Timo Partanen

IMY:n käynti Hallissa 10.11.2017

2 viestiä aiheessa

Päivää ennen ensimmäisen maailmansodan päättymispäivää oli IMY (kiitokset Jannelle vielä kerran) järjestänyt tiiviin vierailu Halliin. Ohjelmassa oli vierailut Patrialla, Karhumäen museossa ja Hallinportin museossa. Ensimmäisessä oli tiukka kuvaamiskielto, mutta se tuli melko ymmärrettäväksi, kun näki ne kaikki Hornetit, Hawkit ja NH-90t purettuna atomeiksi.

 

Tässä pari kuvaa Hallinportin museosta. Kuvat on melko rakeisia, koska käytin sumeilematta valon puutteen kompensoimiseksi ISO-säätöä, muistaakseni jonnekin 8000 ISO:n asti. Laitan kuvat tänne yleiskeskustelun puolelle, koska Paulin esimerkki on niin oivallinen.Täällä kuville saa antaa tilaa ja niihin voi helposti liittää tekstejä, toisin kuin tuolla galleriapuolella.

 

Kuvissa näkyy siis Aero  A 11,Haukka II, VCaudron G3, Bristol Bulldog, Bulldogin konttori ja muson pihalla yksin pimeässä piilotteleva Mig 15

 

enjoy!

 

Timo

   Aero A-11

8B1A4526.JPG

 

Haukka II ja koelentäjänsä...

8B1A4527.JPG

 

Caudron G 3

8B1A4529.JPG

 

Bristol Bulldog

8B1A4534.JPG

 

Bulldogin konttori

8B1A4539.JPG

 

Suomalainen  yöhävittäjä, Mig-.15

8B1A4551.JPG

Muokattu: , käyttäjä: Timo Partanen
3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä vielä Rumpler, joka unohtui tuosta postauksesta. Tämä, myös muissa kuvissa taustalla näkyvä Rumpler 6B2 on ainoa maailmassa, joten sen arvoa on vaikea määritellä. Erityisesti siinä suhteessa sen säilytyspaikka ja -olosuhteet ovat aika heikossa hapessa. Tietysti on hienoa ja hatunnoston arvoista, että vapaaehtoisvoimin pidetään yllä tällaisten kruununjalokivien säilyttämistä. Vaikka Suomessa on ihan oma-aloitteisestikin tuhottu valtava määrä ilmailuhistoriaa, niin tässä nyt sama prosessi on käynnissä, vaikke eteneekin etanavaudilla.

Kun vain jostain löytyisi rittävä mäåärä rahaa asianmukaisten tilojen rakentamiseen, tai riittävä määrä ponnekasta energia kääntää rahahanojen valtiaat ilmailumyönteiselle kannalle. Voisiko ajatella esimerkiksi, että kun valtille siirtyy ajoittain perintöjä, joille ei ole nimettyä perinnönsaajaa, niin sellaisia voisi korvamerkitä ilmailuperinnön vaalimiseen. Tämä raha ei tavallaan olisi kenelktäkään pois.   

 

Timo

8B1A4525.JPG

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään