Harri Heikkilä

Erityislento-operaattoreille yhteistyötä tarjolla

3 viestiä aiheessa

Laitetaan nyt tännekin josko jotakuta kiinnostaisi.

 

Aviastar Helsinki Oy on painamassa kaasua oman toimintansa saattamiseksi uusien part SPO -vaatimusten mukaisiksi. Vaatimukset tulevat voimaan huhtikuussa 2017. Osana hankettaan Aviastar Helsinki tarjoaa erityisesti kotimaisille toimijoille mahdollisuuden lähteä mukaan yhteistyöhön, jonka tarkoituksena on jakaa vastavuoroisesti mm. osaamista, kokemusta ja työvälineitä. Tarkoituksena on luoda kaikkien hankkeeseen mukaan lähtevien käyttöön part SPO -vaatimusten mukaiset toimintakäsikirjat, johtamisjärjestelmät, turvallisuudenhallintajärjestelmä työkaluineen jne.

 

Aviastar Helsinki Oy:llä on käytössään laaja kokemus lentoyhtiöiden turvallisuudenhallintajärjestelmistä ja mm. käsikirjatuotannosta lentoyhtiöiden, laskuvarjokerhojen ja lentokoulujen käyttöön. Aiemmin Aviastar on julkaissut mm. ATO-lentokoulutusorganisaation käsikirjat Creative Commons -lisenssillä kaikkien käytettäväksi ja toivottavasti samaan päästään nytkin. Osana yhteistyöhanketta on tarkoitus myös mm. järjestää koulutusta ja valmennusta tuleville operaattoreiden vastuuhenkilöille.

 

Tarjolla on varsinkin pienille operaattoreille hyvä mahdollisuus jakaa työkuormaa ja ratkoa vaatimuksenmukaisuuskysymykset isommalla porukalla. Laskuvarjokerhoille tämä tarkoittaa keinoa saattaa oma operointi, turvallisuuden hallinta ja dokumentointi ammattimaisen toiminnan vaatimustasolle käytännössä ilmaiseksi.

 

Pasi: pasi.siimes@aviastar.fi, 040 7636 388

Harri: harri.heikkila@aviastar.fi, 040 8207 605[/quoté]

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä voisi olla (tähänastinen) vuoden ilmailuteko, ellei EFHF ry olisi jo vienyt titteliä ;-)

 

Eniten tuon "kaupallisen" SPO:n vaatimukset kiinnostavat siinä mielessä, että kerhovetämiseen tarkoitettu säädösympäristö on PIC:n vastuiden osalta aivan käsittämätön. Tai siis käytännössä sellainen, ettei keskimääräisellä hyppylentäjällä (vaikka osalla toki onkin) ole edes eväitä niiden vaatimusten täyttämiseen aidosti, vaikka se vaatimukseksi onkin asetettu. Toki tällä tavalla menettelemällä saadaan ehkä osa "laillisuushaasteistakin" hoidettua pois päiväjärjestyksestä, jos se kaupallinen tandem hoidetaan kaupallisin menetelmin sen sijaan, että väitetään lahjakortin polttaripäivänä 10 minuuttia ennen hyppykerholle tulemista liittyneen yhdistyksen jäseneksi ja että kyseessä on vain yhdistyksen sisäinen toiminta...

 

Mitenkäs se tulkinta hyppykerhojen osalta nyt menee, voiko kerho edelleen vetää kaupallisen tandemin kuitenkin PPL-pilotilla, kuten ennenkin?

 

 

ps. koskas se aviastarin part-spo-dokumentaatio on arviolta tulossa kaikkien käyttöön? alkuperäinen blogiteksti on muuten täällä: http://www.aviastar.fi/part-spo-hanke/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
koskas se aviastarin part-spo-dokumentaatio on arviolta tulossa kaikkien käyttöön? alkuperäinen blogiteksti on muuten täällä: http://www.aviastar.fi/part-spo-hanke/

 

Ajatus on hieman sen suuntainen, että alkuvaiheessa jaetaan materiaalia, tietoutta ja osaamista hankkeeseen ilmoittaneiden kesken. Ja mikäli kontribuutionsa hankkeeseen antaneille sopii, niin voidaan julkaista jotain laajemminkin. Niinku tiäks sä joukkoistamista, digitalisaatiota ja yhteisöllisyyttä?

 

Suomessa aina toisinaan ilmailubisnistätoimintaa jää syntymättä siksi, että erilaista "puiteosaamista" puuttuu. Siis vaikkapa johtamisjärjestelmiin, vaatimuksenmukaisuuteen, SMS-asioihin, käsikirjatuotantoon yms. liittyvää. Ja koska olisi epäilemättä koko toimialan hyvinvoinnin mukaista, että mm. noilla osa-alueilla osaamistaso kehittyisi myönteisesti, niin tässä siksi tällainen aihepiiriä tunnusteleva hanke.

 

Harri

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään