Sami Puro

Lentokentän yksityistäminen lisäsi lomalentojen määrää Lappeenrannassa

4 viestiä aiheessa

Lainaa

Lappeenrannasta lähtevien lomalentojen ja valmismatkojen määrä on kasvanut vuodessa parikymmentä prosenttia.

Suurin syy Lappeenrannasta lähtevien lomalentojen ja valmislomien parinkymmenen prosentin kasvuun on lentokentän yksityistäminen. Lentokenttä on aktivoitunut matkanjärjestäjien suuntaan.

Finavia möi viime vuonna Lappeenrannan Lentokentän Saimaan lentoasema -säätiölle ja Lappeenrannan lentoasema oy:lle. Niiden omistaja on nyt Lappeenrannan kaupunki.

Uusia valmislomakohteita on aiempaa enemmän ja Lappeenrannasta pääsee nyt esimerkiksi Arabiemiraatteihin.

Vaikka pääsääntöisesti Lappeenrannan kenttää käyttävät eteläkarjalaiset, lomamatkalaisia tulee myös esimerkiksi Savonlinnan seudulta. Venäläisiä matkustajia Pietarin alueelta lähtee matkaan jonkin verran.

https://yle.fi/uutiset/3-9693865

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ostaako käytännössä kunnallinen lentokenttäyhtiö näissä tapauksissa Finavialta/ANS:lta lennonjohto- ja kunnossapitopalvelut, ja muun osaamisen, jolla lentokenttä pysyy määräysten mukaisena ja operaattoreille riittävällä tasolla?

 

Muokattu: , käyttäjä: Hannu Johansson

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käsittääkseni on niin, että Etelä-Karjalan maakunnan ja Lappeenrannan kaupungin omistama Lappeenrannan Lentoasema Oy vastaa kentän kunnossapidosta ja kaupallisesta toiminnasta. Lennonjohtotyö ja lennonjohtajat järjestyvät Finavia/ANS:ltä (lähinnä naapurilentoasemalta) tarpeen mukaan kaupallisen sopimuksen pohjalta. Kunnossapidon henkilöstö lienee vielä Finavian entistä väkeä, joten heidän sertifikaattinsa ja muutkin lentoaseman toimintakäsikirjan vaatimukset ovat varmaankin ongelmattomia. Henkilöstön vaihtuessa Finavialta saa ainakin rahalla kaikkea alalla tarvittavaa koulutusta.

Muokattu: , käyttäjä: Juha Ritari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään