Harri Mattila

Finnair aloittaa kokeilun-punnitsee matkustajia ja käsimatkatavaroita

3 viestiä aiheessa

Finnair aloittaa kokeilun loka-marraskuun vaihteessa, jossa selvitetään uutta tietoa matkustajien ja käsimatkatavaroiden keskipainoista. Toteutus hoidetaan lähtöportilla vapaaehtoisella punnituksella. Tosin aluksi vain 150 matkustajan osalta. No aika pieni otanta, mutta kai tuokin jo jotain keroo tai sitten ei yhtään mitään.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005429005.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samasta aiheesta hieman laajemmin Kauppalehdessä:

Lainaa

 

Projektin taustalla on halu saada ajantasaista, Finnairin omaan reittiverkostoon ja asiakasprofiiliin perustuvaa dataa matkustajien ja heidän käsimatkatavaroidensa painosta. Matkustajien ja käsimatkatavaran keskipainoja käytetään erilaisissa lentokoneen kuormaukseen ja tasapainoon liittyvissä laskelmissa.

Käytännössä Finnair yrittää etukäteen laskemalla esimerkiksi optimoida koneiden polttoainetaloutta.

On esimerkiksi suuri ero sillä lennetäänkö kesällä lämpimään Malagaan t-paidassa ja shortseissa vai talvella vaikka Islantiin täysissä talvivarusteissa.

Finnair käyttää tällä hetkellä kuormauslaskelmissaan muiden lentoyhtiöiden tavoin EASA:n standardipainoja vuodelta 2009.

"Niissä standardeissa mies painaa käsimatkatavaroineen 82 kilogrammaa, nainen 70 kilogrammaa ja lapsi 35 kilogrammaa."

"Haluamme nyt varmistaa, että meillä on paras mahdollinen data käytössämme tässäkin asiassa, ja siksi keräämme dataa omasta verkostostamme"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uusimpien tutkimusten mukaan suomalaisten 25–74 -vuotiaiden naisten keskipaino on nyt 70,4 kilogrammaa ja vastaavan ikäisten miesten 85,5 kilogrammaa. Ongelmana on, että lähes viidennes tutkitusta ikäryhmästä oli ylipainoisia, joiden painoindeksi on yli 30

 

 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/finnairin-lahtoporteille-vaaat-etenkin-suomalaismiesten-keskipaino-ylittaa-ilmailun-keskiarvot/ubNEPmZt

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Poiminta Finnairin lehdistötiedotteesta, jonka perusteella ym. uutisjutut on kirjoitettu:

Punnitukset tehdään lähtöportilla, ja ainoastaan asiaa hoitava asiakaspalvelija näkee punnitustuloksen. Asiakkaasta kirjataan tietokantaan asiakkaan ja matkatavaran yhteispaino, asiakkaan ikä, sukupuoli, matkan tarkoitus, matkustusluokka ja ruumassa kuljetettavat matkatavat.

https://company.finnair.com/fi/media/kaikki-tiedotteet/tiedote?id=2714980

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään