• 0
Jesse R

Lentäjien näkövaatimus

Kysymys

En oikein ymmärrä noita näkövaatimuksia (hajataitto D2 yms..), joten pääseekö liikennelentäjäksi, kun on kummassakin silmässä -1. Eli likinäkö(?).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

2 vastausta kysymyksen

  • 0
12/08/2017 at 23.58, Tumi Hämäläinen kirjoitti:

Muuten hyvä, mutta kun sivu ei vastaa oikeastaan sanallakaan siihen kysymykseen suurimmasta sallitusta näönkorjauksesta.

Sivun tiedot eivät muutenkaan pidä enää paikkaansa. Vaadittu näöntarkkuus Part-MED:ssa luokan 1 lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen haltijalle on 6/9 (0,7) kummassakin silmässä erikseen ja molempien silmien yhdessä 6/6 (eli 1). Luokan 2 osalta riittää 6/12 (0,5) ja 6/9 (0,7).

Alkuperäiseen kysymykseen: likinäön eli myopian raja ensimmäistä kertaa lääketieteellistä kelpoisuustodistusta hakiessa on -6,0 dioptriaa, eli -1:n korjaus ei ole lähelläkään rajoja. Monilla lentoyhtiöillä tosin jonkin verran viranomaisvaatimuksia tiukempia rajoja ja tätä silmällä pitäen esimerkiksi myös Suomen Ilmailuopistolla on Part-MED:iä tiukemmat rajat hakijan näkökyvyn suhteen:

Lainaa

Näöntarkkuuden tulee olla joko ilman laseja tai laseilla korjattuna vähintään 1.0 kummassakin silmässä erikseen. Suurin sallittu likitaitteisuus on - 5.0 D mahdollinen hajataitteisuus mukaan lukien. Huomattava kaukotaitteisuus (yli +3 D) on yleensä karsiva tekijä. Anisometriaa (taittovoimien ero silmien välillä) saa olla enintään 2 D. Hajataitteisuutta saa olla korkeintaan 1.5 D.

Eli myopian korjauksen osalta täytät vaatimukset, toki sen lisäksi näöntarkkuuden pitää korjattuna olla vähintään tuo 0,7 erikseen ja 1,0 molemmilla silmillä, ja sen voi selvittää testauttamalla näöntarkkuuden lasien kanssa. Yleensä ihmiset näkevät tuon 1,0 ongelmitta.

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Koiranen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään