Sami Puro

HS: Ilmailumuseo Vantaalla on ahtaalla

7 viestiä aiheessa

Hesarissa lyhyt pääkirjoitus Ilmailumuseon haasteista:

Lainaa

Vantaalla sijaitseva Suomen ilmailumuseo on hankalassa tilanteessa. Museon näyttelytilat ovat kylmiä halleja, jotka ovat ­käyneet pieniksi. Maanvuokrasopimuskin loppuu viiden vuoden päästä.

Ilmailumuseo on valtakunnallinen erikoismuseo. Se ylläpitää Suomen laajinta ilmailuaiheista kokoelmaa.

Ilmailumuseot vaativat toimiakseen ­tilaa. Vantaan museo onkin tehnyt suunnitelman isomman uudisrakennuksen ­rakentamisesta nykyisen viereen. Sijainti olisi hyvä: keskellä Aviapolista ja kehä­radan aseman vieressä. Alkukesällä järjestetty Kaivopuiston lentonäytös osoitti myös havainnollisesti, että ilmailu kiinnostaa ihmisiä.

Ongelmana on raha. Uudisrakennus maksaisi noin 20 miljoonaa euroa. Tilaa sillä saisi nykyisen 5 500 neliömetrin sijasta 9 000 neliömetriä. Tavoitteena olisi kehittää uudenlainen kokonaisuus, joka muistuttaisi idealtaan Kotkan Merikeskus Vellamoa.

Suunnitelmien mukaan rahoitusta ­kerättäisiin valtiolta, yksityisiltä, Suomen ilmailumuseosäätiöltä ja Vantaan kaupungilta. Kantona kaskessa on lentokenttäkaupunki Vantaa. Sen tuki olisi ratkaiseva, mutta kaupunki ei ole osoittanut kiinnostusta asiaan.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005271530.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aikaisemmin Vantaalta odotettiin rahaa, mutta ei sitä herunut. Ei edes niinä vuosina kun herra kaupunginhallituksen pj. oli myös Ilmailumuseosäätiö sr:n pj :thmbdn:. Nykyinen tontti on vuokrattu Ilmailulaitokselta. Helsinki rahoitti museota vuosittaisella avustussummalla muistaakseni aina 90-luvun lamaan saakka? Ehkäpä kokoelmaa, ja sen sijaintia voisikin nyt tarjota myös sijoitettavaksi pois Vantaalta... hmm. kilpailutetaan valtakunnallinen matkailukohde ;D. Malmihan olisi historiallisesti hyvä mesta, käviöiden kannalta tosin vähemmän hyvä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

HS uutisoi tänään:

https://www.hs.fi/kaupunki/vantaa/art-2000006284239.html

Lainaa

Ilmailumuseossa palkittiin torstaina miljoonas kävijä näyttävästi, mutta kunnollisia tiloja sille ei ole löytyä

Suomen Ilmailumuseossa on juhlittu merkkipäivää, sillä kävijämäärä ylitti miljoonan rajan. Vantaan suosituimman museon tilaongelmat eivät ole silti vielä ratkenneet.

Hieno rajapyykki saavutettu Vantaalla. 👍

Tarvittiin kuitenkin valtakunnallinen yhteistyökumppanihaku, ennen kuin Vantaan päättäjät lopulta havahtuivat museon tilaongelmaan. 

Lainaa

Toisin kuin aikaisemmin uutisoimme, on hyvin mahdollista, että museokeskus jatkaa toimintaansa Vantaalla.

”Tilanne on syksyn aikana edennyt niin, että Vantaan kaupunki on aloittanut selvitystyön, missä museolle etsitään sijaintia Vantaalta. Selvitys on vielä kesken”, Illikainen kertoo tämänhetkisistä käänteistä

Hyvin tuntuvat asiat luistavan museon 50-vuotisjuhlien alla.

Toivottavasti tällä kertaa valtiolla ja Vantaan kunnallispolitiikoilla riittää voimia viedä tämä museon muuttoasia kokoelmakeskuksineen maaliin saakka. 

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Museon ahdinko alkaa hieman helpottamaan myös valtionosuuksien suhteen. Uuden museolain myötä Suomen Ilmailumuseosta tulee yksi valtakunnallisista vastuumuseoista.

Lainaa

Ilmailumuseo saikin hyvän korotuksen sekä henkilömitoitukseen että kokonaisrahoitukseen. Museonjohtaja Pia Illikainen

https://ilmailumuseo.fi/ilmailun-valtakunnalliseksi-vastuumuseoksi/

Muokattu: , käyttäjä: Topi Falkenberg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt Vantaa on myötämielinen valtion rahoituksella.

Lainaa

Helsinki-Vantaan lentoseman kupeessa sijaitseva museo on etsinyt uusia tiloja jo usean vuoden ajan, ja nyt näyttää siltä, että Vantaan kaupunki haluaa pitää museon Vantaalla.

Ilmailumuseolle on etsitty Vantaalta uutta sijoituspaikkaa, ja Viljanen paljastaa, että loppusuoralle on päässyt kaksi vaihtoehtoa. Niistä kerrotaan tarkemmin vielä tänä keväänä.

Kaupunginjohtaja penää valtiota apuun.

– On tärkeää, että valtio tulee talkoisiin mukaan, Viljanen toteaa.

https://yle.fi/uutiset/3-11170844?origin=rss

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään