Tuukka Pajuniemi

Aerosucren Boeing 727-200 -rahtikone syöksynyt maahan Kolumbiassa

3 viestiä aiheessa

"Aerosucre-yhtiön Boeing 727 -rahtikone (HK4544) on syöksynyt maahan Kolumbiassa epäonnistuneen lentoonlähdön jälkeen. Ilmeisesti viidestä koneessa olleesta kaksi on selviytynyt hengissä. Boeingin nousukiito meni pitkäksi mutta kone pääsi ilmaan. Kierreltyään matalalla se syöksyi maahan."

 

http://www.lentoposti.fi/uutiset/aerosucren_boeing_727_200_rahtikone_syoksyi_maahan_kolumbiassa_video

 

Aika hurjan näköinen video tapahtuneesta. Aikamoinen tuuri vierestäkatsojilla, koska selkeästi useampi ihminen seisoi lähempänä konetta kuin itse kuvaaja. Avheraldissa useampi video, joissa yhdestä näkyy, kun kone oli vielä ilmassa, mutta tippui maahan suuren savupilven saattelemana.

 

http://avherald.com/h?article=4a25fb25&opt=0

 

Tuukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Turman alustavassa tutkinnassa on selvinnyt, että kone yritti lentoonlähtöä myötätuuleen. Kaksi edellistä lentoa lähti kiitotieltä 07, mutta turmakone päinvastaiseen suuntaan kiitotieltä 25. Miehistöllä ei ilmeisesti ollut tietoa viimeisimmästä tuulitilanteesta. Lentokenttä oli turman tapahtuessa valvomaton. Myötätuulikomponentti oli vain noin 4 solmua, mutta kuten edellisen viestin videosta näkee, varsin pienillä turvamarginaaleilla tuolla on operoitu, ja nyt tuli noutaja.

 

Kone osui kiitotien jälkeen lentokenttää ympäröivään aitaan, jonkinlaiseen armeijan käyttämään rakennelmaan ja puuhun. Nämä näkyvät edellisen viestin videossa kohdasta 0:15 alkaen (kuten myös onnettomuuskone). Törmäyksissä 3-moottori menetti tehot ja oikean puolen laskuteline ja sisempi laippa irtosivat ja yksi hydraulijärjestelmä vaurioitui. Näiden seurauksena kone pystyi lentämään vain noin 2 minuuttia. Kentän kiitorata on melko lyhyt, 1800 m. Koneen kuormaustietoja ei ole löytynyt. Onnettomuudesta selvisi yksi miehistön jäsen.

 

Flight global

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään