Harri Mattila

American Airlines uudistaa boardaus käytäntöään

4 viestiä aiheessa

AA ottaa käyttöön uuden 9+1 portaisen boardaus käytännön. Kun luin tuon uutisen, niin monen yhtiön priority boarding systeemt ovat todella yksinkertaisia tämän rinnalla...

https://www.businesstraveller.com/business-travel/2017/02/27/american-airlines-simplified-boarding-plan-anything/

 

Toimi todella hienosti keskiviikkona Miamissa. Olin group 3:ssa ja katselin, kun mm. rakkaan itänaapurin sankarit group 7:sta menivät tiskille kun group 2 boardaus alkoi, eikä heitä toki siitä voinut käännyttää vaan koneeseen vaan... No, yhtä jämpti käytäntö kuin AA:n turvavyön merkkivalon päällä pitäminen koko lennon ajan noususta laskuun, mutta tokihan esimerkiksi WC:ssä voi käydä ja matkatavarahyllyä kaivella rullauksen aikana, lemppari oli tosin yksi pienessä hiprakassa ollut amerikkalaismummo, joka lähti n. minuutti lentoonlähdön jälkeen vaeltamaan, eikä henkilökunta tehnyt elettäkään tämän istuttamiseksi uudelleen. Taustalla koko pelleilyssä on tietysti se, että kun valo on päällä niin jos satutaan osumaan turbulenssiin ja jotain sattuu, niin voidaan laittaa kaikki vahingot matkustajan syyksi. Turbulenssia ei ollut ennustettu reitille, siitä ei ollut muiden koneiden raportteja, eikä sitä myöskään esiintynyt koko lennon aikana lukuunottamatta lähestymistä alle pinnan 200 jossa välillä vähän täristi. Koko matkustamo tietysti käyttäytyi lennon ajan niin kuin valo ei olisi ollut päällä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ymmärrän Tatun kirjoituksen turvavyövalon kunnioittamiseksi. Mielestäni tässä asiassa ei kuitenkaan ole yhtä ainoa totuutta, vaikka luterilaiseen puritaanisuuteen tottuneina usein niin ajattelemmekin.

 

Maailmalla turvavyövalolla ymmärretään olevan kaksi tarkoitusta. Ensinnäkin se on lentäjien viesti siitä, että joko turbulenssia on sillä hetkellä tai sitä ennakoidaan tulevan. Valon käyttö perustuu lentäjien harkintaan ja kokemukseen, eikä se pahin skenaario aina onneksi toteudu vaikka siihen varautuukin. Toinen käyttötarkoitus on vastuun siirtäminen lentoyhtiöltä matkustajalle. Kun tietää esimerkiksi amerikkalaisten juristien "kalasteluyritykset", ei ole ihme, että pilotit pitävät valoa päällä mieluummin liikaa kuin liian vähän. Kabiinihenkilökunta sitten toimii tällä harmaalla alueella ja heidän selusta on turvattu kuulutuksella. Puuttuvat tilanteisiin, jolloin vaara selkeästi uhkaa ja antavat ihmisten käydä vessassa kun tilanne ei ole niin kriittinen. Vastuu on joka tapauksessa silloin matkustajalla. Yleisellä tasolla ei varaskaan voi vedota siihen, ettei kassaneiti estänyt häntä ottamasta varastamistarkoituksessa tavaraa hyllystä. Matkustajan näkökulmasta tilanne on hankala esimerkiksi silloin, kun hänen on tehtävä päätös housuun pissaamisen tai vessaan menemisen välillä. Siis tarkoitan tilannetta, että valot ovat päällä siksi, että turbulenssi on pientä tai sitä saattaa esiintyä. Nämä rullauksen, lentoolähdön ja laskun aikana turvavyön irroittamiset tietenkin tuomitsen yksiselitteisesti.

 

Seppo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toimi todella hienosti keskiviikkona Miamissa. Olin group 3:ssa ja katselin, kun mm. rakkaan itänaapurin sankarit group 7:sta menivät tiskille kun group 2 boardaus alkoi, eikä heitä toki siitä voinut käännyttää vaan koneeseen vaan... 

 

Tässä on vähän niin kuin ongelman ydin. Vaikka lentoyhtiöt kehittäisivät kuinka järkeenkäypiä check-in-, boarding- tai käsimatkatavarasysteemejä, mutta virkailijat eivät niitä valvo tai proaktiivisesti hoida, on homma aika turhaa. Matkustajista kun suurin osa ei ymmärrä, halua ymmärtää tai on sitä mieltä ettei säännöt koske heitä. OT: Juuri USA:ssa lentäneenä en voi kuin järkyttyneenä todeta, että vähintään joka toisella matkustajalla oli aivan liikaa ja/tai liian suuria käsimatkatavaroita (Miksi koko maallinen omaisuus pitääkin raahata sinne kabiiniin...?), mutta kertaakaan en kuullut enkä huomannut että virkailijat olisivat puuttuneet näihin. Sinne vaan. Toki sama ongelma on vähän joka paikassa, mutta amerikkalaiset tuntuu vievän kirkkaan voiton tässä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään