Sami Puro

Finnair rekrytoi yli 100 lentäjää kasvunsa tueksi

4 viestiä aiheessa

https://company.finnair.com/fi/media/kaikki-tiedotteet/tiedote?id=2632629

Lainaa

Finnairin aloittaa tänään yli 100 lentäjän rekrytoinnin lentäjäkoulutukseen. Nyt alkavassa haussa etsitään sekä jo kokeneita ammattiliikennelentäjiä että henkilöitä, joilla ei tarvitse olla aiempaa lentokokemusta. Valituilla on mahdollisuus aloittaa Finnairin Airbus-perämiehinä jo vuodesta 2018 lähtien koulutuslinjasta riippuen.

- Finnairin kasvu on hyvässä vauhdissa, ja uusiutuva laivastomme ja kasvava reittiverkostomme avaa jälleen uusia mahdollisuuksia lentäjän urasta kiinnostuneille. Erinomaisessa tiimissämme on hyviä kehittymisväyliä aina kapteeniksi ja lennonopettajaksi saakka, sanoo kapteeni ja Finnairin lentotoiminnan johtaja Jari Paajanen.

Hausta valitut vasta-alkajat voivat valita noin 24 kuukautta kestävän opintojakson Suomen Ilmailuopistossa tai noin 18 kuukautta kestävän Finnairille räätälöidyn intensiivisen Multi-Pilot License (MPL)-koulutusohjelman, joka toteutetaan yhteistyössä Patria Pilot Trainingin kanssa. Kokeneet ammattiliikennelentäjät puolestaan käyvät Finnairin järjestämän perämieskurssin ja tyyppikoulutuksen.

Hakuaika kaikkiin koulutusohjelmiin on 1.8. – 31.8.2017, ja valintaprosessi soveltuvuustesteineen, haastatteluineen ja tarkastuksineen kestää noin kahdeksan kuukautta.

Lisätietoja koulutusohjelmista, hakuprosessista ja valintakriteereistä Finnairin verkkosivuilla: https://company.finnair.com/fi/toihin-finnairille/liikennelentajat

https://yle.fi/uutiset/3-9751774

Lainaa

Suomen Ilmailuopisto vastaa Finnairin lentäjätarpeeseen: Valmistuvien määrä aiotaan tuplata

Opiston tavoitteena on nostaa valmistuvien lentäjien määrä Porissa viiteenkymmeneen vuosittain. Lisäksi se suunnittelee ulkoistetun koulutuksen järjestämistä noin 20 oppilaalle.

Käytännössä suunnitelmat tuplaavat ilmailuopiston kautta valmistuvien ammattilentäjien määrän.

Työllistymisnäkymät kirkastuivat

Kaksi kertaa vuodessa järjestettäville kursseille on tähän mennessä jäänyt tyhjiä paikkoja.

– Kursseilla on ollut osallistujia välillä vain 15. Huonoina vuosina kaikki eivät ole ottaneet opiskelupaikkaa vastaan, kun työllistymisnäkyvät ovat olleet niin huonoja, kertoo Suomen Ilmailuopiston toimitusjohtaja Juha Siivonen. Tällä hetkellä näkymät ovat huomattavasti lupaavammat.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

4200 hakemusta.

Lainaa

Saimme yhteensä noin 4 200 hakemusta.

Hakijoista noin 15 prosenttia oli naisia, eli noin 650.

Valituille on tarjolla 24 kuukautta kestävä opintojakso Suomen Ilmailuopistossa tai noin 18 kuukautta kestävä Finnairille räätälöity intensiivinen Multi-Pilot License -koulutusohjelma, joka toteutetaan yhdessä Patria Pilot Trainingin kanssa.

http://www.is.fi/tyoelama/art-2000005360446.html?ref=rss

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miten Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö voi olla näin sekaisin ja kujalla pörssiyhtiön toiminnasta:

Lainaa

”Periaatteellisena kysymyksenä en pidä asiallisena, että valtionyhtiö suuntaa omaa rekrytointiaan yhteiskunnan varoilla koulutettuihin ilmavoimien lentäjiin, joiden koulutus on maksanut valtiolle paljon enemmän kuin maksaa kokonaan uuden lentäjän kouluttaminen siviili-ilmailuun.”

”Valtion työnantajana ja omistajana on tässä löydettävä maanpuolustuksen edun mukainen sekä taloudellisesti kestävä politiikka.”

Jussi Niinistölle tiedoksi, että Finnairin tehtävä on palkata parhaat osaajat ja Niinistön Jussin tehtävä on saada ilmavoimiin sellainen työilmapiiri että sietlä ei haluta pois. Finnairin tehtävä ole pörssiyhtiönä vastata Suomen maanpuolustuksesta eikä osallistua sellaiseen vaan se on Jussi Niinistön tehtävä.

Ylläoleva lainaus SK:n artikkelista joka täällä:

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ilmavoimia-uhkaa-lamauttava-lentajapula-sotilaslentajat-alkaneet-mielia-finnairille/?shared=985845-8d8e0c03-500

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei siinä mitään. Nostetaan ilmavoimien Hornet lentäjien kk-palkka tuonne 10.000-12.000 €/kk. Saa valtio lisää syitä nostaa veroja. Jos sitten pääsisi yli lähemmäksi 50% verotusta......

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään