Sami Puro

Turistien suosimat lentokentät ongelmissa Euroopassa – neljän tunnin jonoja ja tuhansia myöhästyneitä lentoja

6 viestiä aiheessa

https://a4e.eu/european-passengers-face-huge-delays-this-summer-thousands-of-flights-cannot-depart-on-time/

Lainaa

Thousands of flights recently had to be delayed because EU border controls are significantly understaffed to comply with tightened immigration checks — some passengers even missed their flights. During this busy summer travel season, airline travellers have become victims of the disproportionate impact that the implementation of a new EU Regulation is having on the flow of traffic at European airports. The regulation relates to the reinforcement of checks against relevant databases at external borders.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005310434.html

Lainaa

Tuhannet lennot myöhästelevät keskellä kiireisintä lomakautta johtuen lentokenttien liian vähäisestä rajavalvontahenkilöstöstä, kertoo Euroopan suurin lentoyhtiöiden järjestö Airlines for Europe tiedotteessaan.

Järjestön mukaan rajatarkastusten jonot ovat venyneet satojen metrien pituisiksi esimerkiksi Madridin, Lissabonin, Pariisin, Milanon ja Palma de Mallorcan lentokentillä.

Lentokentillä ei ole riittävästi henkilökuntaa toteuttamaan maaliskuussa voimaan astunutta rajatarkastuksia tiukentavaa EU:n määräystä.

Määräyksessä kaikkien Schengen-alueelle saapuvien tai sieltä lähtevien matkustajien henkilöllisyystodistuksia verrataan muihin viranomaistietokantoihin, kuten esimerkiksi Interpolin tietoihin. Määräys koskee myös EU:n kansalaisia.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt kentälle kannattaa lähteä erityisen hyvissä ajoin, varsinkin jos on lähdössä Barcelonan lentokentältä. Siellä passintarkastukseen voi hyvinkin joutua jonottamaan kaksi tuntia.  Lentojen viivästyksistä huolimatta jopa tuhat matkustajaa on myöhästynyt lennoilta viime viikon maanantain jälkeen.

Passintarkastuksen tiukennusten lisäksi tilannetta on hankaloittanut Barcelonan lentokentän turvatyöntekijöiden työtaistelu, jossa työntekijät tähän asti ovat pitäytyneet tiukasti työajoissa ja kieltäytyneet ylitöistä.

Perjantaina alkaa virallinen työtaistelu. Se hyydyttää turvatarkastukset maanantaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin neljäksi tunnin pituiseksi jaksoksi.

https://yle.fi/uutiset/3-9753736

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös tämä koske vain Schengenin ulkopuolelle meneviä Barcelonasta? Harvapa foorumin lukijoista niin lentää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Barcelonan kentän turvatarkastukseen on määrätty kansalliskaartin sotilaita hoitamaan lakonalaisia turvatarkastustöitä.

Lainaa

With Barcelona’s El Prat airport bursting at the seams at the height of the holiday season and travellers suffering long queues and delays already, on Friday things got much worse as security staff staged a strike.

The situation is so bad national guard troops are being drafted in to handle security and check tourists’ onboard luggage.

http://www.euronews.com/2017/08/11/military-replace-striking-security-staff-at-barcelona-airport?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+euronews%2Fen%2Fnews+(euronews+-+news+-+en)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä minä sen ymmärrän, ettei aina voi valita lomansa ajankohtaa. On lasten kouluja, työnantajien määräämiä loma-ajankohtia ynnä kaikkea muuta rajoittavaa. Mutta sitä on vaikea ymmärtää, että nekin, joilla on valinnan vapaus Etelä-Euroopan lomansa ajankohtaan, lähtevät sinne heinä-elokuussa, täysin vapaaehtoisesti. Ensinnäkin kyseiset kuukaudet ovat yleisesti ottaen liian kuumia suomalaisille ja toiseksi elokuussa paikalliset ovat itse lomalla. Kuumuus ja ruuhkat ovat sitä luokkaa, että lomasta nauttiminen on joskus aika haastavaa. Myöhemmin syksyllä tilanne on jo paljon parempi. Lämpötilat ovat normaalisti juuri meille sopivat eli pehmoisen lämpimät ja kokeneemmat turistit liikkeellä. Maanteillä ja lentokentillä ruuhkia on vähemmän, tilaa hotelleissa enemmän ja hinnat kohtuullisempia.

Seppo  

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
13/08/2017 at 07.45, Seppo Kolehmainen kirjoitti:

Myöhemmin syksyllä tilanne on jo paljon parempi. Lämpötilat ovat normaalisti juuri meille sopivat eli pehmoisen lämpimät ja kokeneemmat turistit liikkeellä. Maanteillä ja lentokentillä ruuhkia on vähemmän, tilaa hotelleissa enemmän ja hinnat kohtuullisempia. 

Jotkut meistä pitävät kuumuudesta ja paahteesta. Muuten olen kyllä ihan samaa mieltä noista ruuhkista + high season -hinnoittelusta.

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään