Miikamatti Vähäsarja

Lentäjäkoulutukset pohjoismaissa

4 viestiä aiheessa

Hei!

Nyt kun tuli parin vuoden karenssi tuonne SIO/MPL -hakuun, niin mietin minkälaista koulutuskattausta ulkomailta löytyy? Lähinnä kiinnostaisi siis hyvät kouluttautumisvaihtoehdot lähellä sijaitsevista maista. Onko kokemusta/tietoa/kuultua kellään?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Modulaarinen koulutus on vaihtoehtona. Hanki PPL Suomesta (Esim Blueskies tarjoaa 90% etänä opiskeltavaa teoriaa ja lentojakin edukkaasti), keräile tunteja ja lue ATPL-teoriat. Noi onnistuu melko hyvin töiden ohella vuodessa tai parissa. ATPL-teoriat saat Aeropolelta tai Patrialta pääosin etäopiskeluina, jolloin taas voit olla töissä siinä ohessa. Sitten kun sulle on kertynyt reilu 150h lentokokemusta ja olet jostain yölentokelpuutuksenkin siihen napsinut, niin voit käydä lentämässä MEP, SEP/IR ja MEP/IR kelpuutukset ja CPL-lupakirjan melkein missä hyvänsä. Suomessa nuo lento-osat on kalliita, mutta esimerkiksi rakkaat vihollisemme, ruotsalaiset, tarjoaa näitä paljon edullisemmin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kannattaa ehdottomasti vilkaista Aeropolen sivut ja tutustua tarjontaan. Ei varmastikaan halvin koulu, mutta äärimmäisen laadukas ja joustava. Työllistymisprosentti valmistuneilla lienee Suomen parhaita tällä hetkellä. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tromssan yliopistossa on opiskelijalle ilmainen (pl. osa opiskelumateriaaleista sekä viranomaismaksut) lentäjäkoulutus, haku 2 kertaa vuodessa. Valmistuttuaan on myös maisterintutkinto ilmailualalta taskussa. Skandinaaviskaa tulee osata, koulutus toteutetaan pääsasiassa norjaksi.

https://uit.no/utdanning/program?p_document_id=275406

Muokattu: , käyttäjä: Anssi Lisko

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään