Mika Tanninen

Lentopaikat.info - Harrasteilmailijoiden lentosuunnittelun apuväline.

2 viestiä aiheessa

Morjens.

Minä kyllästyin etsimään harrastelentämisen lennonvalmisteluun tietoja miljoonasta eri paikasta ja päätin runtata kaiken muun paitsi säätiedot samalle kartalle.

Käykääs tsekkaamassa http://lentopaikat.info

Kartta on tarkoitettu harrasteilmailijoiden VFR lennonsuunnittelun avuksi. Kartalle visualisoidaan lentopaikkojen VFR Bulletin, NAV WRNG Chart sekä AUP ais.fi-palvelun tiedoista. Tämän lisäksi kartalla näytetään lentopaikkojen VAC ja LDG kartat, kunhan karttaa vain zoomailee tarpeeksi lähelle lentopaikkaa.

Ideana on, että kyseisestä kartasta näkisi heti yhdellä silmäyksellä mitkä kentät ovat (notamien mukaan) auki ja millaisia ilmatilavarauksia tai aktiivisia vaara-alueita suomen ilmatilasta tällä hetkellä löytyy. Kehitysehdotuksia otetaan vastaan.


Tällä hetkellä kartalla on seuraavat ominaisuudet:

* Kartalla näkyy lentopaikat ikoneina ja ikonin väri kertoo notamin tilanteen: vaaleanpunainen = ei notam tietoja, punainen = AD CLSD, keltainen = PPR vaaditaan, sininen = notameissa jotain muuta, vihreä = NIL.Klikkaamalla lentopaikkaa saa siitä lisätietoja.

* Kartalla näkyy ilmatilavaraukset (AUP). Ilmatilavaraukset on haaleammalla varauksissa joiden alaraja on fl65 tai yli. Klikkaamalla varausta saa siitä hiukan lisätietoja.

* Kartalla näkyy NAV WRNG tiedot. Niissä koordinaatit vielä heittää jonkin verran, kiitos kyseisen kartan oudon projision.

* Lisäksi kartalle latautuu lentopaikkoken VAC ja LDG kartat jos vain karttaa zoomaa tarpeeksi lähelle lentopaikkaa.

screenshot.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Mika Tanninen
4 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään