Ilkka Mäkelä

Onnellisesti päättynyt konekaappausdraama tasan 33 vuotta sitten

4 viestiä aiheessa

Oli joskus aikaisemmin puhetta kuuluisista konekaappareista.

 

No, joskus sarjassa "tapahtui tänä päivänä historiassa" löytyy jotain mielenkiintoista, jos haluaa menneisyyttä kaivella.

 

23.02.1972, niihin aikoihin, kun konekaappaukset olivat varsin yleisiä, Jemenin ja Saksan viranomaiset saivat neuvoteltua ja maksettuaan lunnassumman vapaaksi 172 matkustajaa ja 14 miehistön jäsentä Lufthansan B747 New Delhi-Ateena-lennolta plus toisesta LH:n koneesta, 707:stä, joka kutsuttiin paikalle.

 

Kaapattujen joukossa oli myös silloin 19-vuotias Joseph Kennedy, murhatun senaattori Robert Kennedyn poika. BBC:n linkistä pääsee myös videoon, jossa nuorta Kennedyä haastatellaan.

 

Kaappaajat olivat ilmeisesti PFLP:stä eli Palestiinan vapautusjärjestöstä.

Tarkemmin:

 

http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/february/23/newsid_2518000/2518731.stm

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Olikohan sama kaappaus 1972, kun kaapattuun koneeseen joutui YLE:n urheilutoimittajia, jotka olivat palaamassa Sapporon talviolympialaisista Japanista. He nauhoittivat salaa epäselvästi kaappareita ja koneen hälinää pienellä kelanauhurilla, ja esittivät ääninauhaa TV-uutisissa Suomeen palattuaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sapporon talviolympialaiset olivat netin mukaan 3.2. - 13.2. 1972. Itse kaappaushan tapahtui 21.02. ja panttivankien vapauttaminen 23.02. Päivämäärät ovat aika lähellä toisiaan, eikä siihen aikaan ollut suoria Japanin lentoja, joten jos urheilutoimittajat pitivät viikon lomaa Japanissa ja sitten lähtivät Intian kautta takaisin Suomeen, voisi hyvinkin olla samasta kaappauksesta kysymys.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Löysin vuoden 1972 tapahtumia käsittelevän "Mitä Missä Milloin" -kirjan, jossa mainitaan asiasta. Kirjassa olevat tiedot täsmäävät tähän kaappaukseen. Kirja mainitsee kaapatussa koneessa olleen 17 henkilöä Yleisradion henkilökuntaa, jotka olivat palaamassa Sapporon talviolympialaisista. Huono tuuri varata noin ison ryhmän liput kaapattavaan lentovuoroon, mutta onneksi panttivangit vapautettiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään