Jarmo Toivanen

Finnair tuomittiin myöhästymiskorvauksiin Tanskassa

4 viestiä aiheessa

Täällä Tanskassa on Finnair määrätty maksamaan asiakkaalle myöhästymiskorvauksena 4465 kruunua (600 euroa). Kyseessä on tapaus vuodelta 2014, jolloin perämiehen sairastuminen aiheutti tanskalaismatkustajalle 14 tunnin myöhästymisen, koska hän ei ehtinyt Helsingissä jatkolennolle Kööpenhaminaan. Tapausta käsiteltiin täällä peräti kahdessa oikeusistuimessa, ja molemmat totesivat, että miehistön sairastuminen on sellainen tapahtuma johon lentoyhtiön on varauduttava. Matkustaja oli siis oikeutettu EU:n sääntöjen mukaiseen korvaukseen, vaikka lentoyhtiön mielestä kyseessä oli ylivoimainen este, joka ei oikeuta korvauksiin.

 

Tapaus on esillä Tanskassa useimmissa medioissa, esimerkiksi Tanskan radion DR:n sivuilla:www.dr.dk/nyheder/indland/pilot-fik-maveonde-kvinde-faar-4000-kr-i-erstatning

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ihmettelen vaan, mihin näiden "viisaiden" EU-poliitikkojen mielestä lentoyhtiöiden ei tarvitse voida varautua? Sahaavat omaa oksaansa, mutta ei se mitään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitenhän tuohon olisi voinut varautua? Pitämällä koko ajan reservissä Bangkokissa lentävää miehistöä?

 

Alkaa menemään jo yli äyräiden nämä vaatimukset ja tuomiot.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Seuraava myöhästymistapauksen tuomio on täällä tulossa korkeimmasta oikeusasteesta 1.5. Kyse on SAS:n lennosta CPH-Washington, jossa huono sää ja salamointi oli "epäsuora syy" myöhästymiseen. Kone meni päivää ennen varakentälle huonon sään vuoksi, ja se heijastui sitten kyseisen, valituksen kohteena olevaan lennon aikatauluun.  Matkustajista 24 vaatii korvauksia yhtensä 107000 kruunua (14385 eur = 600 eur /pax). Tapaus on vuodelta 2013 ja alemmat oikeusasteet ovat jo tuominneet lentoyhtiön maksamaan korvaukset.

 

Vähän sivuun aiheesta, mutta Tanskassa näyttää aika herkästi tuomiot menevän kuluttajan eduksi. Esimerkiksi Applea kiellettiin antamasta käytettyä laitetta takuukorvauksena, vaan laitteen pitää olla uusi.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään