Jukka Nisula

Mikä vanha kone kuvassa?

5 viestiä aiheessa

Laitanpa tähän kuva-arvoituksen: Mikä vanha lentokone on kyseessä? Olen retusoinut pois sivuvakaajasta tyypin nimen. Vinkkinä kerron, että kyseessä ei ole Lockheed Constellationin prototyyppi, vaikka pyrstössä yhtäläisyyttä onkin. ;)

 

Jukka

 

[ Attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Douglas DC-4E! Todella tyylikäs!

 

Antti

 

Onnittelut! Sait karmapisteen. Se on todella DC-4E. Laitanpa tähän alle vähän selvitystä koneesta:

 

"Lentokone, josta alkuperäisesti oli ajateltu tulevan DC-4, lensi ensilentonsa nimellä DC-4E jo vuonna 1938. Se oli aikansa suurin liikennekone joka rakennettiin, 42 matkustajaa olisi tämä "Lentävä Hotelli" kuljettanut.Koneessa oli sviitti, miesten pukeumishuone, naistenhuone ym. Mutta tästä miljoonaprojektista tuli fiasko. Kone oli liian hidas, liian suuri ja kallis -30-luvun lentoyhtiöille. Ainoastaan yksi rakennettiin, kolmella sivuvakaajalla kuten Lockheed Constellation myöhemmin. Konetta kokeiltiin ja se myytiin VIP-koneeksi japanilaisille 1939. Nämä oikeastaan käyttivät sitä mallina pitkänmatkan pommittajaan. Douglas ei luitenkaan luovuttanut ja sotilasviranomiset sodan keskellä näkivät tarpeelliseksi kehittää kuljetuskoneen. Pienempi DC-4-malli otettiin piirustuslaudalta esiin, se sai virallisen hyväksynnän ja siitä tuli C-54 Skymaster."

 

Eli kuvassa on DC-4E prototyyppi.

 

(Lähteenä olen käyttänyt: I luften, Flygets Årsbok 1981.)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hassun näköinen möhkylä.

 

Tämän aamuisessa Aamulehdessä oli muuten hauskasti PAA:n mainos Boeing Stratocruiserista, sen tarjoamista sleeper-penkeistä ja tissuttelu-loungesta :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Myös DC-3:sta tehtiin aluksi "makuuvaunuversio" Skysleeper.

 

The first DC-3 built was the Douglas Skysleeper Transport, and it was the height of luxury. Fourteen plush seats in four main compartments could be folded in pairs to form seven berths, while seven more folded down from the cabin ceiling. The plane could accommodate 14 overnight passengers or 28 for shorter daytime flights. The first was delivered to American Airlines in June 1936, followed two months later by the first standard 21-passenger DC-3.

 

http://www.aviation-central.com/airliners/aad30.htm

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään