Sami Puro

Ryanairin O’Leary: Norwegian kaatuu neljässä tai viidessä kuukaudessa

2 viestiä aiheessa

Laitetaanpa tähän päivän Ryanair-julkisuustemppu:

http://www.talouselama.fi/uutiset/ryanairin-toimitusjohtajalta-tyly-vaite-norwegianilta-loppuvat-rahat-eika-se-selvia-talvesta-6673794

Lainaa

Lehtoyhtiö Ryanairin toimitusjohtaja Michael O’Leary antoi tiukkoja kommentteja kilpailevan lentoyhtiön Norwegianin tilasta viime viikolla, kertoo Business Insider.

”Norwegian kaatuu neljässä tai viidessä kuukaudessa. Heiltä on loppumassa rahat. He yrittävät raapia rahaa kasaan päivittäin”, O’Leary sanoi. O’Leary iski myös Norwegianin kansainvälisiin laajentumissuunnitelmiin lyttäämällä ne.

”Norwegianilla on valtavia konetilauksia, joihin niillä ei ole varaa”, O’Leary sanoi viitaten Norwegianin tilaamiin yli 200 lentokoneeseen. O’Learyn mukaan on kaikkien tietämä ”salaisuus”, että Norwegian sekä toinen halpalentoyhtiö Monarch, ovat vaikeuksissa. ”Ne eivät välttämättä selviä talvesta”, kuului O’Learyn tyly viesti.

Norwegianin tiedotuspuolen Lasse Sandaker-Nielsen kiisti O’Learyn kommentit kutsumalla niitä hölynpölyksi. Hänen mukaansa Norwegian on ollut ”tuottava viimeisen kymmenen vuotta”.

Markkinoilla tilanne on nähty eri tavalla, sillä Norwegianin osake Oslon pörssissä oli maanantain alkuiltapäivän aikana laskenut 3,5 prosentilla.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehkä tässä vähän syytä O'Learyn purkaukseen. 

Lainaa

Lentoyhtiöiden nokittelu pahenee: Norwegian väittää vievänsä Ryanairilta lentäjät

Halpalentoyhtiöiden nokkapokka jatkuu. Norwegianin johtaja väittää tietävänsä, miksi Ryanair levittää pelkoa yhtiön talousvaikeuksista.

Kilpailevien halpalentoyhtiöiden Norwegianin ja Ryanairin sanailu jatkuu. Norjalaisyhtiön johtaja kertoo oman tulkintansa siitä, miksi Ryanair väittää sen olevan talousvaikeuksissa.

Norwegianin viestintäjohtaja Charlotte Holmbergh Jacobsson sanoi Svenska Dagbladetille, että yhtiö on vuoden mittaan palkannut jo lähes 140 uutta lentäjää.

Jacobssonin mukaan yhtiöllä on meneillään lentäjien isot rekrytoinnit, ja monet pilotit siirtyvät Norwegianille Ryanairilta.

– Meillä Norwegianilla he saavat vakituisen työsuhteen ja kilpailukykyisen palkan, hän kehaisi.

Lehden mukaan luku tarkoittaa, että kolmasosa yhtiön tänä vuonna palkkaamista lentäjistä on Ryanairilta ja lukumäärä voi kasvaa.

Norwegianin tavoitteena on palkata noin 500 lentäjää tänä vuonna. Lisäksi yhtiö aikoo avata toimipaikan Ryanairin pääkonttoripaikkaan Dubliniin.

[...]

Taloussanomat 7.9.2017

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään