Jukka Nisula

Kauhavan apu- ja leirikentät 1930- ja 1940-luvuilla-kirjan julkistus 7.6.2017

1 viesti aiheessa

Kauhavan apu- ja leirikentät 1930- ja 1940-luvuilla -kirja on Jukka Nisulan yli kymmenen vuoden työn tulos, ilmailuarkeologiaa parhaimmillaan.

 

Kirja esittelee kaikki Kauhavan Ilma/Lentosotakoulun apu- ja leirikentiksi 1930-luvulla ja sodan aikana perustetut ja ylläpidetyt lentokentät, joista osa on jo liki unohdettuja. Kirja kertoo kunkin kentän perustamisen, rakentamisen ja käytön runsain historiallisin valokuvin. Kirjan kartta-aineiston perusteella kentät on yhä mahdollista löytää, jos niin haluaa, tai tutustua kenttien nykyisyyteen kirjan tuoreiden värivalokuvien perusteella.

 

Tässä kirjassa esitellään seuraavat tärkeät Kauhavan koulun apu- ja leirikentät, joilla annettiin Ilmailu-, Ilma- ja Lentosotakoulun oppilaille ohjaaja-,  tähystäjä-, ampuma- ja pommituskoulutusta 1930–1940-luvuilla: Laajalahti (Kruunupyy), Mänkijärvi (Alajärvi), Kanttinkangas (Karvia), Siikakangas (Ruovesi), Niemelänkylä (Ylivieska), Tuikankangas (Lestijärvi), Mustasaari (Vaasa), Vesivehmaa (Asikkala) ja Karvala (Lappajärvi).

 

Lisäksi Vaasan lentokentän yhteyteen on kirjoitettu luku, joka kertoo muusta sodanajan lentotoiminnasta Vaasassa vuosina 1941–1944. Tätä oli vesilentotoiminta Vaskiluodon lentosatamasta käsin sekä saksalaisen Luftwaffen lentotoiminta meren jäältä.

 

Kirja julkistetaan Ilmailumuseoyhdistyksen 7.6.2017 klo 18 alkavassa jäsenillassa Suomen Ilmailumuseolla, osoite Karhumäentie 12, Vantaa.

 

Ennakkotilaa kirja.

 

Ilmailumuseoyhdistys ry:n sivut:

 

http://www.imy.fi/tuotteet.html?id=0/540997

 

Ketterät Kirjat Oy:n sivut, lisää kirjan sisällöstä:

 

http://www.ketteratkirjat.fi/kirjat/28580

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään