Janne Salonen

Hawk-elämyskeskuksen ensimmäinen vuosi oli menestys – yli 270 tuhatta vierasta

1 viesti aiheessa

Ilmailumuseoyhdistyksen Hawk-elämyskeskus on osoittautunut ensimmäisenä toimintavuonnaan menestykseksi. Elämyskeskus kehitettiin auttamaan ilmailumuseotoiminnan markkinointia luomalla tuote, joka kiinnostaa messujen ja tapahtumien järjestäjiä. Tapahtumiin osallistuminen oli aiemmin vaatinut museoesineen (museoesineisiin ei saa koskea) paikalle vientiä tai hankalia kuljetusjärjestelyjä. Myös osaston tekniseen rakentamiseen (teltan pystytys, sääsuojaus jne) kului paljon aikaa, henkilökuntaa ja työtunteja.

 

Kehitetty ratkaisu, 40-jalkaisen merikontin muuttaminen siirrettäväksi näyttelytilaksi, on kompakti kokonaisuus, joka on helppo kuljettaa, nopea saattaa näyttelykuntoon, turvallinen käyttää sekä ulko- että sisätapahtumissa ja nopea palauttaa takaisin kuljetuskuntoon. BAe Hawk Mk.51 -koneen (HW-314) kaksipaikkainen ohjaamo-osa sopii näyttelykäyttöön erinomaisesti ja on vierailijoiden näkökulmasta kiinnostava, lentäähän Ilmavoimat konetyypillä edelleen.

 

Hawk-elämyskeskus vieraili tai oli avoinna 16 tapahtumassa vuoden 2016 aikana. Yhteistä vierailijoille iästä riippumatta oli ainutkertainen kokemus ja leveä hymy. Hawkin ohjaamossa käyneiden lukumääriä ei laskettu tarkkaan, mutta tapahtumien yhteenlasketut kävijämäärät olivat yli 270 tuhatta. Ilmailumuseotoiminta saikin paljon aivan uutta asiakaspotentiaalia ja näkyvyyttä.

 

Tavoite vuoteen 2016 lähdettäessä oli osallistua tapahtumiin vain pääkaupunkiseudulla. Tästä tavoitteesta luovuttiin kuitenkin jo heti maaliskuulla, kun saimme kutsun Turun Messukeskukseen kahteen eri messutapahtumaan. Kesän aikana vierailtiin kauimpana Kuopion lentoasemalla Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä sekä Jämijärvellä Jämi Fly In & Airshow -tapahtumassa.

 

Vuosi 2017 pyörähtää käyntiin osallistumisella Caravan Show -messuihin Turussa 13.–15.1.2017. Tapahtumajärjestäjille todettakoon, että Hawk-elämyskeskuksen tilaaminen tapahtumaan kannattaa. Messukävijät voivat kannustaa oman alueensa messukeskuksia ja tapahtumajärjestäjiä tilaamaan Hawk-elämyskeskuksen omaan tapahtumaansa olemalla yhteydessä oman alueen messukeskukseen tai tapahtumajärjestäjään.

 

Myös erilaisiin yritys-, yksityis- ja yhteisötapahtumiin sekä juhliin Hawk-elämyskeskuksen voi tilata. Pyydä rohkeasti tarjous tulostamme tapahtumaan. Tapahtuman voi myös järjestää esim. Suomen Ilmailumuseolla Vantaalla elämyskeskuksen ollessa ”kotona”. Näin vältetään mm. siirtokustannuksilta ja kokemukseen on mahdollista yhdistää muitakin ilmailumuseon elämys-, kokous- ja tapahtumapalveluita.

 

Kehitämme vuoden 2017 aikana elämyskeskuksen käytettävyyttä ja turvallisuutta. Tule tutustumaan uudistuvaan Hawk-elämyskeskukseen tapahtumissa vuoden 2017 aikana ja/tai varmista ajoissa elämyskeskuksen osallistuminen tapahtumaasi.

 

Kiitos kaikille Hawk-elämyskeskuksessa vuonna 2016 vierailleille ja tervetuloa uudestaan vuoden 2017 aikana! Kuulisimme mielellämme (vaikka tässä ketjussa) palutetta tästä vuodestamme. Palautteena toivomme kuvia, muistoja, kommentteja ja kehitysehdotuksia. Niitä voi laittaa myös alla oleviin osoitteisiin.

 

Lisätietoja www.imy.fi ja www.ilmailumuseot.fi sekä varaukset sähköpostilla: info@imy.fi ja/tai tilaukset@imy.fi

 

 

hawk_elamyskeskus_2016.jpg.9a438464ee94a6dedb075323f125791f.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään