Sami Puro

Tervetuloa uudistettuun FlightForum.fi:hin

2 viestiä aiheessa

FlightForum.fi on uudistunut, tervetuloa!

Pitkään suunniteltu päivitysprojekti on nyt edistynyt siihen vaiheeseen, että uusi sivuston järjestelmä on otettu 27.5. käyttöön ja on ilo esitellä päivitetty FlightForum.

Sivuston tekninen alusta on vaihdettu toiseen ja koko järjestelmä on päivitetty nykyaikaan. Uuden sivuston avulla voimme tarjota toimivamman ja turvallisemman palvelun käyttäjille ja lisäksi mukana saadaan tukku uusia toimintoja.

Vaikka sivuston ulkoasu on muuttunut nyt radikaalisti, on perustoiminnot ennallaan. Jokainen käyttäjätunnus, viesti ja liitevalokuva on tuotu sellaisenaan vanhalta sivustolta ja käyttöä voi jatkaa siitä mihin ennen päivitystä jäit.

Sisäänkirjautuminen palstalle toimii samalla salasanalla kuin aiemminkin. Ainoa ero on, että käyttäjänimi ei ole enää käytössä - kirjaudu siis koko nimelläsi (etu- ja sukunimi) tai sähköpostiosoitteellasi. Jos et pysty kirjautumaan, ota yhteyttä meihin sähköpostitse tällä lomakkeella: https://www.flightforum.fi/contact/ tai Facebookin kautta: https://www.facebook.com/flightforumfi/
 

Miksi päivitys tehtiin?

Vanha sivuston runko oli jo vanhentunut ja ei ollut enää ylläpidettävissä ilman isoja muutoksia. Uuteen järjestelmään siirtymällä voidaan nyt tarjota kehityksen kärkeä oleva palvelu helppokäyttöisillä toiminnoilla ja asianmukaisella tietoturvalla.

Sivusto on käyttänyt SMF-foorumia ja sen edeltäjiä käytännössä alusta asti (vuosituhannen alusta), joten koko järjestelmän muutos vaikuttaa varmasti isolta. SMF:n kehitystyö on likimain pysähdyksissä ja uusinkaan versio ei ole enää samalla tasolla kilpailijoiden kanssa, ja tämän takia koko järjestelmä on vaihdettu IPS Community Suiteen.

Perustoiminnot ovat tosiaan samat kuin aiemminkin, mutta ymmärrettävästi vuosikymmenen tottumisen jälkeen ottaa tietysti oman aikansa päästä sinuiksi uuden foorumin kanssa. Rohkeasti mukaan kuitenkin ;)
 

Päivityksessä huomioituja asioita

Kaikki viestit on muunnettu vanhalta foorumilta uuteen. Isompia ongelmia ei esiintynyt, vaikkakin muunnos vei oman aikansa. Muunnos ei ole täydellinen, ja esim. seuraavia havaintoja:

 • Allekirjoitukset (käyttäjäprofiileissa) eivät muunnu täysin - tarkistakaa ja korjatkaa omalta kohdaltanne
 • Vanhoissa viesteissä rivinvaihdot muuntuvat hieman eri tavalla, ja siksi niissä kappalejaot näkyvät normaalia pidempinä. Uusissa viesteissä tätä ongelmaa ei ole.
 • Vanhojen viestien fonttikoon määritykset eivät aina muunnu täysin oikein - jos viestissä on epänormaalin iso fontti, se johtunee tästä.
   

Uusia toiminnallisuuksia

Muutamia suurempia uusia asioita pähkinänkuoressa:

 • Sisäänkirjautuminen vain sähköpostiosoitteella tai koko nimellä, ei enää käyttäjätunnuksella.
 • Sisäänkirjautuminen on myös mahdollista Facebook-tunnuksen avulla, yhdellä klikkauksella.
 • Valokuvien kaikki kokorajoitukset on poistuneet. Järjestelmä hoitaa itse kuvien skaalauksen. (Liitetiedostojen lähettäminen on erittäin helppoa)
 • Uudet valokuvat lähetetään tästä eteenpäin kuvagalleriaan (jokainen voi luoda uusia albumeita, tai lähettää kuvia olemassaoleviin yhteisiin albumeihin)
 • Ilmailutapahtumille on luotu oma tapahtumakalenteri (voit lisätä tänne tapahtumia)
 • Parannettu toimivuus mobiililaitteilla
 • Toimiva haku
 • ....ja paljon muuta.
   

Ulkoasusta

Sivuston ulkoasu on pyritty pitämään selkeän yksinkertaisena, ja kuitenkin teknisesti helposti päivitettävissä olevana. Käytössä on siis melko lähellä IPS-ohjelmiston vakioulkoasua vastaava teema, pienillä värimuunnoksilla.

Ulkoasun yksityiskohdat on, tiettyyn pisteeseen asti, helposti muokattavissa eli ilmoitathan ongelmista.

Palstalla on kaksi mainospaikkaa, ylä- ja alareunassa. FlightForum pyörii vain ja ainoastaan näiden mainosten tuloilla, joten niiden näyttäminen on meille tärkeää. Mainospaikat on valittu siten, että ne eivät tunkeudu sivuston sisällön sekaan vaan ovat selkeästi ennen ja jälkeen sisällön. Ääntä- tai popup-ikkunoita sisältäviä mainoksia ei edelleenkään tulla käyttämään.
 

Päivitys jatkuu

Perusasiat on nyt siirretty uuteen järjestelmään, mutta valmista ei tietysti vielä ole. Korjailemme havaittuja ongelmia ja parannamme toimivuutta teidän palautteen perusteella.

Ilmoitathan aktiivisesti kaikista ongelmista palaute-alueella: https://www.flightforum.fi/forum/34-palaute/

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ainakin itseä hämää tässä uudessa sivustossa turhan "isona" oleva kokonaisnäkymä, eli tuntuu kuin kaikki fontit olisi liian isolla, profiilikuvat turhan isoja yms... Käytännössä siis ruudulla näkyy liian vähän tavaraa kerrallaan, ikäänkuin katsoisi niitä peruspaskoja mobiilisivuja mobiililaitteella jossa ruudulla on kissankokoisia kirjaimia ja ruudunkokoisia kuvia, joten kokonaisuutta on todella hölmöä katsoa.

Pystyykö näitä asetuksia muuttamaan omasta profiilista itselle mieleisiksi, vai onko ne sisäänrakennettu foorumisoftaan niin että näkymä on kaikille sama?

 

Mitä tulee mobiilinäkymään, niin mielestäni se on totaalisen turha. Tavallinen tietokonenäkymä kännykällä ja tabletilla toimii paljon paremmin ja näyttää fiksummalta, toivottavasti pidätte sen mahdollisuuden käytössä jatkossakin, eli että mobiilinäkymää on syötetä pakkopullana mobiilikäyttäjälle.

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään