Jesse Lindsberg

Finnair nimeää laivastonsa Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi

6 viestiä aiheessa

Valtiollinen lentoyhtiö Finnair on julkistanut tänään suunnitelmiaan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Yhtiön kärkihankkeena on käytössä olevien lentokoneiden nimeäminen suomalaisten merkkihenkilöiden mukaan. Hankkeen kummiksi on lupautunut valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri, itsekin vannoutunut ilmailumies, pääministeri Juha Sipilä.

 

Toistaiseksi nimeämissuunnitelmat on lyöty lukkoon laajarunkokoneiden osalta. Uusien A350-koneiden nimet on laadittu hankkeen kummin Juha Sipilän ehdotuksen pohjalta. 

 

OH-LWA  -  Juha Sipilä

OH-LWB  -  Alexander Stubb

OH-LWC  -  Timo Soini

OH-LWD  -  Matti Vanhanen

OH-LWE  -  Hjallis Harkimo

OH-LWF  -  Teuvo Hakkarainen

OH-LWG  -  Atte Jääskeläinen

 

- Halusin tuoda esiin ansioituneita suomalaisia poliitikkoja, Juha kertoo valintaperusteistaan.

 

- Petteri (Orpo) ei ollut ajatuksesta kovin innostunut, joten Alex sopi valinnaksi hyvin. Onhan hän kirjoittanut kolumnejakin Blue Wingsiin jo vuosia, Juha jatkaa. Atte Jääskeläisen paikkaa listalla ministeri Sipilä kommentoi seuraavasti:

 

- Olin ensin aikeissa ehdottaa koneen nimeämistä Paavo Väyrysen mukaan. Paavo kuitenkin kieltäytyi kunniasta kuultuaan, ettei diiliin kuulunut Norwegian -tyylistä kuvaa peräsimeen. Ja onhan Atte ansioitunut politiikan saralla muutenkin viime aikoina paljon kunniakkaammin kuin Paavo.

 

A330-laajarunkokoneiden nimet taas ovat MTV:n eläköityneen ohjelmajohtajan Jorma Sairasen käsialaa.

 

OH-LTM  -  Vesa-Matti Loiri

OH-LTN  -  Spede Pasanen

OH-LTO  -  Riitta Väisänen

OH-LTP  -  Hannu Karpo

OH-LTR  -  Urpo Martikainen

OH-LTS  -  Pekka Pouta

OH-LTT  -  Ridge Forrester

OH-LTU  -  Seppo Taalasmaa

 

Sairanen kieltäytyi kommentoimasta valintojaan tarkemmin, mutta lupasi avata valintaprosessia myöhemmin julkaistavassa muistelmiensa jatko-osassa.

 

Kapearunkokoneiden nimet ovat vielä valitsematta – Finnair kutsuukin tähän työhön kaikki suomalaiset mukaan! Yhtiö ottaa vastaan nimiehdotuksia koneilleen facebookin sekä Flightforum -keskustelupalstan kautta, ja suosituimmat ehdotukset päätyvät lopulta koneiden kylkiin.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Just tuossa muutama päivä sitten tuli yksi dokkari, jossa oli vanhoja koneita joiden kyljissä kaupunkien nimiä ja vaakunoita ja tuli mietittyä, miksei Finnair ihan oikeasti nimeä koneitaan enää nykyisin?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Just tuossa muutama päivä sitten tuli yksi dokkari, jossa oli vanhoja koneita joiden kyljissä kaupunkien nimiä ja vaakunoita ja tuli mietittyä, miksei Finnair ihan oikeasti nimeä koneitaan enää nykyisin?

 

Jep, ei ideassa mitään vikaa olisi. Tuntuu että lähes jokainen muu yhtiö koneensa nimeää. Ei siitä nyt varsinaisesti hyötyäkään ole, mutta..

 

Tuon aprillipilan listasta voi toki olla montaa mieltä, menee sitten vaikka vanhojen presidenttien nimillä ennemmin. Tai muuten kansainvälisesti ansioituneiden heppujen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

United Airlines nimesi aikoinaan Boeing 777 -koneitaan parhaimpien mailikuninkaiden mukaan. Jollakin miljoonalla maililla saattoi saada nimensa koneen keulaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onhan meillä näitä ollut. Sibelius ja Paavi Nurmi esimerkiksi.

 

http://www.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,111028.0.html

 

Urheilijoita ja taiteilijoita. Kyllä kai voisi ajatella, että tänä vuonna Finnair laittaisi ainakin noihin uusimpiin 350:iin joitain suuruuksia. Vaikkapa Jethro Rostedt tai Janne Kataja. Tai joku bändi, esim. Hanoi Rocks, Dallape tai Hurriganes.

 

Presidentti -sarja voisi olla kyllä ihan oikeasti hyvä juttu. Mannerheim.. hmmm...  :)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään