Esa Harju

8.33 kHz -projektin tilanne

1 viesti aiheessa

Suomen Moottorilentäjien Liitto pyytää kaikkia Suomen yksityisiä lentokenttiä, lentokoneiden omistajia ja ilmailukerhoja rekisteröitymään osoitteessa http://833.iaopa.eu ja lisäämään lentokoneensa avustushakemukseen. Päätös avustushakemuksesta tultaneen tekemään tämän hetken tietojen mukaan 30.6.2017

IAOPA Europen, kansainvälinen lentokoneenomistajien ja lentäjien yhdistyksen Euroopan jaosto, johtama yhteenliittymä on yhdessä ilmailualan konsultin Heliosin kanssa hakenut EU-avustusta kompensoimaan harraste- ja yleisilmailussa käytettävien 8.33 kHz kanavavälin radiolaitteiden päivityskustannuksiin.

Huolimatta siitä, että Trafi myönsi poikkeuksen komission täytäntöönpanoasetuksen mukaisista vaatimuksista, niin avustushakemukseen kannattaa joka tapauksessa rekisteröityä mahdollisimman pian vaikka määräyksellä myönnetään lennonvarmistuspalvelun tarjoajalle mahdollisuus 10 vuoden siirtymäaikaan 8.33 kHz:n kanavavälin käyttöönottovalmiuden saavuttamiseksi. Tätä poikkeusta ei ole toistaiseksi missään muualla kuin Suomessa, joten ulkomailla operointi ei ole mahdollista 1.1.2018 jälkeen ilman 8.33 kHz kanavavälillä toimivaa puheradiota.

Jäsenyysvelvoitetta ilmailuetujärjestöihin ei ole, sillä avustus on kaikkien Suomen harraste- ja yleisilma-alusten omistajien haettavissa. Avustushakemus jätettiin EU:n käsiteltäväksi 7. helmikuuta 2017 ja mikäli EU myöntää haetun avustuksen, se tullaan jakamaan hakemusjärjestyksessä hakijoille. Alla olevassa kuvassa esitetään tämän hetken tilanne hakemusten osalta.

Update31052017.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään