Erkki Pulkkinen

Norpat Oulujärveen, ilmailu saa väistää

4 viestiä aiheessa

Kaleva uutisoi tänään Saimaan Norppien siirtämisestä Oulujärveen. Lue juttu kokonaisuudessaan alla olevan linkistä:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ensimmaiset-norpat-tuodaan-saimaalta-oulujarveen-uhanalaiselle-lajille-halutaan-parempia-elinoloja/755890/

 

Tähän liittyen Suomen Moottorilentäjien Liitto (SMLL) on saanut kuulla salaisen viranomaistyöryhmän kokouksen valmistelleen asiaa, jossa kaikki vesi- ja suksilentäminen Oulujärvellä tullaan kieltämään uudella ilmailumääräyksellä. Määräysluonnoksen mukaan Oulujärvelle perustetaan kokonaan uudenlainen TSO-alue, joka kattaa Oulujärven vesiliikenteen sekä sen yläpuolisen ilmatilan lisäksi vuoksi myös kaikki muut ilmatilat ja tulee olemaan aina aktiivinen.

SMLL:n hallitus piti tänään asian vuoksi hätäkokouksen. Kokous teki erittäin poikkeuksellisen ratkaisun olla puolustamatta tässä asiassa ilmailijoiden oikeuksia koko kuluvan vuoden ajan. Tämä päätös perustuu saamaamme vihjeeseen, jonka mukaan Oulujärven vedessä on erityinen aines-osa, johon sekoittunut Norppien kusi sekä muut eritteet mahdollistavat uuden edullisen lentobensiinin valmistuksen. Hallituksen pyrstöhankkeen asettaman Ruotsalais-Vihertävän kemistityöryhmän mukaan prosessi perustuu Norppien väkevöimän veden pumppaamiseen Talvivaaran sakka-altaaseen, josta se käymisprosessin jälkeen pumpataan varsinaiseen kaivosmonttuun kypsymään. Noin 3 viikon kypsytysjakson jälkeen tuote on valmista lentobensiiniä, jota jokainen ilmailija voi käydä noutamassa omakustannehintaan kaivokselta. Uuden polttoaineen etuihin kuuluu myös 100% päästöttömyys, jota tullaan myöhemmin hyödyntämään myös ajoneuvoissa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hahaa.... ;D  No miksi niitä ei oikeasti siirretä,kai siellä olis sitä pesintään tarvittavaa lunta paremmin kuin saimaalla! Ei tarttis pohtia enempää tuotakaan!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tästä on olemassa myös jatkosuunnitelma. Jos norppien siirtäminen Ouunjärveen onnistuu siten, että ne kykenevät siellä lisääntymään, niin seuraavaksi koko pääkaupunkiseudun ilmailu siirretäään Joroisiin, jossa on tyhjä lentokenttä ja toivotaan sen lisääntyvän ja kukoistavan siellä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentoposti.fi: Finnair vaihtoi kesärenkaat, Trafille torjuntalintuyksikkö, Emiratesille uima-allas

 

Finnair kertoo vaihtaneensa koneisiinsa jo kesärenkaat. Trafi hakee johtavaa asiantuntijaa torjuntalintuyksikköön. Emiratesin uusimpaan koneeseen tulee kolme kantta ja uima-allas. Virgin Atlantic panostaa lintujen lentoa matkivaan teknologiaan. Ja Suomen poliisin vihapuhetta nuuhkiva koira lentää nelikopterilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään