Antti Salste

Air France-KLM lisää kapasiteettia Pohjoismaissa

8 viestiä aiheessa

Air France ja KLM lisäävät kapasiteettia Pohjoismaista hubeihinsa CDG:lle ja Schipholiin kymmenellä prosentilla talvikauden alusta. KLM lisää Helsingin reitille neljännen vuoron (joskin tiedotteesta ei vedenpitävästi selviä, onko kyse lisäyksestä jokaiselle viikonpäivälle).

Lisäysten myötä Air France ja KLM tarjoavat Tanskan Kööpenhaminasta, Aalborgista ja Billundista yhteensä 154 viikottaista vuoroa, Ruotsin Tukholmasta, Göteborgista ja Linköpingistä 133 viikkovuoroa, joiden lisäksi Air France vaihtaa suurempiin koneisiin OSL-CDG reitillä.

 

Lainaa

Air France och KLM växlar upp i Norden

--

Flygbolagen KLM och Air France kommer att kunna erbjuda totalt 133 avgångar per vecka från Sverige till Amsterdam. I Sverige flyger KLM från Arlanda, Landvetter och Linköping. I Danmark planeras för totalt 154 avgångar per vecka, från flygplatserna Aalborg, Billund och Köpenhamn.

I Norge ökar Air France kapaciteten genom att från och med vintern 2017 mellan Oslo och Paris (Charles de Gaulle) flyga med de större Airbusplanen. I Finland utökar KLM med en extra avgång och erbjuder därmed 4 dagliga flyg till Amsterdam.

--

Air France och KLM ser en positiv trend på den nordiska marknaden med ett ökat antal resenärer och totalt ökar Air France och KLM sin kapacitet med drygt 10 procent i Norden inför vintern 2017.

Air France-KLM tiedote 14.7.2017 (ruotsiksi)

 

Muokattu: , käyttäjä: Antti Salste

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo aamupäivän "uusi" HEL-AMS yhteys ei oikeasti ole mikään uusi, sitä on lennetty vähän on-off jo 2000-luvun alusta, jos en ihan väärin muista niin viimeksi vuonna 2014. Ja jossain vaiheessa KLM:lla taisi olla Vantaalla kaksi yöpyvää konetta, tosin tätä ei kestänyt kauaa, sen jälkeen neljäs lento on ollut aina tuo aamun/aamupäivän KL1165/1166. Jos vertaa Air France-KLM:n kapasiteettia Pohjoismaista, voidaan todeta Suomen olevan aika pieni siivu koko kakusta, Norjan ollessa kirkkaasti suurin lähemmäs 30 päivittäisellä lennolla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olikohan tuolle Amsterdamin aamu- ja Vantaan aamupäiväyhteydelle tosiaan niin kova tarve, että kannattaa lentää (saman konsernin) Transavian kanssa lähes identtisillä aikatauluilla. Ja lieneekö Finnairin vuorotarjonta syynä siihen, ettei Air Francea enää kiinnosta Helsinki, kun Hollannista kannattaa kuitenkin ajella neljä (tai siis viisi) kertaa päivässä enimmillään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaipa tässä on kyse on lisäyksestä talvikaudella, vai onko KLM:llä ollut ennen myös talvisin neljä lentoa? Ensimmäinen päivä talvikaudella jolloin lento löytyy kalenterista on 29.10. Maaliskuun 24. jälkeen lentoja ei löydy. 

KL1166 lennetään parhaillaan kuudesti viikossa 3.9. saakka. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paljon väkeä tuntuu kulkevan. Toki yksittäisenä kulkijana en näe kokonaisuutta, mutta en äkkiä muista HEL - AMS välillä istuneeni kertaakaan "tyhjässä" koneessa. Kulkenut aikaisella aamu-,, ja kuuden iltakoneella enimmäkseen. Joku aamupäivä Kelmi osui reilu vuosi sitten kohdalle mutta sen jälkeen jotain muuttui kun aikataulu muuttui epäsopivaksi UK:n jatkoa ajatellen jos halusi lentää ihmistenaikoihin.

Yhtäkaikki, pidän edelleen peukkuja Kelmille ja jatkan lentelyä (vaalean)sinivalkoisin siivin.

Muokattu: , käyttäjä: Jouni Olavi Rautio

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään