli koneen tunnuksia, joissa oli Rosenin onnenmerkki, hakaristi. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pitkään saadaan odottaa ulkomaisten ryhmien julkistavan ohjelmansa. Red Arrowsia, Patrulla Aguilan lopullista ohjelmaa, Patrouille de Francea, Turkish Starsia ja Baltic Beesiä, jne, joudutaan edelleen odottamaan.

Yksi esiintyjä näytökseen on ilmaantunut: Englannin Typhoon tulee displaypilotin kanssa. Jo ennestään yhdellä ohjelmasivulla mainitaan espanjalaisten Typhoon. Frecce Tricolori taas ei ole tulossa eilen julkaistun ohjelman perusteella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Myös Ranskan Ilmavoimat ovat vahvistaneet osallistuvansa kahdella Rafale-monitoimihävittäjällä näytökseen. Näemme ilmassa Rafale-parin esityksen. Saapuvaksi odotetaan kaikkiaan kolmea Rafalea, joista yksi on varakoneena.

Lähteenä lentonäytöksen Facebook - julkaisu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Myös RAF Typhoon Display Team on julkaissut kalenterinsa ja osallistuvat ja Saab J35 Draken ruotsista on on kanssa tulossa Swedish Air Force Historic Flightin kalenterin mukaan.

Niin ja Espanjan ilmavoimien kalenterin mukaan Espanjalainen Typhoon on kanssa osallistumassa.

Näitä toki järjestäjä ei ole vielä julkaissut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Patrouille de Francen kalenteri on julkaistu ja valitettavasti sieltä löytyy 16. ja 17.6. vain Evreuxin 2-päiväinen tapahtuma sekä 24h Le Mansin ylilento 16.6.:

http://www.patrouilledefrance.fr/calendrier-de-la-saison/

sama helpommin luettavassa listan muodossa täällä : https://www.blogbeforeflight.net/2018/03/patrouille-de-france-airshow-schedule.html 

Olisivat saaneet mielellään tulla esiintymään, kun eivät ole käyneet Suomessa kuin v.1979, tjsp.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samaa mieltä Ilkan kanssa että Patrouille de France olisi ollut mukava nähdä jälleen Suomessa. Edellisestä käynnistä on kuitenkin hiukan vähemmän aikaa, lensivät Turussa 2000. Siis samassa näytöksessä, jossa nähtiin musta-keltainen "Special-Edition" Draken.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
14 tuntia sitten, Tero Ekholm kirjoitti:

Eikös Patrouille de France ollut Kauhavalla vuonna 2007? Eipä silti, mukava olisi ollut taas nähdä...

Kyllä oli Kauhavalla 2007.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko tarkempaa tietoa Jyväskylän näytöksen ulkomaisista osallistujista ?

Tapahtuman sivut ovat edelleen kovin suppeat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
2 tuntia sitten, Jorma Laiho kirjoitti:

Onko tarkempaa tietoa Jyväskylän näytöksen ulkomaisista osallistujista ?

Tapahtuman sivut ovat edelleen kovin suppeat.

Tähän tietoon Belgian F-16 demoteam, Brittien Eurofighter demo sekä Espanjan demo, Ranskan Rafalen jonkunlainen esityslento ilmeisesti, ja Ruotsista Draken. Toukokuun lopussa kuullemma pyrkivät julkasemaan lopullisen ohjelman.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Baltic Bees on (ilmeisesti) eilen julkaissut ohjelmansa ja kesäkuun tietoja kun katsoo, Jyväskylää ei sieltä valitettavasti löydy, vaan 17.6. Tukums, Latvia. Siis eivät liene tulossa.

https://balticbees.com/en/calendar#

Breitling Jet Team on aloittanut kautensa Ferte-Alaisissa viime viikonloppuna, mutta koko kauden esiintymislistaa en ainakaan minä vielä löydä mistään.

Sveitsiläisillä, joilla periaatteessa näytti olevan ohjelmalistassa muutamia välipäiviä, on nyt Facebook-sivujensa mukaan uusi esiintyminen 16.6. Bellinzonassa, joten sieltäkään ei löydy apuja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Draken ilmassa!

http://siivet.fi/ajankohtaista/saab-tuo-jyvaskylan-lentonaytokseen-varsinaiset-ilmavoimat/

Lainaa

Saab tuo Tikkakosken lentonäytökseen maanäyttelyyn seuraavan sukupolven Gripen E -hävittäjän mallin. Ilmassa puolestaan nähdään Saab 91 Safir -koulu- ja yhteyskoneita, Suomen ilmavoimissa pitkän palvelusuran tehnyt Saab 35 Draken -hävittäjä sekä Ruotsin ilmavoimien Saab Gripen C -monitoimihävittäjiä.

Useita Saabin lentokoneita nähdään taivaalla Ilmavoimat 100 vuotta – juhlalentonäytöksessä 16.–17. kesäkuuta. Eri mallien taivaalla kiitäminen osoittaa pitkän historian, joka Saabilla ja Suomen ilmavoimilla on takanaan.

Ja näytöksen omat sivuthan ovat siis osoitteessa: https://finaf100.fi/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieman näyttää näytös kuivuvan kasaan ulkomaisten osastojen osallistumisen puolesta. En nyt mitään viime kesän kaivarin tasoista esitystä odottanutkaan mutta olisi ollut kiva jokin ryhmä nähdä Tikkakoskella. Tapahtuman nettisivujen ohjelmassa on tosin edelleen avoimia slotteja... 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään