Valtteri Niemiaho

Pienoismallit

10 viestiä aiheessa

Lisäksi täällä foorumin osta/myy-palstalla on monesti pienoismalleja myynnissä. Kannattaa sieltäkin katsoa tarjontaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaimo sanoi että kaupoista löytyy kangasliimaa, vaihtoehtona liimaat paitaan ja merkkiin tarraa jolloin saat merkin pois pesun ajaksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mistä kannattaisi ostaa optista kuitua liittyen pienoismalliharrastukseen? Tarvitsisin kolmea eri kokoa. Kuidun ulkohalkaisijat 1, 2 ja 3 mm. Lasiperusteiset kuidut ovat poissuljetut kuidun ison taivutussäteen ja mahdollisien terveyshaittojen vuoksi. 

Vain muovikuidut käyvät. Taivutussäteen pitää olla alle 4 cm. Käy mustaksi pinnoitettu kuitu, tai jopa kirkas käsittelemätön. Plussaa olisi kuidun päähän liitettävät minikokoiset erimuotoiset linssit. Tarvitsisin tosin suorakaiteenmuotoisiakin. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jostain määrittelemättömästä lähteestä luin (en itse harrasta mallailua), että pienoismalliharrastajat ovat siirtymässä yhä enemmän pieniin ledeihin valokuitujen sijaan. Ainakaan sähköjohdossa taivutussäde ei ole määräävä tekijä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ledit ovat varmaan paras vaihtoehto. Niitä näyttää löytyvän nykyään jopa 1 mm kokoluokassa ja kaikilla väreillä. En myöskään rakenna mitään itselleni. Kunhan konsultoin tekijää.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kun aikaa iltasella näyttää olevan (kun ei pääse kavereiden kanssa pelaamaan), on hyvä raivata hyllyjä. Löytyi joululahjaksi joskus takavuosina saamani koottava Spitfire Mk V. Vannoin joskus, että verestän nuoruuden muistoja ja kasaan tämän (kasasin varmaan satoja koottavia aikoinaan), mutta ainahan se on jäänyt tekemättä.

Nyt otin asian toimekseni, ja erona nuoruusvuosiin havaitsin, että ainakin pitäisi olla paremmat lähinäkötarkkaimet nenällä sekä käsien motoriikka. Kuitenkin, lopputulokseen olen suhteellisen tyytyväinen (kun en näe yksityiskohtia ;D). Jo heti kasauksen alkuvaiheessa havaitsin sen perinteisen mokan, jonka tein jo tietenkin junnuna: liikaa liimaa. Ja toinen maalausvaiheessa: liian paksua stuffia (ja sekoitus unohtui aluksi). Spinnerin väri on väärä ja ropeleiden päistä puuttuu vielä keltainen väri, sekä siipien johtoreunasta sama sävy, mutta muuten alkaa olla valmista. Ei tämä niin millilleen...  

Noo, olen lopputulokseen sen verran tyytyväinen, että taidan hommata vaikka isomman mittakaavan Mersun tai jotain. Isomman siksi, että saisi edes jonkinlaisen otteen osista. Spitissä pienimmät osat (1:72 mittakaavassa) olivat jo niin pieniä, että jokunen jäi jo osakehikkoon kun en niitä löytänyt. ;D

Niin, ledeistä en ole kiinnostunut. ;) 

Spitfire_1.jpg

4 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No, sain nuo ropellien päät värjättyä sekä siipiin ja spinneriin oikeat värit. Kännykkäkamerakuva ei kuitenkaan oikein toimi, mutta nyt tämä pääsee konehyllylle odottelemaan seuraavaa rojektia, johon kuuluu mm. paremmat kakkulat sun muuta aiheeseen liittyvää apuvälinettä. Ruiskumaalaustakin pitää harkita, mikäli meinaa Mersua alkaa työstämään. Tämä on tehty ihan pensselillä ilman rajausteippejä ja täysin käsivaralta (vapisevalla sellaisella). ;) 

Spitfire_MKV.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään